windhaan


Gast

/ #51

2013-02-27 22:07

Aan het College van Burgemeester en Schepenen van De Haan

Geachte dames en heren

Als actief zeilende leden van watersportclub de Windhaan zijn wij zeer verheugd met de bouw van het nieuwe watersportcentrum.
Echter de moeilijkheden omtrent de toewijzing van de uitbatingsconcessie maakt ons ongerust
en daarom zijn wij zo vrij u ook onze visie te geven.
Vele zeilers en zeilsters, inwoners van De Haan en anderen, brengen al jaar en dag hun vrije tijd door in De Haan en in de daarbij horende zeilclub De Windhaan.
Beiden zijn door hen even geliefd en onafscheidelijk met elkaar verbonden.

Alle organisaties zijn voor verbetering vatbaar en aan kritiek onderhevig, maar het staat als een letterlijke paal boven water dat de zeilclub De Windhaan als watersportclub een unieke plaats inneemt in De Haan en zelfs aan de kust.

Zijn democratische no nonsense aanpak en zijn kleinschalige gezelligheid maken dat iedere watersporter er zich onmiddellijk thuis voelt.
Wij kunnen ons dan ook moeilijk voorstellen in de nieuwe infrastructuur iemand anders aan te treffen dan de ons vertrouwde mensen van zeilvereniging De Windhaan.
Talrijke zeilers die reeds verschillende clubs bezochten kozen voor de Windhaan en blijven daar, jaar na jaar, opnieuw voor kiezen.
Een club bestaat uit meer dan een gebouw en stenen; ze bestaat vooral uit mensen die zorgen voor die specifieke, aangename familiale sfeer eigen aan de badstad.
De hartstochtelijk zeevarenden van de Windhaan en de Noordzee durven dan ook te veronderstellen dat het gemeentebestuur resoluut zal kiezen voor de watersportvereniging met een jarenlange traditie en verbondenheid met de gemeente.

Wij hopen in de toekomst De Haan en zeilclub De Windhaan verder als onze favoriete bestemming te kunnen behouden.

De enthousiaste watersporters van de Windhaan,

 

De familie Boodts-Bode