Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #4697 'Anti-ISIS-mars in Schilderswijk'

2014-07-30 00:09

DEN HAAG -

Een groep Hagenaars roept op Facebook op tot een demonstratie tegen moslimradicalen en antisemitisme. Het protest zou op 10 augustus moeten plaatsvinden in de Haagse Schilderswijk.

Het plan voor de demonstratie is ontstaan uit ergernis, zo zegt initiatiefnemer Patrick Schouten tegen het Algemeen Dagblad. Over de antisemitische uitlatingen tijdens verschillende pro-Gaza-demonstraties, maar ook over de - volgens Schouten - lakse houding van de politie en burgemeester Van Aartsen: ,,Er wordt radicale moslims niets in de weg gelegd om hun haat te kunnen propageren."
Buitenlanders

Het is tijd dat autochtone Nederlanders hun stem laten horen, aldus Schouten: ,,Om te laten zien dat de zogenoemde Sharia-driehoek nog steeds Nederlands grondgebied is, waar Nederlandse wetten en regels gelden." De demonstratie zou volgens de initiatiefnemer niets met haat tegen moslims of buitenlanders te maken hebben.

De oproep van Schouten is te lezen op de pagina van Facebook-groep Pro Patria Nederland. Volgens het AD zijn er al 200 tot 300 aanmeldingen, onder andere van een groep ADO-supporters.

 

https://www.facebook.com/ProPatriaNederland