terugbetaling nutramigenLGG

Mieke, opstarter petitie
Gast

/ #11 t.a.v. gast 10 "niet overtuigd"

2013-08-06 08:29

Beste, ik ben het gedeeltelijk met je reactie eens.
Maar een goed kinderarts zal m.i. pas flesvoeding voorschrijven als het nodig is. En in mijn geval was het nodig ! Probeert u maar eens om volgende zaken - en alle afgeleide producten ! - langdurig uit uw dieet te schrappen : tarwe, koemelk, eieren, pinda, soja, aardappel, tomaat, spinazie, banaan, kiwi, wortelen. En dat zijn nog maar de zaken die we nu weten ... En het zit echt in alles ! Om maar 1 voorbeeld te geven : er zit melkpoeder in gerookt vlees ...
Tevens laat onze maatschappij niet altijd toe om (langdurig) borstvoeding te geven. Niet elke werkgever geeft u bijvoorbeeld de kans op borstvoedingsverlof, en afkolven is niet voor iedereen mogelijk. En als je wel recht hebt op borstvoedingsverlof is dat daarom nog niet voor iedereen financieel haalbaar. Wat dat betreft kan onze overheid een voorbeeld nemen aan scandinavië, daar kan je, naar gelang je werksituatie, tot wel 2 jaar volledig betaald borstvoedingsverlof krijgen !
Inderdaad, er zitten teveel toevoegingen in onze voeding. Maar het alternatief, bio-voeding, is dan weer peperduur ! Daar zou "men" inderdaad wel eens iets aan mogen doen, maar dat zou een complete maatschappelijke ommekeer moeten betekenen en dat zie ik hier niet meteen gebeuren. Of staat er misschien in uw keukenkast geen enkel blik / doos voedingswaren ?