De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #2130 Re: Nivelleren is de rem op het ondernemerschap! Uiteindelijk een economie die stilstaat!

2013-09-27 08:55

#2120: - Nivelleren is de kunst bij het kabinet! 

De coalitie VVD-PVDA vinden dat ondernemers teveel gebruik maken van de zelfstandigenaftrek en denken dat zij door gebruik te maken van die zelfstandigenaftrek eigenlijk veel meer verdienen dan een gemiddelde werknemer. In hun opinie moet het grote verschil, al zou er dat al zijn, veel minder worden. Onderzoeken heeft aangetoond dat dit niet zo is. Ook al zou men willen nivelleren. Nivelleren schaadt de economie!

De Nederlandse economie zal de komende jaren schade ondervinden van de nivelleringsdrang van het kabinet. Dat stelt een aantal economen, waaronder hoogleraar economie L. Bovenberg. Doordat vooral hogere inkomens moeten inleveren zal de consumptie een extra klap krijgen. Niet iets, waar we sowieso op zitten te wachten, maar bovenal....

„Nivelleren is een straf op harder werken”, zegt hoogleraar economie Lans Bovenberg. „Dat zet een rem op ondernemerschap en werknemers durven minder risico’s te nemen. Uiteindelijk krijg je een economie die stilstaat.”

Dat willen we toch helemaal niet? Juist de VVD die zich altijd zo prominent voorstaat als zou zij het ondernemerschap ondersteunen, zou dit moeten snappen!!

Zelfstandigenaftrek afschaffen? Niet doen, want dan krijg je juist meer ellende!!! En werken moet nog altijd lonen!!!

Hoeveel ondernemers die nu het nu net kunnen redden dankzij die aftrek redden het dan gewoon echt niet meer? Al zou het maar 10% zijn, dan wordt de uitgaven aan bijstand veel hoger. Wat heb je hier dan aan?

 http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21909649/___Nivelleren_schaadt_economie___.html