YES2morrowlandXL

ML

/ #130 Problematiek

2014-01-31 19:30

Beste buurtbewoners van het Tomorrowland festival.

Toen ik 14 was zat ik bijna dagelijks in de schorre, te spelen, te fietsen enz. Als vrienden fantaseerden we op regelmatige basis over een grote fuif in de Schorre, dat zou toch fantastisch zijn. 2 jaar later was het zover.

Vandaag, 10 jaar later, hebben we het genoegen om het beste en meest originele Dance festival van de wereld te mogen beleven. En dat allemaal in onze achtertuin. Wauw. Aandacht van over de hele wereld. Een enorme boost voor de locale economie, en een unieke sfeer die op weinig andere plaatsen terug te vinden is.

Als buurtbewoner schrik ik van het 'overlastverhaal'. Zeker gezien de zichtbare inspanningen van de organisatie naar de buurtbewoners toe. Perfecte communicatie die meer dan een half jaar op voorhand van start gaat. Dames en heren, wat kan hier nu in hemelsnaam zo vreselijk zijn. Is het zo erg dat jullie de dromen van tienduizenden jongeren van over de hele wereld zouden afnemen. Is dat de problematiek waar me in Boom mee te kampen hebben? Is het niet interessanter om de hoofden bij elkaar te steken en na te denken op welke manier we het leegstandprobleem zouden aanpakken. Of het centrum van Boom terug die schwung geven die het ooit had in plaats van plannen te smeden om één van de meest vredige plekken op aarde te boycotten.

Dames en heren alstublieft, gebruik uw verstand. Denk aan de mensen in de Filipijnen, de mensen in Soedan, de mensen in Syrië enz... Die mensen hebben het recht om zich druk te maken.

Een weekend vol vrede en liefde voor muziek hoort echt niet in thuis in bovenstaand rijtje.

Denk daar alstublieft nog eens over na...