De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #138

2013-08-10 11:27

Hoeveel zou hij als bonus gekregen hebben voor zijn verhaal!! We hebben nog lang niet het diepte punt bereikt, daar staan we van aan de vooravond, dat we opschrikken dat de banken failliet gaan. Weet je trouwens dat je maar 1250 euro per maand maximaal netto mag opnemen bij de bank? Dat je je pinpas maximaal 2x mag opwaarderen naar maximaal 5000 euro? Ja mevrouw, dat is bescherming voor U!! No way, bank, dat is jullie bescherming, voor als de pleuris uitbreekt, wij allemaal naar de bank gaan en er geen geld is, en dan zitten jullie safe!! Weer zo'n mooi verkoopverhaaltje, hoe goed het gaat met de economie maar vooral een lulverhaal naar de burger, hoe we voorgelogen worden!!
Raar gevoel geeft dat alsof ik de capriolen van Cyprus voel aankomen.

Elke dag komen er nog steeds mensen op straat te staan, door werk of hun huis. Er zijn geen sociale huurwoningen beschikbaar, want die lenen we uit aan mensen die niet op vakantie kunnen. Nou ik ook al jaren niet met mijn gezin, so what! Dan zitten er tienduizenden mensen met een onderwaterhypotheek, nieuw scrabble woord, maar door de recessie dit keer geen drie keer woordwaarde. Dan de geluiden om mij heen, hoeveel mensen op het randje staan van faillissement, zakelijke en/of privé. De angst dat ze binnen paar maanden toch ook een verkoopbord in de tuin moeten gaan zetten.

De kleine ondernemer, krijgt per dag ook grijze haren erbij, omdat de omzet vroeger van een week nu in een maand verdient wordt, of zelfs minder. Men geeft geen geld meer uit. Owja, koop een huis, een auto en laat de hardwerkende ouderen die de welvaart na de 2de wereldoorlog Nederland heeft opgebouwd al hun spaargeld en pensioenen inleveren.

Dan misbruikt men de macht, die in de recessie, woningzoekende het monopoliespel om nog meer winst eruit te slaan. Gevolg dat besteedbaar inkomen voor primaire zaken, al niet meer haalbaar is. Ja hoor lieve mensen, we hebben het diepte punt gehad, no fucking way!!

Ik persoonlijk houd mijn hart vast, ik geef het nog een jaar of anderhalf en dan komt de grootste klap. Misschien dat we dan inzien, dat zonder dat de grote ondernemers, banken, verzekeringsmaatschappijen, farmacie, Nutsbedrijven, Telecom, etc eens moeten stoppen met nog steeds miljoenen/miljarden winst te willen maken, dat ze al die verhogingen continue door te voeren, die wij daarvoor betalen. Zij daar prestigieuze majesteitelijk onnodige dure gebouwen bouwen van al die verhogingen, eens inleveren naar de burgers. Dan gaat het tij keren, buigen we het om naar het humanitaire, dat de burgers weer een leven krijgen, in plaats van overleven!!

Zolang men niet inziet, dat er gewoon even geen of stukken minder winst gemaakt moet worden, en het geld terug kan naar ons. Zodat wij weer gewoon normaal, naar primair zorgeloos leven, de economie weer gaat draaien!

Maar het is allemaal macht en ego gedrag. Alle prijzen gaan omhoog, alleen maar voor hun winst!! Die wij dus betalen, maar in principe meer dan onze persoonlijke kosten ECHT dekken!!

We denken nog steeds dat ZIJ, Den Haag, Brussels en andere wereldleiders, de macht hebben. NO WAY, die hebben wij!!! Maar zolang wij, amen en ja-knikken, maar Nee-knikken in geklaag maar geen actie ondernemen, door te boycotten, in opstand te komen of demonstratief allemaal een verkoopbord in onze tuin zetten. Zal ik je zeggen, zij zien ons nog steeds als makke schapen, de kudde die volgt en nog steeds in hun macht hebben. Dat ze nog kunnen doen wat ze willen, want wij doen er toch aan mee, we blijven betalen, we blijven alleen maar klagen en het lijden ervan ondergaan op de bank!!

Alle berichten in de media, zijn gecensureerd!!! Men laat ons ons geloven!! Maar denk na, wordt wakker!! Ena dag gaat het goed, volgende dag hebben we het over de wankele banken, werkloosheid die groeit, de kinderopvang wat haast niet meer bestaat, horen we in onze omgeving de realiteit hoe slecht het gaat en een boterham met pindakaas een luxe aan het worden is. Dan horen we weer dat we het ergste gehad hebben. Dan nog al die pippo's die zich ervoor lenen om te liegen naar de mensen, om zo toch vandaag weer even lekker je portemonnaie open te trekken of in je lunchpauze een leuk huisje te kopen.

Enige wat helpt is actie, opstand, boycot en totaal geen acceptatie meer!!
Europa één? Ja éénheid in de misere, van werkeloosheid, verdriet, zorg, dakloos en restschulden [wel of niet zelf verantwoordelijk voor] die nooit meer af betaald kunnen worden!! Door wie?? Owja, door de mensen die winst willen blijven maken, door hun ego en machtsbewust[lust]heid!!!

Wanneer nemen wij eens de macht over?!!
Want wij hebben hem, want ze zijn van ons afhankelijk in wat we doen!!

We willen vrijheid, geen overheidsbetutteling over roken, drank doe dat dan ook met het eten!! Het is systeem is krom en de nieuwe invoeringen en afspraken zijn grote fouten geworden in het systeem omdat men te lui is om daadwerkelijk te hervormen, zodat de maatschappij, ONS LEVEN, goed en humanitair blijft funcitoneren!!

Weg met die kabinet, hoop dat er nu wijzen opstaan die dit begrijpen en uit de EU. We moeten weer rendabel worden, gezond en zorgeloos en ons vrijheid weer voelen, dat we met z'n allen een menswaardig mooi, leuk en gelukkig leven creëren! Daar hebben wij met z'n allen recht op, levenrecht! Maar die geven we weg, aan hen die denken het recht te hebben om over ons te beslissen, dat we met z'n alle naar de klote gaan.

Dus laten we eenheid vormen, laten we in actie komen en kom maar met goede ideeën, hoe?!!

Slavernij is nog steeds niet afgelopen, dat zijn wij met z'n allen, wij verdienen hun winst en zorgeloos rijk leven. Zodra je geboren wordt, wordt je al aangegeven bij het stadhuis, en op dat moment, zonder jouw toestemming, sta je al geregistreerd als belasting betaler. Zo ben je al als slaaf geregistreerd, waar ze aan verdienen, hoezo vrijheid? Veel belastingen zijn overbodig of absurd over de top!!!

Dit waren mijn gedachtenkronkels van vandaag, en nu koffie!