Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2341 Re: zelfreflectie doet wonderen

2014-04-09 22:00

#2340: Fie Losauf - zelfreflectie doet wonderen

"Momenteel zal zeker 60% van de werkgevers geen marokkaan in dienst nemen als er een gelijkwaardige tegenkandidaat is. Dit is helaas de realiteit die voortkomt uit het gedrag van hooguit 15% van de Marokkaanse jongeren, maar waarvan de overige 85% wel de dupe is. De een krijgt geen baan en de ander moet zich verontschuldigen voor het gedrag van het tuig die hij/zij waarschijnlijk niet eens kent."

En dus dient er van beide zijden een inspanning te worden gedaan. Simpel zeggen dat de visie op en het oordeel/vooroordeel over de Marokkaanse gemeenschap alleen vanuit de Marokkaanse gemeenschap kan worden aangepakt, is wel erg kort door de bocht en stellen dat er na een Wilders een mogelijk nog engere groepering zou kunnen opstaan, pleit de heer Wilders en zijn volgelingen op geen enkel front vrij.

Bovendien, al is politie aan handen en voeten gebonden en functioneert justitie niet (in welke zin?), dan nog is afname van het Nederlanderschap bij een dubbele nationaliteit niet legitiem. Uw wens, wellicht, maar daarom evengoed niet legitiem.

Inderdaad, zelfreflectie doet wonderen, maar dat geldt voor beide zijden en helaas proef ik er van uw zijde alweer heel weinig van. Al geeft de een misschien in uw ogen aanleiding om gediscrimineerd te worden (door zich bijvoorbeeld als tuig op te stellen), dan is dat daarmee nog geen enkele rechtvaardiging voor de ander om inderdaad te gaan discrimineren. Elke vorm van discriminatie brengt alleen afstand, waar toenadering de enige oplossing is.

"Sterker nog daders die tijdens de uitvoering van hun kennelijke beroep in het harnas sterven, worden vanuit diezelfde gemeenschap gesteund middels collecte voor de uitvaart en hulp bij onderduiking van een mogelijke derde dader. Vreemd... in Marokko zelf zou zoiets een schande zijn en hakken ze liever de hand van de dief af dan dat men deze sponsort."

De persoon die eigen rechter speelt meteen een lintje willen opspelden, is zeer zeker vreemder dan een overledene (crimineel of niet) te willen begraven. Is het niet wijselijk om eerst af te wachten wat er zich werkelijk afgespeeld heeft in Deurne, voordat we (alweer) veroordelen? U veroordeelt de Marokkaanse gemeenschap nu al van hulp bij onderduiking, terwijl nog niet eens vaststaat dat er een derde betrokkene is. Nogmaals, zelfreflectie prima, maar dat geldt ook voor uw kijk op de zaak.