Geen schapen in wandelbos Groenendaal Heemstede

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen schapen in wandelbos Groenendaal Heemstede.


Gast

#26

2015-03-11 15:45

Ik kom al ruim 15 jaar in dit bos met mijn honden. Laat t alsjeblieft een losloopgebied blijven. Er zijn al zo weinig gebieden waar dit mogelijk is.
Gast

#27 Re: Re: korte versus lange termijn

2015-03-14 21:03

#22: Olaf - Re: korte versus lange termijn 

Het Zuidbos is veel minder uitgewoond door recreanten. Meer en betere begroeiing en meer dieren. Honden daar en het wordt er net als in het Noordbos. Dat moet je niet willen. En hoe vaak komen die schapen nu in het bos? Twee of drie dagen per jaar? 

Gast

#28 Re: Re:

2015-03-14 21:06

#25: - Re:  

Gratis toegang tot het Groenendaal, gratis parkeren, gratis kinderboerderij  en de speeltuin kost een paar euro en dan krijg je nog een consumptie ook. Kom daar eens om in Haarlem?  

Dolende Ridder

#29 schotse hooglanders/schapen/

2015-03-15 11:26

Schapen in het bos dit is typisch Heemsteedse achterkamertjes gekonkel. Net als vele andere dingen in Heemstede. Het was al een akkoord voor dat het in het openbaar werd gemaakt. Dit is zo als rechts Heemstede met zijn burgers om gaat.Vrij Verkozen Diktatuur En dat is net zo gegaan als de Schotse hooglanders die nog uit de jaren Tachtig van de vorige eeuw.Het halve bos moest honden vrij worden gemaakt.Ze zouden de onder begroeiing weg eten ze hoefden niet bij gevoerd te worden.Ze staan nu al vijf maanden bij de vrijheidsdreef met een afgesloten honden pad. En worden dagelijks bij gevoerd.En dan zouden de schapen dit probleem oplossen. Het gemeentelijke snoei beleid lost momenteel alle problemen op. Snoei bijna alles gelijk met de grond gelijk en je krijg een toekomstige uitbreiding van het grot stuk in het plat en kaal gelopen bos de schapen hebben er niets te eten.Want een kwart van het bos ligt op de parkeerplaats bij retaurant Groenendaal.De oplossing is gewoon honden mogen weer door het hele bos een betere verspreiding.Want dan kan je de ene dag een deel van het afsluiten voor honden dan kunnen de schapen rustig grazen en de schotse hooglanders ook

 

Sindala

#30

2015-03-15 19:28

De hooglanders staan toch altijd in de winter op de weide, Dolende Ridder? In het voorjaar gaan ze weer grazen in het bos. Even je huiswerk doen. En nu komen er een paar dagen in het jaar in het bos de schapen bij. En de rest van het jaar mogen de honden en de ridders gewoon in het Noordbos. En de ridders? Die volgen hun riddereed en prikken met hun lans de door de honden achtergelaten boodschap op en deponeren hem in de vuilnisbak.  

Tegen hondenbelasting

#31 Re:

2015-03-21 00:06

#18: -  

Hondenbelasting wordt alleen maar geheven zodat de hogere ambtenaren meer kunnen graaien en al hun grappen en grollen in de praktijk kunnen brengen, m.a.w. het dus gewoon over de balk kunnen gooien, het heeft echt niets meer met ........ ja waarvoor is die hondenbelasting eigenlijk begonnen.... .waarschijnlijk ook weer een idee van één of andere ambtenaar die vond dat de gemeente toch ergens geld vandaan moest halen. We horen alleen van corruptie in de politiek in het buitenland maar denk maar niet dat er hier geen sprake van corrupte ambtenaren is.

Dolende Ridder

#32 Re:30

2015-04-08 09:52

#30: Sindala -  

 Knechtje Sindala typisch Heemsteeds geneuzel de schotse hooglanders staan ook wel eens uit het zicht achter op het land van de gemeentetuin achter Marieen heuvel in de hoek op het oude land van Braams.Het is nu April en ze worden nog steeds bijgevoerderd.En ik heb meer last van de koeien stront op het blauwe pad dat was toen der ingesteld door de Volk verlinkers  Diktatuur dan van de honden 

Misty

#33 Re:

2015-08-09 09:43

#4: -  

 Kom op zeg, het is máár 1 dag. Relativeer de boel een beetje. De natuur wordt op NATUURlijke wijze onderhouden.


Gast

#34 Re: Re: Wat een gemekker!

2015-08-09 09:45

Misty

#35

2015-08-09 09:49

Deze dag mag de hond na 17.30 uur gewoon los lopen in het bos.

Is het dan zo'n probleem om de lange wandeling voor de hond te verplaatsen van overdag naar 's avonds.

Wanneer je dieren hebt moet je je zowiezo aanpassen aan de situatie van het moment, heeft geen schaap iets mee te maken.

gast

#36 Re:

2015-08-09 09:52

#6: -  

Na 17.30 uur mag de hond gewoon loslopen in dat gedeelte, dus waarom er een probleem van maken.

De hond hoeft dus gewoon zijn/haar dagelijkse boswandeling niet te missen.

Dolende Ridder

#37 Re:

2017-10-22 19:26

#30: Sindala -  

Er ligt meer koeien stront in het bos dan honden stront Er is toen de schotse hooglanders kwamen is er explecitiet verkondigt dat deze beesten te niet hoeven bij gevoederd ook dat is niet waar wat kost dit de gemeente Boer milatz waar van het land is waar de schotse hooglanders geparkeerdt staan lacht in zijn vuistje. De gemeente betaalt wel.