Europaweg

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Europaweg.


Gast

#51 Re:

2015-08-25 17:38

#4: -  

 wat wilt u dan? Alleen zieke en gevaarlijke bomen vervangen? Dat wordt een ratjetoe. Beter en fraaier al die oude bomen kappen en vervangen door een prachtige rij nieuwe jonge bomen, waar we weer jaren lang plezier van kunnen hebben. Wie kan daar op tene zijn.


Gast

#52 Re:

2015-08-25 17:41

#5: -  

 wat is er mis met een motivatie van veiligheid, overlast beperking en economischer beheer? Leg eens uit a.u.b


Gast

#53 Re:

2015-08-25 17:43

#6: -  

 heeft u het plan niet goed gelezen? Er komen gewoon prachtige nieuwe jonge bomen met een stam omvang van minimaal 25 cm. Wat is hier mis mee?


Gast

#54 Re:

2015-08-25 17:48

#7: -  

 Sorry, maar u bent waarschijnlijk erg oud, niets mis mee, maar u moet zich realiseren dat ook een boom een beperkte, nuttige, economische en veilige levenduur heeft.

Er komt een rij prachtige nieuwe bomen voor terug. U denkt toch ook modern, en gebruikt deze moderne vorm van communicatie. De dorpsomroeper is helaas ook weg. Heeft u toen ook geprotesteerd?


Gast

#55 Re:

2015-08-25 17:55

#9: -  

 Helaas  voor u, ik heb tijdens de bezwaarprocedure begrepen dat u op grond van onze mooie rechtstaat geen belanghebbende bent.

U woont op een afstand meer dan 200 meteer van de bomen, dan heeft u volgens de rechter geen recht van spreken.

Het goede nieuws is , dat er een rij prachtige rij nieuwe bomen terug komt; wist u dat  niet? Het wordt dus een nog mooiere laan, ofschoon het eerst g

ewoon een weg met bomen was. Een win win situatie dus.


Gast

#56 Re:

2015-08-25 17:58

#10: -  

Er komen gewoon nieuwe bomen. Heeft men dat u niet verteld. Kwalijke vorm van voorlichting van de organisatoren van deze petitie.

Ik neem an dat u nu gerust gesteld bent


Gast

#57 Re:

2015-08-25 18:03

#11: -  

 De reden is duidelijk gecommuniceerd door gem. Utrecht. Als u zich niet verdiept in de materie is het een beetje unfair om bezwaar aan te tekenen.

Belangrijkste reden is veiligheid; wie kan daarbtegen zijn, en verder kosten aspecten en overlast voor de omwonenden. Er komen prachtige jonge bomen terug. Ik neem aan dat u her er mee eens bent dat uw bezwaar wellicht niet nodig geweest zou zijn.


Gast

#58 Re: Re:

2015-08-25 18:13

#26: - Re:  

 als u zich verdiept had in dit project, had u al u vragen beantwoord kunnen zien. Heeft u bezwaar gemaakt?

Waarom ongemotiveerd een petitie onderschrijven? Wellicht bent u beïnvloed door de tedentieuze communicatie van de organisatoren van dit forum?

De motieven van de gemeente: Veiligheid op de eerste plaats, en verder economische motieven, en overlast beperken, die deze bomen voor weggebruikers en omwonenden veroorzaken. Misschien kunt u eens uitleggen waarom mensen zo tegen vernieuwing zijn. Er komt immers een prachtige rij nieuwe bomen. Is het de angst om afstand te nemen van het oude? Wat is dit toch?

 


Gast

#59 Re:

2015-08-25 18:16

#12: -  

 Het is geen natuur, maar gewoon een weg met bomen er langs. Die ervaring blijft gewoon, want er wordt een prachtige rij nieuwe bomen geplant. Ik hoop dat uw ongerusheid, veroorzaakt door de organisatoren van dit forum, nu weggenomen is.


Gast

#60 Re:

2015-08-25 18:22

#29: -

 Hoe vreemd dat u van niets wist . Woont u in het buitenland? Iedereen die een beetje in zijn woonomgeving geïnteresserd is wist hier van. U had gewoon bezwaar kunnen indienen; de procedure was al verlengd. Nu is het te laat.Het goede nieuws voor u is, dat er  niets verloren  gaat. Er komen gewoon nieuwe bomen, maar dat hebben de organisatoren van deze tedentieuze petitie aktie natuurlijk ook niet verteld. Een schande dat u zo slecht voor gelicht bent.

 


Gast

#61 Re:

2015-08-25 18:29

#13: -  

 Schandalig dat de organisatoren van dit forum u zo slecht voorgelicht hebben. Er komen gewoon nieuwe bomen; minimale stamomtrek 25 cm.

30 jaar geleden waren die bomen jong; een prachtige weg was het toen. Nu een oude weg die duidelijk een facelift nodig heeft.

Uw smaak voor het oude wordt helaas voor u, niet gedeeld door vele anderen die ook kunnen genieten van het mooie nieuwe. Kijk bv naar het Maximapark. Vindt u dit ook lelijk en had u wellicht die kassen daar nog willen zien?


Gast

#62 Re:

2015-08-25 18:33

#14: -  

 Waarom onnodig?

Die bomen worden onveilig bij storm, veroorzaken overlast voor het verkeer en omwonenden, en gaan steeds meer geld kosten om te onderhouden.

Beter dus nieuwe bomen, die een facelift geven aan die trieste weg, en economisch voordeel opleveren voor de gemeente, en dus voor ons allen.


Gast

#63 Re:

2015-08-25 18:38

#15: -  

 Geen acute reden? U vindt dus dat er eerst ongelukken moeten gebeuren voordat er een acute reden ks.

Gelukkig ziet de gemeente dit beter, en waakt over onze veiligheid; dus kappen voordat er ongelukken gebeuren.

Mensen die nog nooit een boom hebben zien omwaaien kunnen zich helaas moeilijk voorstellen hoe gevaarlijk een omvallende boom kan zijn.

Kijk bv naar Alphen aan de Rijn, dan kunt u begrijpen wat een omvallende massa kan veroorzaken.


Gast

#64 Re:

2015-08-25 18:49

#30: -  

 Helaas voor u, maar die huidige bomenrij is natuurlijk ook bij uitstek gecultiveerd. De Europaweg is nu eenmaal geen verwilderd bos, en kan dat natuurlijk ook niet worden. In Nedeland bestaat trouwens helemaal geen ongecultiveerd groen, dus waarom verwacht u dat wel aan de Europaweg, een plaats die er nu juist bij utstek niet geschikt voor is.

Een kenmerk van cultuur is trouwens ook dat die zich vernieuwd, al dan niet door krachten van buiten. We lopen immers ook niet meer in berenvellen.

Dus wees gerust er komt gewoon een prachtige nieuwe rij bomen waar u en uw eventuele kinderen weer jaren van kunnen genieten, zonder bang te hoeven zijn om getroffen te worden door afwaaiende takken.

U gaat toch ook niet met zware storm een bos in; maar u wilt wel graag met storm over de Europaweg kunnen rijden; wel voor de wind dan op de fiets.


Gast

#65 Re: Re:

2015-08-25 18:53

#44: - Re:  

 wat bedoelt u met bomenstrijders? Stijden die vóór of tegen bomen?

Wellicht bedoelt u boom fetisjisten


Gast

#66 Re:

2015-08-25 19:04

#16: -  

 Het ene beeldbepalende aanzicht wordt vervangen door een ander beeld bepalend aanzicht. Het is een kwestie van smaak voor iedereen om te bepalen wat er mooier of beter is.

Het beeld bepalende gezicht van een dorp met weilanden, koeien, kassen, boomgaarden en tuinderijen werd ook ongevraagd ingewisseld voor een b

eeld belalend gezicht van straten en stenen. Niemand, zeker niet de oorsprokelike bewoners hadden hierom gevraagd, laat staan dat er naar hun bezwaren geluisterd werd, waarom dan nu wel gejammer over een paar bomen, die gevaarlijk en duur worden, en gewoon vervangen worden door een stel nieuwe bomen.  Dit heeft dus slecht een minimale impact op de beeldbepaling. Gemeente neem a.u.b. uw verantwoordelijkheid voordat er ongelukken gebeuren.


Gast

#67

2015-08-25 19:06

Met opgestelde petitie ben ik het totaal eens. Daarbij op gesteld de natuur historische waarde de bomen stonden toen het nog weiland was. En geeft de markante en het aanzicht van de Europaweg weer. Ze kunnen de bomen beter uitdunnen en toppen , zodat er geen gevaar is van wegen omwonende en weggebruikers.

Gast

#68 Re:

2015-08-25 19:07

#17: -  

 Gelukkig een verstandige reactie van een kundige niet besluitvormer.

Wat moeten we hiermee? Bent u wellicht beroeps petitie ondertekenaar?


Gast

#69 Re:

2015-08-25 19:19

#67: -  

 De historische waarde van deze bomen is erg beperkt t.ov. de echt historische waarde van de weilanden, die er al zo'n 800 jaar zo niet langer, lagen. Die bomen zijn hooguit 30 à 40 jaar oud. Voorheen was er geen weg, maar een dijk met wellicht een paar knotwilgen.

Misschien een taak voor de historische vereniging Vleuten de Meern om eens een artikel te wijden aan die Euopaweg en aan de situatie vóór de aanleg van die weg. Zij hoeven dan echt niet ver in de historie te duiken.

Graag zou ik die historische situatie terug willen, een dijk met knotwilgen erlangs. Als dat niet mogelijk is, gewoon kappen die lelijke bomen en een  mooie nieuwe rij bomen zoals past bij een moderne stad als Leidsche Rijn. Wel graag netjes onderhouden dan; dat laatste zal wel ijdele hoop zijn gezien andere projecten in Utrecht.


Gast

#70

2015-08-25 19:25

De bomen staan er al heel lang, en ze kunnen heel erg oud worden. Niemand, zover ik weet, heeft erover geklaagd. Ze horen erbij, net als de weg en de huizen eromheen.

Gast

#71 Re:

2015-08-25 19:27

#18: -  

 weer iemand die een petitie ondertekent, zonder zich te verdiepen in de motieven van de gemeente.

Lees a.u.b. reacties bij andere ondertekenaars, en u zult de motieven van de gemeente begrijpen.

Ongemotiveerd een petitie ondertekenen is een beetje zielig; u heeft waarschijnlijk, zoals de meeste ondertekenaars hier, geen bezwaar ingediend? Voor veel mensen al te veel moeite inderdaad.

Ik hoop, als niet belanghebbende, dat gemeente deze petitie gewoon naast zich neer legt. Dit is absoluut geen democratisch proces, maar gedram van een paar boomfanaten, die hun gelijk proberen te halen


Gast

#72 Re:

2015-08-25 19:34

#70: -  

 Als u zich goed had laten informeren, en dat gebeurt helaas niet door de initiatief nemers van deze petitie, staan die bomen er nog niet echt lang, maar beginnen ze wel een gevaar te vormen voor de omgeveing, en geven ze diverse vormen van overlast.

Er hebben wel degelijk mensen over geklaagd, en gevaarlijke situaties zullen in de toekomst bij elk stormpje gaan voordoen.

Hulde voor de gemeente die eindelijk eens proactief wil optreden. Dit was in het verleden wel anders; misschien heeft zij toch van haar fouten geleerd. Jammer dat dit nu weer door een anti kap lobby gesaboteerd drijgt te worden.


Gast

#73 Re:

2015-08-25 19:38

#19: -  

 Grote bomen als deze horen in een bos, en vormen als solitair langs een drukke weg een gevaar voor weggebruikers en aanwonenden.

Dat zou u als inwoner van het oude Vleuten moeten weten.

Voor uw informatie: De gemeente heeft n.a.v. jurespredentie bepaald dat u geen belanghebbende bent omdat u te ver van die bomen afwoont.

voorstander bomenkap

#74 Bomen kap is terecht

2015-08-25 19:39

Een grote tak van een boom langs de Europaweg is terecht gekomen op het dak van de tribune van voetbalclub Pvcv. De tak ging dwars door het dak heen. Asbest is hierbij vrij gekomen en dit houdt een grote schade voor Pvcv. Graag dus de bomen zsm kappen. Bij de volgende storm fietst er net een kind onder de vallende tak. Wie staat dan in voorvde gevolgen. Dit kan heel gevaarlijk zijn. Iedereen die tegen de kap is mag meebetalen aan het herstel van de Pvcv tribune........


Gast

#75 Re:

2015-08-25 19:40

#20: -  

 Ik ook, maar wel graag met veilige, fraaie, economische bomen.