Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

ex bewoner binnenstad

/ #243 vuur mket vuur bestrijden

2014-06-26 14:54

# 212. Volgens mij nog niet eerder geprobeerd, maar leuk idee. Massaal online aangifte doen tegen B&W en bestuur COA dat sprake is van een misdrijf. Misschien beter een jurist inschakelen, maar dit zou alvast insteek kunnen zijn:

1) Besluit is in strijd met grondwet en wel de artikelen

Artikel 10
1.Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.
Artikel 20
1.De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid.
Artikel 21
De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu. (Er zijn onvoldoende volstrekt waarborgen)

Verder is huisvesting van asielzoekers geen belang van B&W maar van central overheid, en dus is het besluit in strijd mat de bestuurswet: Een bestuursorgaan mag ook voor zijn belangen opkomen, op grond van artikel 1:2 lid 2 Awb. Opgemerkt dient te worden dat het om toevertrouwde belangen gaat. Zo mag het bestuursorgaan niet opkomen voor een belang die niet aan hem is toevertrouwd, want dan maakt hij misbruik.

Wetboek van strafrecht, art 365: Artikel 365
De ambtenaar die door misbruik van gezag iemand dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie