Surfen begint pas bij 7bft!


Gast

/ #64

2014-05-11 21:27

Geachte West-Vlaamse provinciegouverneur Carl Decaluwé
dit even om te zeggen dat ik 2 fantastische, veilige en sportive kitesurf dagen achter de rug heb. ik moest zelfs niet overleg plegen of ik liever naar de belgische- of naar de nederlandse kust wou rijden . gisteren 7 bft, vandaag 8 bft, daar is de keuze simpel.
in nederland was ik, en met mij tien tallen andere kitesurfers, heel welkom. op de spot van mijn keuze waren er geen politie ambtenaaren op het strand, er was een reddingsbrigade op patrouille. die zijn er trouwens altijd, maar dit weekend iets alerter dan anders. er was veel wind en daarom zijn veel sport mensen hun passie komen uit oefenen, in alle veiligheid en met hun support. ze zagen ons graag komen en waren behulpzaam en erg vriendelijk.
ik vroeg me af waarom dit in NL kan en niet in Belgien? ik heb er wel een theorie over......gouverneur.....
de kitesurfers waren zeer verantwoordelijk: gisteren nog +/- 100 kites op het water bleven met de 8 bft van vandaag maar 20 over. die anderen vonden de wind vandaag te sterk voor hun niveau en kunnen. dit zelfs zonder regels!
als uw bedoeling was met het intensiveren van controles op surfers het aantal bezoekers aan de belgische kust te limiteren, dan bent u erin geslaagd. als uw bedoeling was kitesurfers van het water te houden met sterke wind, dan bent u er niet in geslaagd!
we zijn vrije mensen die zo veel van hun passie houden dat we ons fit houden, het weer en het water leren beoordelen, hiervoor veel trainen, verantwoordelijkheid tonen voor omgeving en anderen, het geschikte materiaal voor alle condities aanschaffen om uiteindelijk niet bij ons thuis, maar naar en ritje van 100 km, bij onze buren te kunnen sporten.
doe verder zo en het onbegrip voor politiek en bestuur word alsmaar groter.
nu ga ik verder genieten van het plezier die de fantastische kitesurfdag mij heeft gegeven.
een fijne avond nog
de groeten
uwe
(omwille van mijn duitse afkomst zal het nederlands wel wat fouten tonen. u begrijpt de boodschap ook zo, denk ik)