Neen aan Jachtopeningsbesluit 2013-2018 betreffende (zwerf)katten

Danny L

/ #834 Jacht op katten.

2013-11-06 11:59

Waar gaan we in België naar toe??? Nu ze gaan tam "wild" meer mogen uitzetten, zoekt men iets anders om zonder pardon neer te knallen. Wie jacht een "sport" noemt "spoort" toch niet helemaal. Het zou pas een sport zijn als we de jagers zonder hulpmiddelen tegenover een equivalent roofdier zouden zetten.
Niet alle katten die buiten rondlopen zonder bandje zijn wilde katten. Het is zelfs gevaarlijk om een kat een niet aangepast bandje te laten dragen. Dit bandje moet kunnen losspringen als het bandje ergens blijft achterhangen (tak, omheinining). Geloof me, als je een buitenkat hebt betaal je je blauw aan halsbandjes.
Waarom moeten de dieren altijd wijken voor de beesten, lees mensen. Wij nemen het habitat van de dieren in, niet andersom. Katten, vossen,... neerknallen en vergiftigen omdat ze aan de kippen, konijnen zitten... bouw eens een deftig hok, omheining.
Ik kan zo nog wel een tijd doorgaan, maar dit voorstel slaagt toch wel alles.
Wie gaat de dierenartskosten betalen als je "gechipte" kat wordt neergeschoten en verzorging nodig heeft... Fiscaal aftrekbaar, zoals andere wansmakelijke aftrekposten in België...