NEEN tegen Sharia4Tempus


Gast

/ #22

2014-03-28 14:12

"Een polarisatie van de studentenpopulatie aan de VUB lijkt ons allerminst de bedoeling van een TD."
Het stoort me enorm dat een bepaalde groep van deze studentenpopulatie zich aangesproken voelt en hier aanstoot aan neemt. Er wordt niet gelachen met de Islam maar met een belachelijke beweging, zijnde Sharia4Belgium.* Zolang u niet rondloopt met de blauwdrukken van het Vaticaan, 16kg explosief materiaal en een aansteker in uw rugzak en zolang u masturberende vrouwen geen stenen naar het hoofd slingert, valt u voor ons wel degelijk buiten de categorieën 'extremist' en/of 'terrorist'. Ja, wij kunnen echt wel dat onderscheid maken, haal uw hoofd uit uw reet en besef het alstublieft.
Verder wens ik even mee te geven dat ik een hoopje studenten die met hun kont in de lucht in de bib op de grond liggen, veel meer polariserend vind dan een ander hoopje studenten die wat komen lachen op een themafeestje met een vereniging debielen die in hun vochtige kelders met legoblokjes spelen (ze zullen lang zijn bezig geweest aan de WTC-torens) en strategieën uitdenken over hoe ze de wereld gaan bekeren.

* Ik vermoed dat u de afbeelding van de gesluierde vrouw bedoelt wanneer u spreekt over het linken van de Islam aan terrorisme. Sta me toe even toe te lichten dat het dragen van een nikab in België verboden is en deze dus helemaal niet voorkomt in ons straatbeeld, waardoor hier de associatie met de gemiddelde Islam zelf toch niet zo voor de hand ligt. Met Sharia4Belgium echter wél: http://www.standaard.be/cnt/dmf20120602_004 om maar 1 artikel uit de waslijst te plukken. (Zoekterm 'nikab' en filter 'Binnenland', een aanzienlijk deel van de hits levert Sharia4Belgium of Fouad Belkacem op.) Toch even benadrukken dat ik niet beweer dat alle extremisten/terroristen een nikab dragen of dat iedereen die een nikab draagt, een terrorist/extremist is. Ik zeg alleen dat de nikab op de affiche niet doelt op de Islam, maar dat er wel een mogelijke associatie is met Sharia4Belgium omwille van een voorval dat heel veel aandacht van media gekregen heeft.

Mvg