Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

Anonymous

/ #2329 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-06 11:00

#2326: Mens - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

We hebben nog veel te leren ivm vrije meningsuiting. 'Kwetsend' is geen meetbaar begrip. Als iemand zich 'gekwetst' voelt door een uitspraak: leer debatteren en kweek een dikkere huid.

Ik geef toe dat deze discussie niet is begonnen ogv Islam, maar ik wilde een tegengewicht bieden. Focusen op Wilders is zinloos en denken dat het probleem opgelost wordt als hij monddood wordt gemaakt, is naïef. In heel Europa is er een groeiend ongenoegen tov moslims. Er zijn twee mogelijkheden: ofwel zijn Europeanen per definitie racistisch (en dan is er geen hoop) ofwel zijn er oorzaken die kunnen besproken  en aangepakt worden. Het zou intussen duidelijk moeten zijn dat ik geen groepen 'generaliseer'. Ik wijs alleen op de negatieve invloed van een ideologie die minstens even racistisch en discriminerend is als Wilders en door ons getolereerd wordt onder het mom van religieuze vrijheid. Als Wilders zo'n apart geval is, waarom heeft het FN dan gewonnen in Frankrijk? Waarom wint rechts dan in heel West-Europa, vaak met een anti-islamitisch discours? In Australië gaat het trouwens ook die kant uit.

Hoe moet ik CDA, SGP en CU zien, die zich vanuit een christelijke moraal bemoeien met Staatszaken?

Ik heb uiteraard geen probleem met een christelijke of islamitische 'moraal'. Iedereen handelt vanuit een moraal. Dat doen vegetariërs of ecologisten ook. De problemen ontstaan wanneer wij toestaan dat mensen hun geloof superieur is aan onze rechtsstaat. Vanaf het ogenblik dat moslims kritiek toestaan dat hun religie bekritiseerd wordt en gelovigen zonder bestraffing hun religie kunnen verlaten, is er hoop. Tot dan zal de toestand alleen maar escaleren, met of zonder Wilders.