Hoop voor Bijzondere Kinderen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Hoop voor Bijzondere Kinderen.


Gast

#1

2013-05-11 08:01

mijn pleegzoon zit sinds november in een MPI, alle vergoedingen zijn weggevallen omdat combinatie pleegzorg/MPI niet mogelijk zijn, het dichtsbijzijnde MPI waar plaats was was Lennik, dus het kind rijdt elke vrijdag en zondag avond 3u met de bus, komt er verschrikkelijk misselijk af, ga ik hem zelf halen rij ik elke keer 120 km.....en sta met momenten zeer lang in de file....zééér triestig, maar er was geen andere oplossing.....dus ik hoop dat er nog veel meer mensen een handtekening gaan zetten!

Gast

#2

2013-05-11 19:19

/

Gast

#3

2013-05-11 19:50

ieder kind is uniek ook kinderen met een beperking en iedereen verdiend speciale zorg

Gast

#4

2013-05-12 14:50

Kleinere , huiselijke schooltjes met een familiale sfeer dewelke meer verspreid worden in gans het land met autonomie en met een hoofdschool waar ze materialen kunnen gaan ontlenen .Bijzondere kinderen hebben nood aan bijzondere scholen zonder in een menigte op te gaan en met zorg op maat , daar is het waar het om gaat!!

Gast

#5

2013-05-15 12:36

Zeer waardevolle petitie. Er is echt een groot gebrek aan plaatsen.

Gast

#6

2013-05-18 08:50

En of er nood is aan scholen voor bijzondere kinderen!! Ook zij verdienen alle kansen in het onderwijs en in het leven. Ook wij hebben onze zoon voor het eerste middelbaar noodgedwongen op internaat moeten doen omwille van de afstand. Onze zoon zit er zeer graag op school, maar omwille van een tekort aan middelen, schiet ook deze school nog tekort om gepaste begeleiding aan ons kind te geven! Schrijnend en frustrerend!!

Gast

#7

2013-05-21 12:28

zinvolle petitie
onze kinderen blijven al langer in de kou staan!!!
Zij hebben nood aan aangepast vervoer, en kunnen niet lang in de file staan en pas laat thuis komen. Om de dag nadien weer om 6 uur te moeten opstaan omdat de bus er om 7 uur al staat om dan een rit te maken van 2 uur+ en een lesdag te volgen van 7 u.

meer scholen en aangepaste omkadering

Chantal

#8 meervoudige beperking

2013-05-23 12:24

Liesbeth is meervoudig gehandicapt (doof, zéér slechtziend, quadriplegie, epilepsie, ...). Ze wordt binnenkort 12 jaar. Haar kleuterklas kon ze in een gewone kleuterklas in de buurt terecht, eerst met mijn eigen hulp door voortdurende aanwezigheid in de klas om haar te assisteren, nadien, toen ze pab kreeg, gedeeltelijk door hulp van een assistente. Toen ze zes was en moest overgaan naar het basisonderwijs was er geen basisschool te vinden die haar wou inschrijven als inclusie-leerling. Op 12 km van bij ons is er een bijzonder onderwijs school waar ze haar konden inschrijven onder type 4. We brachten haar dagelijks zelf naar school en terug, want vervoer met de schoolbus was voor haar niet veilig ('t zou niet de eerste keer zijn dat een rolstoel in die schoolbus omkantelt!). In die school werd Liesbeth het grootste deel van de tijd in de snoezelruimte gezet of gelegd. Ze leerde niets terwijl ze nochtans al bewezen had dat ze daartoe toch wel in staat was. We gingen op zoek naar een betere school voor haar en moesten daarvoor over de taalgrens gaan. In Lessines (half uur onderweg en half uur terug met eigen vervoer, twee keer per dag)vonden we een school waar ze bereid waren ook aan de communicatie van Liesbeth te werken (gebaren). In Vlaanderen zouden we daarvoor dagelijks nog veel langer onderweg zijn of haar intern laten verblijven in Landegem. In haar huidige school kan ze nog maximaal twee jaar blijven. Waar we dan naartoe moeten is een grote vraag. Een school die op bereikbare afstand is en tegelijk wél inziet dat een kind met een meervoudige beperking leermogelijkheden heeft???
www.handiklap.be

Gast

#9

2013-05-24 14:46

Mijn kleuterje was welgeteld 4 uur per week welkom in het normale onderwijs, en voor de rest moest ik mijn plan maar trekken...en kreeg dan nog een berisping van de studietoelages dat ik hem niet voldoende naar school bracht..we stonden toen al 2 jaar op de wachtlijst voor een plekje in het bijzondere onderwijs. Ik verwijt de school waar hij die 4 uurtjes mocht komen niets, zij deden wat ze konden. Ondertussen zit hij sedert september in een aangepaste school...enige plekje dat vrij was dus zit onze Jamie van 5 (bijna 6 nu) 2 uur per dag in de bus om naar en van school te komen.
Wou dat ipv afschaffing er juist meer schooltjes bijkwamen dichter bij huis.

Gast

#10

2013-05-29 13:02

Mooi initiatief!!!

Gast

#11

2013-05-31 13:47

ik spreek uit ervaring het is niet evident.
maar er mogen inderdaad wel wat scholen bijkomen voor deze kinderen.
het is al een hele aanpassing voor deze kinderen maar ook voor de ouders. we moeten met 2 gaan werken om rond te komen terwijl we eigenlijk meer tijd nodig hebben om alles te regelen voor de kinderen.

en zoals vele ouders een dikke duim voor deze petitie en hoop op nog veel handtekeningen zodat er beseft word dat er iets moet gebeuren...


Gast

#12

2013-06-01 11:52


Gast

#13

2013-06-02 07:59

gedeeld op facebook

Gast

#14

2013-06-02 08:57

ik ben mama van bijzondere kinderen.sta constant op een wachtlijst zelfs semi kunnen ze me niet geven voor een kind met 80% handicap.het is bar slecht gesteld in belgie wat ondersteuning voor een gehandicapt kind betreft.mechien op europees vlak aan klagen!!! want is begie wel in orden op dat vlak!!!
gast

#15

2013-06-02 08:59

Ook extra middelen voor inclusief onderwijs zijn een noodzaak! Ik denk dat je per kind moet kijken wat het beste is voor het kind. Maar inclusie is zeker waardevol! Ik ben er van overtuigd dat mijn kind evenveel recht heeft als andere kinderen om naar een buurtschooltje met vriendjes te gaan in het gewoon onderwijs. Jammer genoeg zijn er zo weinig middelen dat ouders die kiezen voor inclusie zwaar belast worden en zich telkens weer moeten verantwoorden voor hun keuze.

Gast

#16

2013-06-02 09:00

Ik sta zelf in het onderwijs en ondervind jaarlijks hoe moeilijk het is om kinderen die het moeilijker hebben tijdig een gepaste oplossing te bieden daar er overal meestal enorme wachtlijsten zijn.
HBK

#17 Re:

2013-06-02 09:23

#15: gast -  

 

Beste Ik heb net even uw toelichting gelezen. Zelf zijn we ook zeer goed op de hoogte over het inclusie onderwijs. Wij hebben een zoon met ASS en een pleegdochter met zowel mentaal als motorisch een lichte beperking. Onze zoon zit in het 'gewoon' onderwijs en onze dochter in het 'bijzonder' onderwijs. Op beide vlakken ondervinden we moeilijkheden. Onze zoon zou perfect mee meoten kunnen mits de nodige ondersteuning. Helaas is er weinig tot geen onersteuning en werkt de school ook niet altijd even goed mee. Hierdoor gaan zijn resultaten achteruit wat jammer is. Voor onze dochter in het bijzonder onderwijs zijn de middelen voorhanden maar nu de overstap naar het secundaire eraan staat te komen wordt de schoolkeuze weer moeilijk. Haar huidige school biedt enkel BLO aan. Met haar intereses rekening houdend zullen we verder van huis een school moeten gaan zoeken. De school denkt dat ze naar het beroeps sec onderwijs zou kunnen gaan maar het zal een zware tocht worden. Doen we hier goed aan? Ze zal niet aanmerking komen voor GON waarschijnlijk. We zijn net als u van mening dat onze kinderen alle kansen verdienen zoals ieder ander kind maar helaas is onze maatschappij hier nog niet klaar voor. Opmerkingen van andere ouders die schrik hebben dat het niveau naar beneden gaat met kinderen zoals die van ons is er het perfecte voorbeeld van. Vandaar dat we in eerste instantie zullen ijveren voor het verder uitbreiden van meer aangepast onderwijs, later kunnen we gaan voor inclusie. Eerst moeten ze zorgen voor de nodige middelen en het beter bespreekbaar maken van het onderwerp inclusie zodat onze kinderen nergens de dupe van worden. En zoals je hoort in de media geraken ze het nog niet eens eens over het afschaffen van ASO TSO en BSO. Misschien moeten ze daar ook niet zo ver zoeken en een algemene naam geven aan de eerste graad zoals algemeen vormend, lln laten proefen van al deze niveaus zonder echt te rekenen met punten? Ik hoop dat u ons begrijpt want uiteindelijk steunen wij zeker uw visie!
Thomas

#18 Re:

2013-06-02 09:23

#14: -

ik ben een marsmannetje alleen uit vlees en bloed
we begrijpen elkaar niet en toch spreken we dezelfde taal
alleen zijn het mijn hersenen die het zo moeilijk hebben jullie taal te begrijpen
Ik voel me niet goed in julie wereld en als ik vraag smeek om te mogen vluchten
kijken jullie me raar aan
maar weet je vraag het niet meer ik doe het gewoon en zeg
je ziet me , ben er maar ben er niet


Gast

#19

2013-06-02 19:19

er zijn steeds meer kinderen die gespecialiseerd onderwijs nodig hebben.
Mijn zoontje zit ook elke morgen en avond 1,5u op de bus

Gast

#20

2013-06-05 12:41

:-)

Gast

#21

2013-06-12 21:00

Wij proberen alvast ons steentje bij te dragen ivm vrijetijdsbesteding voor kinderen met beperkingen. We richten een zorgverblijf/zorgboerderij in Vlimmeren op "Hoeve Megusta" , waar logies mogelijk zijn en men het boerderijleven mee kan beleven
Succes met de petitie.

Gast

#22

2013-06-13 08:40

Idd... Sean zit elke dag bijna 1 uur op de bus... nu, op zich vindt hij dat geen enkel probleem. Maar mocht het korter kunnen, zou dat niet slecht zijn. En ook idd, onze kinderen verdienen ook een kans in het gewoon onderwijs. Sommigen zijn te goed om in Buso terecht te komen. Het feit is dat er op vlak van een richting weinig of GEEN keuze is het Buso. Mijn zoon zit nu in een opgelegde richting, nml. kantoor-verkoop. Hij is hier totaal NIET in geïnteresseerd, wat maakt dat hij absoluut niet gelukkig is op dit moment. Toch verdient hij een hele dikke pluim, want hij houdt dit al 3 jaar vol... Proud to be his mom... :-) Hopelijk biedt de toekomst ons toch de juiste keuzes aan... mvg, Mej Borgmans...


Gast

#23

2013-06-13 09:21

t is vechten voor de kinderen, zij hebben ook rechten

Gast

#24

2013-06-13 09:32

Kinderen met een beperking moeten kunnen kiezen of ze inclusief of doelgroepspecifiek naar school gaan, hun vrije tijd besteden,... Laat hen aub die mogelijkheid!

Gast

#25

2013-06-13 10:30

Graag steun ik dit project. Ik vind het wel spijtig dat er boven de petitie alleen gesproken wordt over het scholentekort, en niet over vrijetijdsbesteding.

Ik ben niet op de hoogte over de toestand/plannen in het buitengewoon onderwijs en spreek er mij dus niet over uit. Uiteraard vind ik ook dat elk kind de best mogelijke kansen moet krijgen en liefst in de vertrouwde omgeving.

Wij organiseren met Hannibal vakanties voor kinderen en jongeren met een beperking en hebben deze zomer een aanbod voor 268 vakantiegangers. Dit aanbod verwezenlijken we met drie stafmedewerkers en 250 vrijwilligers, en met een minimum aan budget (Vlaamse subsidies, ook via minister Smet). Het is echt knokken voor ons om dit aanbod waar te maken.

www.hannibalvakanties.be