Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #669

2014-07-26 18:58

Het is schandalig bureaucratisch om de lezer op het verkeerde been te zetten. “De wet bepaalt dat de burgemeester een beperking alleen in zeer uitzonderlijke situaties kan opleggen”. Hoezo uitzonderlijke situatie? Een Burgemeester kan de route bepalen, het tijdstip en ook het gedrag, zoals geen gezichtsbedekkende kleding. Van Aartsen doet nu net dat hij eigenlijk niets kan en dat is niet waar.
Iets anders is dat het roepen van discriminerende leuzen, in strijd is met de openbare orde, en dan is de burgemeester aan zet, hij heeft te waken voor het handhaven van de openbare orde. En ook bedreigend naar toeschouwers is aantasten van de openbare orde. De slimme bureaucraat denkt dat de burger dom is en probeert alles op het bordje van Justitie te leggen. Lees zijn mededeling: “Uiteraard is het totaal verwerpelijk als tijdens demonstraties wordt opgeroepen tot haat jegens bevolkingsgroepen. Daar moet tegen worden opgetreden. Het Openbaar Ministerie doet dat ook. “
Maar voor Justitie er aan te pas komt is er als spreke van openbare orde problemen. Alleen wil Aartsen niet ingrijpen tegen mohammedanen, geeft te veel gezeik. Maar hij zit zo fout als wat. Het erge is dat hij net doet of er niets aan de hand is wat betreft zijn verantwoordelijkheid. Inderdaad, die man is volkomen ongeschikt om de openbare orde te handhaven. Hij kan een demonstratie opbreken als er Jodenhaat geuit wordt!
En hij probeert daadkracht van de overheid te suggereren door te stellen dat het OM optreedt. Dat is nog afwachten, het OM bekijkt beelden, dat is niet optreden.
Ook een onoprecht persbericht van Aartsen.