Ik doe aangifte tegen Geert Wilders

De boemerang

/ #2325 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-04-05 22:59

#2323: Anonymous - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Keer op keer wordt duidelijk dat ideologie, cultuur en opvoeding veel belangrijkere factoren zijn dan afkomst."

Zeker, en gezien het feit dat, zoals u ook al aangeeft, ook verschillende tijdperken regionaal verschillende beelden geven, dan kan het ook niet anders zijn, dan dat meer tijdsbepaalde en regiogebonden factoren een zeer grote rol spelen, zoals economie, bijvoorbeeld. Als Duitsland in de dertiger jaren van de vorige eeuw een gezonde economie had gehad en het volk in welstand had geleefd, dan had het nationaalsocialisme nauwelijks voet aan de grond gekregen (geldt overigens ook voor de rest van Europa waar, na de Grote Oorlog en de Grote Depressie, eveneens links-radicale, maar met name rechts-radicale groeperingen veel navolging kregen).

Niet alleen stond het Duitsland van na de Grote Oorlog er economisch zeer slecht voor en leefde het volk in steeds nijpender armoede, ze waren ook vernederd met de bepalingen in de Vrede van Versailles. Al met al een ideale voedingsbodem voor iemand die gouden bergen beloofde.

Hetzelfde, mutatis mutandis, geldt ook voor de culturele revolutie in China 1966.

Zoals ik al eerder gezegd heb, weinig mensen zijn van nature agressief, veel mensen worden militant bij weerstand. Mensen radicaliseren om een reden. Door domme, ongenuanceerde, discriminerende, haatzaaiende en beledigende uitlatingen te doen, geef je mensen een reden om te radicaliseren. Wilders lost dus niets op, maar roept juist meer problemen op.