Jongeren Breda

Sjoerd

/ #97

2013-11-28 15:13

Het feit te dreigen met 'als we niet kunnen drinken in cafés doen we het thuis wel', 'ik ben het gewend' en dergelijke zijn nogal politiek incorrect.

Ten eerste: als men, m.u.v. alcoholisme, een tijd van maximum 2 jaar geen alcohol meer kan drinken vergaat de wereld niet. Het is gewoon geen goed argument te zeggen 'we zijn het gewend'. Als je gewend bent aan een groene bus die jou naar school brengt, maar na 3 jaar kiest de overheid voor een rode moet je het ook maar accepteren.

Ten tweede: de verantwoordelijkheid. Als jij drinkt als vrolijk 16 dan wel 17-jarig persoon, met het beperkte intellect het motief te hebben te drinken 'omdat je er dronken van wordt', want dat doet pak 'm beet 60%, heb jij in mijn ogen geen recht op alcoholische drank. Probeer eens jezelf te amuseren zonder een promillage van 50.

Als laatste: dreigen werkt ook niet. Als jij gaat thuis drinken; helemaal top! Het zal ons een worst wezen dat het jouw hobby is hersencellen te slopen. Als het jouw prettig lijkt om het onkruid te schrapen tot je 70e, laten we het realistisch houden, ga zo door ! Tevens zal elk cafe je weigeren na gezien te hebben dat je enige drankjes gepakt hebt.

Om samen te vatten, voor als je het al kwijt was bij het woord 'feit': probeer eens in te zien dat er meer in het leven is dan alcohol ! Ja het is waar; schreeuw het van de daken! Pak een glas cola, of doe gek: drink wat water !

En als je het nog door hebt: de kleuterspeelzaal is om de hoek.
Jullie zijn tevens de oorzaak van jullie eigen leed..