Meer recht dan tucht

Meer recht dan tucht / Mededelingen / Stand van zaken / Opmerkingen


Gast

#1

2021-12-18 22:19

Dank voor update. Laten we VWS vooral stimuleren om dat onderzoek te doen én af te ronden maar nooit onze eigen sense-of-urgency onderwerpen aan processen waarvan we niet eens weten, laat staan beïnvloeden hoe en wanneer die ons in de toekomst weer op gang kunnen brengen. Hedendaags gezond verstand is daarbij leidend.

Gast

#2

2021-12-18 23:23

Dag Menno, alvast één juridisch- technische opmerking: De Centrale Tuchtraad verandert de laatste tijd uitspraken, zonder dat er ingegaan wordt op de procedure van de Regionale Raden. Dit leidt tot eigenlijk een nieuwe rechtszaak, soms met zwaardere maatregelen. Dit kan niet in onze rechtspraak, temeer omdat er na het Centrale Tuchtcollege geen beroepsmogelijkheid meer is. Zie bijvoorbeeld de uitspraak tegen de bedrijfsarts die vanwege horkerigheid geschorst werd. ( een ongehoord zware straf).

Gast

#3

2021-12-19 06:29

Inderdaad zo gaat het heel vaak, vandaar de quote: Ze dronken een glas, ze deden een plas, en alles bleef zoals het was. Verder zou het niet misstaan, als het tucht/klacht recht ook de andere kant op zou kunnen functioneren, dwz arts tegen patiënt.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...