Geen AZC in Delft

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen AZC in Delft.


Gast

#276

2015-10-27 15:00

De Gemeente Delft is al failliet door het spoortracé en moet hierdoor belastingen voor Delftenaren gaan verhogen. Kortom, wat hebben vluchtelingen in onze stad, die financieel niet eens voor haar eigen burgers kan zorgen komende decennia, te zoeken?

Daarbij doet de aanwezigheid van hangende asielzoekers (verveelde jonge mannen zonder dagbesteding) afbreuk aan de ruimtelijke kwaliteit van onze pittoreske binnenstad. Kijk naar Den Haag en Rotterdam, we willen toch niet dat onze sfeervolle binnenstad ook bevuild wordt door dat soort gasten?

Als vrouw zijnde durf ik in Delft nog wel 's avonds alleen over straat maar in Den Haag en Rotterdam niet meer, daar word ik te vaak door dat soort publiek (allochtone mannen die geen respect voor Hollandse vrouwen hebben) lastig gevallen. Want, wie komt er voor mij op? Niemand! Als Nederlander zijnde, word je als tweederangs burger weggezet.

Ruggengraatloze landverraders en lafaards zijn het. Ze horen te vechten tegen de bezetters van hun land. Dat deden mijn grootouders ook. Die renden niet weg, die vochten terug! Vluchtelingen, return to sender!

Gast

#277 Re: Re: Re:

2015-10-27 17:46

#272: - Re: Re:  

 Goed gesproken


Anonymous

#278 Re: Re: Re:

2015-10-28 17:53

#272: - Re: Re:  

 Er wordt NIEMAND waar dan ook "uitgegooid". In een heel enkel geval moeten mensen herplaatst worden, maar dat betekent te allen tijde dat er een nieuwe, betere huisvesting aangeboden wordt. Stop met dat domme liegen!

En als jij toch o zo begaan met die oudjes: breng dan je eigen woorden in praktijk: neem er een paar in huis en geef ze te vreten. 


Anonymous

#279 Re:

2015-10-28 18:01

#276: -  

 De bezetters van dit land? Volgens mij hebben wij de afgelopen tijd heel duidelijk gezien wie de bezetters van dit land zijn: het ultrarechtse blok.

Die hebben namelijk lak aan democratie en dringen iedereen overal hun wil op. Want waarom moet een NVUer uit Zutphen of Den Haag  zich mengen met een hoorzitting voor de burgers van Steenbergen? Het gaat daar om de wil van de inwoners van Steenbergen, niet om de wil van de NVU. Toch is het de NVU die de bijeenkomst naar haar hand zet en uiteindelijk volledig onmogelijk maakt. Einde van de democratie.

En was het in andere plaatsen niet precies zo? Nagenoeg overal is de orde verstoord door de NVU en andere ultrarechtse groeperingen of werden bijeenkomsten zelfs afgezegd, omdat deze groepringen hun komst aankondigden, zodat nergens de wens van de plaatselijke bevolking is gehoord, maar alleen het gebral van de nieuwe fascisten. Is het dat wat we willen? Dat wij niets meer mogen zeggen in onze eigen gemeente, maar dat we overstemd worden door die nieuwe bruinhemden?

Ondertussen worden politici bedreigd, kogelbrieven rondgestuurd, hakenkruizen en haatleuzen geklad op gebouwen, auto's in brand gestoken, gebouwen in brand gestoken, azc's vernield, enzovoorts, in naam van en door de NVU en andere ultrarechtse groeperingen.

Dat zijn de bezetters van dit land, zij drukken hun wil door en hebben lak aan jouw mening of de mijne. Nederland wordt alweer bezet door de bruinhemden. Geloof je me niet? Kijk naar hun werkwijze, hun methodes, hun "Einsatzgruppen", hun "Kristalnacht"-achtige razzia's, hun "oplossingen" voor problemen: ontzeggen van rechten voor anderen, deportatie, concentratiekampen, etc..


Gast

#280 Re: Re: Re: Re:

2015-10-29 13:40

#278: - Re: Re: Re:  

Voor de ouderen nieuwe betere huisvesting?? Oder welke steen leef jij? die hulpbehoevende oudjes moeten het van onze regering maar uitzoeken met 2 uurtjes hulp per week. Noem jij dat beter? Terwijl die gelukzoekers hun hol volgestopt wordt. Je bent zeker een D66 aanhanger, blind en doof voor de werkelijkheid. Je geloofd alleen in het sprookje van het binnenhof. Nou ik niet! Het is één grote stinkende beerput.

WELTRUSTEN! 


Gast

#281

2015-10-29 14:07

Omdat een AZC overlast gaat veroorzaken en Delft nagenoeg failliet is en eerst die problemen opgelost moeten worden!!

Gast

#282 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-29 14:23

#280: - Re: Re: Re: Re:  

 Waar heb jij het nou over? Over de huisvesting voor ouderen of over de zorg? Sprake was van het uit huis plaatsen van ouderen en dat is helemaal niet aan de orde. Probeer niet de argumenten plots te veranderen, midden in een discussie.

Bovendien, die "gelukszoekers" wordt NIET "hun hol volgestopt". Ga eens een keer kijken in een opvangcentrum en in een AZC en vergewis jezelf hoe die mensen moeten leven en wat die mensen zoal "voor niets" krijgen. Onder die omstandigheden zou jij geen minuut willen leven, onze ouderen ook niet, maar de asielzoeker moet wel. Leer de feiten kennen voordat je begint te blèren.

Wat heeft mijn politieke voorkeur (overigens beslist géén D66) er in Godsnaam mee te maken? Wat een domme praat!

En leer eens een keer je moerstaal schrijven!

 


Anonymous

#283 Re:

2015-10-29 14:27

#281: -  

 O ja joh? Gaat een AZC per definitie overlast veroorzaken? Of is het misschien eerder zo dat invloeden van buitenaf voor overlast zorgen (het "warme" welkom, vechtpartijen, vandalisme)?

O ja joh? Komt een AZC ten laste van een gemeente? Of levert het de gemeente eerder nog wat op (verhuur onroerend goed, werkgelegenheid, handel)?

Je mag nadenken voordat je iets roept. Het staat al gauw zo dom, als dat wat je roept onzinnig blijkt te zijn.


Gast

#284

2015-10-29 16:45

Nederland wordt zomaar even ingenomen door de Islam en ISIS zit hier achter. ik wil niet dat de toekomst van Delft, en nederland ingenomen wordt door een barbaarse cult als Islam, mijn Opa en oma en hun generatie heeft hier alles opgebouwd na de oorlog en nu wordt het allemaal weg gegeven en kapot gemaakt door de islam. AZC is hier niet welkom!

Gast

#285

2015-10-29 17:27

Al die mensen die blijven roepen dat "opvang in de regio" de beste oplossing is, moeten zich eens afvragen of dat werkelijk zo is. Het overgrote meredeel van de vluchtelingen wordt al sinds jaar en dag in de regio opgevangen, maar de regio is inmiddels overbelast. Bovendien is die regio in geen enkel opzicht (economisch, logistiek, sociaal) in staat om zulke grote getalen op te vangen, met als gevolg dat ál die vluchtelingen met honderdduizenden in tentenkampen zitten (Nederland vind een tentenkamp van 2500 al "veel te groot"), zonder voldoende voorzieningen, zonder voldoende bescherming, zonder vooruitzichten.

De discussie over de asielzoekers moet met argumenten worden gevoerd, niet met het klakkeloos herhalen van wat populisten roepen. Stel je altijd de vraag of het wel klopt wat die populisten roepen, net zoals je je de vraag stelt of het wel klopt wat het kabinet en de mainstream media roepen. Vorm je eigen mening en baseer je op feiten.


Gast

#286 RESPECT EN BEWONDERING VOOR DE VLUCHTELING!

2015-10-29 18:36

RESPECT EN BEWONDERING VOOR DE VLUCHTELING!

Genoeg is genoeg… De grens is voor mij letterlijk en figuurlijk bereikt.

Ik schrijf dit niet alleen om vluchtelingen, asielzoekers en andere ontheemden een hart onder de riem te steken, maar ook omdat ik me kapot schaam voor de manier waarop er in ons land door een gedeelte van de bevolking over hen wordt gedacht en gesproken. Steenbergen is geen incident.

– GEEN MENSEN MAAR DOSSIERS –

Het lijkt soms wel alsof het in de publieke discussie niet meer over mensen gaat, maar alleen over aantallen, percentages, quota en dossiers.

Er wordt vaak op een afstandelijke manier en op een onverdraagzame toon over het vluchtelingenvraagstuk gesproken.

Alsof asielzoekers en vluchtelingen profiteurs zijn, gelukszoekers en welzijnsavonturiers.

Soms denk ik wel eens dat het ons na de tweede wereldoorlog zó goed is gegaan dat we uit het oog zijn verloren wat begrippen als ‘nood’ en ‘hulp’ echt betekenen.

Wij zijn in de bevoorrechte positie dat we geen oorlog hebben, niet geteisterd worden door natuurrampen of dagelijks blootstaan aan terrorisme, rebellie of guerrilla’s.

We weten niet meer uit eigen ervaring hoe fijn het is als je in nood door anderen wordt geholpen, letterlijk een toevluchtsoord hebt.

– WAAR STOND JE WIEG? –

En het gevolg lijkt wel dat juist de mensen die het zo goed hebben, die bevoorrecht zijn, het moeilijk vinden anderen die hulp te bieden.

Alsof het je eigen verdienste is dat je wieg in het veilige, beschermde Holland stond – en dat het, omgekeerd, dus ook de eigen schuld van de vluchteling is dat zijn wieg zich in Somalië, Afghanistan of een andere brandhaard bevond.

Opvallend is dat Engelandvaarders – Nederlanders die in oorlogstijd naar Groot-Brittannië wisten over te steken – in ons land nog altijd worden geprezen en meestal ook hoog gedecoreerd zijn.

Maar als je onder hachelijke omstandigheden en met veel ontberingen – vaak met achterlating van familie, geliefden en bezittingen – duizenden kilometers vanuit Somalië, Congo, Iran, Irak of Afghanistan naar Europa, naar Nederland, naar Ter Apel of Amsterdam hebt weten te vluchten, wachten je geen medailles, maar vooral uitputtende gerechtelijke procedures, lange verhoren en veel cynisme en argwaan.

– UITDAGING OF NOODZAAK? –

Het heeft me altijd verbaasd hoe lichtvaardig er door veel mensen over wordt geoordeeld dat vluchtelingen hun vaderland hebben achtergelaten.

Alsof het een aanlokkelijke uitdaging is om in een ander land, met een onverstaanbare taal, vele andere gewoonten en een bar klimaat een nieuw bestaan op te bouwen. Alsof zo’n beetje iedereen dat voor zijn lol doet.

Ik heb veel gereisd.

Ben veel in arme landen geweest. En eerlijk gezegd ben ik die houding daar eigenlijk nooit tegengekomen.

Als mensen de keus hebben, kiezen ze vrijwel allemaal voor een menswaardig, gelukkig bestaan in hun eigen land, met hun eigen familie en vrienden, met hun eigen taal en cultuur.

Maar ze hebben vaak geen keus. Als je tenminste wilt overleven. Vrij wilt zijn. Te eten wilt hebben. Medische verzorging nodig hebt.

– HAGELSLAG, PINDAKAAS EN DROP…. –

En het gekke is ook dat juist de Nederlanders die over de motieven van veel vluchtelingen nogal makkelijk oordelen, zelf nauwelijks de grens over durven.

Als ze twee weken op vakantie naar de Costa Brava gaan – ja op vakantie, niet ‘op de vlucht’ – worden ze op Schiphol door familie uitgezwaaid alsof ze een enkele reis hebben geboekt.

In de koffer zitten hagelslag, pindakaas en drop. Op de bestemming bestellen ze louter Heinekenbier, want dat kennen ze tenminste.

En ze verzamelen zich ’s avonds allemaal bij het restaurant van een Nederlandse expat dat vertrouwde Hollandse kost serveert, in plaats van zich eens te wagen aan de lokale gerechten.

En op de terugreis zeggen ze in het vliegtuig dat ze thuis eerst een bruine boterham met kaas gaan klaarmaken, een glas melk willen drinken en dat ze snakken naar een haring met uitjes.

Maar de meeste asielzoekers en vluchtelingen die weigeren zich aan te passen. De ontwikkelingshulp moet omlaag, want die kan veel beter worden besteed. En de grenzen moeten dicht want de ‘quota’ zijn bereikt…

Het zijn dat soort dingen die me mateloos irriteren.

– RESPECT EN BEWONDERING –

Ik ben vaak genoeg in verre oorden geweest om te weten hoe onaangenaam het voelt als je niet welkom bent, als de bevolking je met argusogen bekijkt, als je wordt uitgesloten of gediscrimineerd.

En dan was ik er nog met geld in mijn achterzak, geldige papieren, perfecte communicatiemiddelen en het geruststellende vooruitzicht dat ik weer snel comfortabel naar huis zou vliegen.

En daarom hecht ik er aan nog eens te beklemtonen dat ik voor mensen die huis en haard hebben verlaten, die in verre landen in arren moede voor noodlot en onheil op de vlucht zijn geslagen omdat hun bestaan, hun toekomst, hun leven bedreigd werd, en die met veel moeite, tegen de stroom in, in een vreemd land toch weer iets proberen op te bouwen, heel veel respect en bewondering heb.

Ik herhaal: heel veel respect en bewondering.

Wat mij betreft hoeven zij nooit te schuilen, zich te verbergen of te schamen. Nee, zij kunnen fier, met opgeheven hoofd over straat. Want wat zij hebben gepresteerd, wat zij hebben getrotseerd, wat zij hebben opgeofferd is meer dan de meesten van ons zouden kunnen of zouden durven.

En dat mogen we ons wel eens wat meer realiseren.

Dat wilde ik zeggen.

Peter R. de Vries


Gast

#287

2015-10-29 18:54

NEDERLAND IS VOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!'

Gast

#288 Re:

2015-10-29 19:15

#287: -  

 Nou, dan maar nooit meer kinderen krijgen…


Gast

#289 Re

2015-10-29 23:56

#286: -  

Hoor hem dan, Peter R. De Vries. Die durft het nog over respect te hebben. Hij had zelf niet eens respect voor zijn eigen vrouw. Bedonderde haar waar ze bijzat, onder het mom ' open relatie' Ja open gulp, bedoelde hij. Wat dat betreft zit de Vries wel op gelijke lijn met z'n Islamvrienden. Die houden er ook meerdere wijven op na. 

Dat onze veiligheid in gevaar komt zal de Vries een rotzorg zijn. Kan hij tenminste weer volop misdaadverslaggevertje spelen. 


Gast

#290 Re: Re

2015-10-30 00:41

#289: - Re 

 Waarom kun je niet reageren op wat Peter R. de Vries zegt? Zo typisch weer, die reactie. Nooit over het onderwerp, maar meteen op de persoon spelen. Jullie zijn gewoon echt niet in staat om een discussie met argumenten te voeren. Liever roeptoeteren wat die peroxyde haatpruik jullie influistert. Hoef je tenminste niet zelf te denken. Word je moe van, nietwaar?


Gast

#291

2015-10-30 08:31

Het is bizar dat we Europa laten vollopen als een badkuip vol gelukszoekers. Hier eindigt het gros ook als paupers met een uikering en tig kinderen....

Gast

#292 Re:

2015-10-30 08:49

#291: -  

 Ja? 0,3% is "vollopen"? "Tsunami"?

Lijkt me lastig leven, zo zonder ook maar het geringste greintje verstand. Doet dat pijn?


Gast

#293

2015-10-30 11:25

We moeten meer stemmen hebben.

stuur dit bericht door aan mensen waarvan jij weet dat ze ook tegen een AZC zijn dankjewel.

we moeten er nog meer dan 600 en dan verslaan we de voorstanders DUS STEM.


Gast

#294 Re:

2015-10-30 11:32

#293: -  

 Verloren zaak.


Gast

#295 Re: Re: Re

2015-10-30 14:58

#290: - Re: Re 

Omdat de Vries niet eens respect heeft voor degene die dicht naast hem staan. Wat is zijn respect dan waard? Helemaal niets, dus heeft hij het recht niet om het volk respect af te dwingen voor de vluchtelingen. Jammer dat je dat niet in een keer begrijpt! Dat krijg je als je gehersenspoeld bent door de linkse maffia.


Gast

#296 Re: Re: Re: Re

2015-10-30 15:20

#295: - Re: Re: Re 

 O, het gaat dus toch weer over de persoon die het verhaal vertelt, niet het verhaal zelf. Wie is hier nu "gehersenspoeld"? Je bent absoluut niet bij machte om de boodschap te zien, maar ligt alleen maar te vitten op de persoon die de boodschap brengt. Zielig.

En het feit dat je "linkse mafia" (met één 'f', hoor) schrijft is nog een teken aan de wand over wie hier nu "gehersenspoeld" is. Immers, wat heeft dit alles te maken met rechts of links? Of bedoel je te zeggen dat menselijkheid alleen maar "links" kan zijn?

Nee echt, zeg eens: doet dat werkelijk geen pijn, zó dom zijn?


Gast

#297 Re: Re: Re: Re: Re

2015-10-30 21:19

#296: - Re: Re: Re: Re 

Menselijkheid links? Links is levensgevaarlijk. Dat is op 6-5-2002 en 2-11-2004 wel duidelijk geworden. En wat klets je nou, met op de persoon spelen. Jij doet niet anders met je schoolmeestertjes gedrag, blonde haatpruik etc. Ik ga mijn tijd niet meer verdoen om op je domme gelul te reageren. Ga je gelukzoekende vrienden maar Nederlands leren, dan kan je je helemaal uitleven met spelfouten corrigeren en jezelf geweldig te vinden. 

P.s. Je grote vriend de Vries had niet eens het respect in z'n donder om mee te klappen voor een doodzieke Cruijff. Laat hij z'n hand maar in eigen boezem steken, als het om respectloos gaat.


Gast

#298

2015-10-31 07:47

Delft is veel te duur. Kosten voor de bewoners rijden de pan uit. Dit kan er niet bij zonder nog duurder te worden.
Eigen inwoners moeten eerst maar eens geholpen worden

Gast

#299 Re: Re: Re: Re: Re

2015-10-31 08:27

#296: - Re: Re: Re: Re 

 De Nederlandse schrijfwijze van 'maffia' is met dubbel f, dus wie is hier nu dom! 


Gast

#300

2015-10-31 08:48

Migranten moet worden opgevangen in de regio. Voorzie problemen in de toekomst. Passen niet in de Europese cultuur. Zijn beter af in eigen islamitische omgeving.