Red de Berendrechtse polder

Bert De Wreve

/ #48 Re: Re: Re:

2014-04-09 08:22

#47: Kies een pseudoniem - Re: Re:

Beste Willy,

 

De traditionele partijen schuiven de hete aardappel door naar Natuurpunt en Groen. Jullie zijn nu de schuldige voor de onteigeningen en het verdwijnen van de vruchtbare landbouwgrond in onze polders. En wat doen jullie? Jullie zijn tevreden want er komt natuurgebied bij.

Maar is dat zo? Net zoals de persoon in reactie 21 schrijft “Landbouwgrond is ook natuurgebied!” Zit de haat tussen de landbouwers en de ‘natuur’groeperingen zo diep dat ze elkaar het licht niet in de ogen gunnen? Waarom kiest men voor landbouwgrond en niet voor lege bedrijfsterreinen of voor bouwgrond?

En u noemde hem al  “de polder van Ettenhoven” ook deze vruchtbare grond moet samen met een groot stuk tussen de Kapelsesteenweg en de A12 plaats maken voor een verbindingsweg. En de akkers tussen ’s Hertogendijk en de wijk het “Pekgat” wordt dan weer vol met “sociale” woningen gebouwd.

Waar gaan straks uw akkervogels zoals de Kwikstaart en uw leeuwerik broeden? En waar moeten al die andere dieren (voedsel voor andere dieren), die nu in de akkers leven,naartoe?

 

Beste Willy, natuurpunt en de ‘Groene’ partijen hebben zich hier WEER dik in de zak laten zetten. Mogen wij jullie dan ook verzoeken om jullie acties stop te zetten want als dit jullie streven is, dan wordt er niemand, ook de natuur niet, beter van.

 

Groeten,

 

Bert De Wreve