Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #421

2014-07-26 10:25

Er wordt niet opgetreden in Den Haag tegen mensen die overduidelijk de wet overtreden omdat men weet dat er dan een nóg grotere groep van wetsovertreders gemobiliseerd wordt die een grote bek opzet en er niet voor schuwt om geweld te gebruiken.

En Nederlanders hebben geen verweer meer tegen groepen die onbeschaafd reageren, dwz met pure agressie. Zijn we niet meer gewend. We hopen erop dat het vanzelf weer overgaat en dat deze groepen zomaar spontaan weer beschaafd gaan doen als we maar lang genoeg wegkijken. Dat ze dan als het ware door osmose de Nederlandse waarden aannemen.

Wat bovendien tot een totale brain meltdown leidt bij veel Nederlanders, is het idee dat getinte mensen óók racisten kunnen zijn. We zijn namelijk al een paar decennia lang geïndoctrineerd met de boodschap dat getinte mensen áltijd slachtoffer zijn. (wat overduidelijk een omgekeerde vorm van racisme is - getinte mensen, altijd zielig...). Dus doen we net alsof hun racisme geen racisme is. Alsof hun (oproep tot) geweld en het bedreigen van joden en vrouwen, geen geweld en bedreigen is.

Op dit moment is er geen gelijkheid voor de wet in Nederland, en dat steekt.

Het wordt tijd dat we deze wetsongelijkheid eens opzij zetten en gewoon de wet gaan handhaven, ongeacht de kleur en geloofsovertuiging van de wetsovertreders. Zonder bang te zijn voor 'escalatie'. Want dit gaat echt vanzelf niet over als we maar lang genoeg wegkijken.

Een burgemeester die niet bereid is de wet te handhaven is zijn ambt niet waard.