Weidevenne:Veiligheid voor alles!!!!!

Arie-Wim Boer Leefbaar Purmerend

/ #410 Informatieavond

2014-06-12 10:25

Leefbaar Purmerend was gisteravond aanwezig bij de bewonersavond in sporthal de Kraal. Deze avond was georganiseerd door de gemeente Purmerend en betrof de komst van basisschool de Roos aan de Nijlstraat. Voorafgaand aan deze avond had wethouder Voorbij aangegeven te willen kijken naar een alternatieve locatie. Op de bewonersavond bleek dit niet het geval. Het college was alleen gekomen om de besluitvorming te bevestigen. Leefbaar Purmerend vond dat de wethouders slecht waren voorbereid, zelfs op de simpelste vragen geen antwoord hadden en met houding en gedrag lieten zien de bewoners niet serieus te nemen. Bij herhaling ging wethouder Voorbij zitten zonder antwoord te geven en deed hij de vragen van de bewoners af als een ja/nee spelletje. Al met al voor de bewoners een zeer onbevredigende avond.

Hoe nu verder?

Door toedoen van Leefbaar Purmerend ging de behandeling in de commissie Samenleving over de subsidie van tafel en is dit onderwerp verschoven naar de commissie Algemene Zaken op 19 juni 2014. Daar zal dan niet alleen de behandeling van de subsidie plaatsvinden maar ook de verkeersoverlast en de lokatie. Als de coalitie en het college van CDA, D66. VVD, Stadspartij en AOV niet met alternatief komen zal leefbaar Purmerend met een motie komen in de gemeenteraad van 25 juni. In die motie gaan wij het college vragen om een alternatief te zoeken. Als hier een meerderheid voor is dan is de locatie aan de Nijlstraat van de baan. Het is dus belangrijk dat minimaal 18 raadsleden inzien dat een alternatief beter is. Het is dus handig om de raadsleden te benaderen. Verder is het een besluit wat normaal niet open staat voor bezwaar. Het college heeft echter aangegeven dat bezwaar wel mogelijk is. Daar moeten ze dus iets mee. Dit is ook een mogelijkheid om het huidige plan van het college van tafel te krijgen. Tot slot het gaat om de lokatie/verkeersveiligheid en niet om de vraag of er wel of niet een derde school moet komen.

Nagekomen bericht: inmiddels voert Leefbaar Purmerend overleg met ander partijen over mogelijke oplossingen. Iedereen die vragen heeft kan de fractie mailen op aw.boer@purmerend.nl of bellen mag ook 0655754114. Indien de pers vragen heeft mag u deze ook naar Leefbaar Purmerend verwijzen.

www.leefbaarpurmerend.com