Petitie voor alcoholslot

Weg Met Het Alcoholslot

/ #31 Hieronder een artikel over het alcoholslot

2014-01-28 23:21

http://onderzoek.incontxt.nl/onderzoeksblog/kapot_door_het_alcoholslot

Rob van Beekum zegt namens het CBR het volgende, “Wij hebben ons aan de wet te houden. De wet zegt dat we iemands rijbewijs ongeldig moeten verklaren als hij onder invloed rijdt ,“Vervolgens heeft iemand zelf de keuze of hij wil deelnemen aan het alcoholslotprogramma, of niet.Het gaat hier om de veiligheid van alle mensen op de weg."

Veiligheid?? Het CBR denkt alleen maar aan geld! Zoveel mensen gaan er niet in beroep dat daar zoveel geld voor gereserveerd moet worden. Het CBR wil ons allemaal doen geloven dat ze geen winst maken. Of verdienen die juristen bij het CBR zoveel dat ze meteen schatrijk zijn? Ik vraag me echter af of liegen ook in deze wet vastgelegd is. Ik heb bewijs dat het CBR ruim 2 jaar lang een leugen gebruikt heeft in haar afwijzingen op het bezwaar. Er stond in hun afwijzingen op het bezwaar dat de SWOV onderzoek gedaan heeft naar het veilig bedienen van het alcoholslot. Het zou net zo veilig zijn als het bedienen van de autoradio. Ik heb dit bij de SWOV opgevraagd, maar zo een dergelijk onderzoek bestaat helemaal niet. Deze leugen is trouwens begonnen op de site van de overheid. Dit zinnetje is inmiddels van beide sites verdwenen. Liegen over de veiligheid van een maatregel die helemaal niet veilig is, kan toch niet ongestraft blijven? Ook de SWOV liegt. In 2002 hebben onderzoekers van de SWOV zelf met het alcoholslot gereden. Zie de link. Hier is in te lezen dat de hertest voor onveilige situaties kan leiden.

http://www.ad.nl/ad/nl/1401/ad...

In het filmpje, waar die meneer van de Draeger uitlegt hoe het apparaat werkt, is duidelijk te zien dat je niet kan blazen zonder een blik van de weg af te wenden. Deze meneer zet zelfs zijn leesbril erbij op om het display van het alcoholslot af te kunnen lezen. En hij is vast niet de enige met een leesbril. Ik zie het al voor me dat je tijdens het rijden even je leesbril moet pakken. Ook zegt hij dat het alcoholslot op een mobiel lijkt. Laat een mobiel vasthouden tijdens het rijden in Nederland nou toevallig verboden zijn?? Hoe tegenstrijdig kan een wet eigenlijk zijn??
•Beantwoorden•Delen ›