ONZE BIB MOET OPENBLIJVEN

Hilde Quisquater
Gast

/ #44

2013-11-22 11:40

Hé Nonkel Dop, waarom zouden mensen die zelf niet naar de BIB gaan de petitie niet mogen tekenen?
Juist heel fijn om te zien dat mensen die zelf wel boeken kopen (hier dus de centen voor hebben), zoals ikzelf, het de jeugd, ouderen en mensen met iets minder centen gunnen om in hun buurt een boek te kunnen lenen. (trouwens ik ga wel eens hoor).
Zelf tekende ik ook een petitie om een veiligere oversteekplaats te vragen voor blinden, maar zelf ben ik niet blind. Mochten alleen de blinden van die gemeente deze vraag stellen dan?

Dat er alleen mensen van de oppositie tekenen (wat ik betwijfel, maar alla), is dan heel schrijnend. Zijn er geen lezers en BIB-bezoekers onder de leden van de meerderheid dan? Of mogen zij niet vragen de BIB te behouden, omdat enkelen van hun partij een beslissing genomen hebben?

Wanneer de meerderheid een petitie start over een onderwerp wat ik belangrijk vind, dan garandeer ik je dat ook mijn handtekening er onder zal staan. Meerderheid of oppositie, dat doet er dan niet toe. Het is de mens die telt en niet de vlag waar hij onder staat !!!

De gebouwen zijn er, de boeken zijn er , de lezers zijn er, de vragen van de inwoners om het open te houden zijn er, ... dus de BIB, die moet blijven !