Time to stand up for Israel and fight antisemitsm

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Time to stand up for Israel and fight antisemitsm.


Gast

#26

2014-11-23 17:22

Bijzonder goed dat er mensen zijn met een warm hart voor Israel,en daar ook iets mee willen doen.
Ze hebben al zoveel moeten meemaken schandalig.

Gast

#27 Re: Re:

2014-11-25 11:06

#13: NukeMiddleEast - Re:  

 Dat is dus wat de Israelieten niet doen zij proberen een bestaan op te bouwen, nog even over dat de engelsen en fransen hun het land(je) gegeven hebben... das dus lariekoek want voor de 2de wereld oorlog woonden daar meer joden dan arabieren ook is het zo dat de joden vrijwel dit gebied al hadden gekocht elk stukje grond telkens weer dus waar u uw mening op baseerd is media propaganda, en als u zegt dat palestina een 3000 jaar bestaad is dat ook lariekoek duik eerst in de geschiedenis boeken en neem niet zomaar iets aan van media pro gebaseerde nieuws verhalen, ook zou ik u aanraden erheen te gaan en een kijkje te nemen...


Gast

#28 Re: Re: Re:

2014-11-25 13:28

#27: - Re: Re:   

"das dus lariekoek want voor de 2de wereld oorlog woonden daar meer joden dan arabieren"

 Da's geen lariekoek, want ze woonden er weliswaar, maar het was niet hun land, hun staat.

 

"u zegt dat palestina een 3000 jaar bestaad is dat ook lariekoek"

Ook dat is geen lariekoek, want hoewel het destijds andere namen had, was het wel degelijk het land der Palestijnen (=Filistijnen).

Mag ik u vragen om de juiste boeken ter hand te nemen? En niet zomaar klakkeloos overnemen wat in het eerste de beste partijprogrammaatje wordt geschreven?


Gast

#29

2014-11-29 09:53

I stand with Israel. Ik ben tegen meten met twee maten. No double standards.
MoRiem

#30 Re: Re: Re: Re:

2014-11-29 10:17

#28: - Re: Re: Re:  

Er heeft nooit een land, staat of stad bestaan met de naam palestina. Er bestond een Brits mandaat met de naam palestina. Dit mandaat bestond uit Israel, Jordanie en Egypte. De naam palestine is Romeins en was gegeven door de Romeinen toen die het gebied veroverden op de Joden. De Joden hebben dus altijd daar gewoond.

Palestijnen bestonden niet in de tijd van de Romeinen.  De arabieren begonnen zich vanaf 1964 toen de PLO onstond, palestijnen te noemen. Aan de namen van de arabieren/palestijnen kun je zien waar ze vandaan komen: Al-mashri=van Egypte, Al yamani-van Jemen, Al mughrabi= van Magreb ( Marokko), etc. Het is een goede grap dat de arabieren proberen het gebied te claimen door zich palestijnen te noemen. De letter "P'' bestaat niet eens in het arabisch, dus het woord palestina kan nooit een arabisch woord zijn.

Toen de Britten het land verdeelde viel gaza onder Egypte en de westbank onder Jordanie. De arabieren die zich palestijnen noemen hebben nooit een autonome staat of land gehad.  Toen Jordanie meer dan 20.000 plaestijnen vermoordde heeft niemand iets gezegd.  De arabische wereld zweeg. Toen Syrie meer dan 130.000 palestijen vermoordde zweeg de arabische wereld ook.  NU vernietigt Egyptevernietigen huizen in gaza en ze nemen de nationaliteit van de palestijnen in gaza af.  Ook nu zwijgt de arabische wereld.  De arabische/moslim wereld doet alleen z'n mond open als Israel zichzelf verdedigt.

Er zijn goede geschiedenisboeken hierover. Ga maar goed lezen


Gast

#31 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-29 20:10

#30: MoRiem - Re: Re: Re: Re:  

Kerel, jouw redenatie is werkelijk te dom voor woorden.

De e met een trema komt ook niet voor in het Hebreeuws, dus de Israëlieten bestaan evenmin. Volgens jouw redeneren.

Geloof het of niet, maar er was een tijd vóór de Romeinen en, geloof het andermaal of niet, zelfs het Oude Testament (joods geschrift) spreekt over het veroveren van land op de Filistijnen door de joods stammen. Op wie hebben die joden dan land veroverd? Op mensen die er nooit zijn geweest? Grootse victorie, zeker het vermelden waard in boeken, opdat het nageslacht dit zal weten.

Lees eens iets anders dan het PVV-pamfletje. Leer je eindelijk iets over de wereld. Vallen de oogkleppen misschien ooit eens af.


Gast

#32

2014-12-01 12:21

Het wordt tijd voor zo'n actie. De hypocrisie en leugens in de media, de politiek en de kerk verdienen een sterk tegengeluid. Men heeft niet door dat dit conflict niet om land gaat, maar om de wijdverbreide ideologie dat Israel de eer van de Islam aantast en dus vernietigd moet worden. Tenzij dit veranderd, is vrede ver weg voor beide volken.

Gast

#33 Re:

2014-12-01 13:42

#32: -  

 Alleen de islamieten zijn antisemitisch?


Gast

#34 Re:

2014-12-01 15:01

#32: -  

 En daar gaan we weer. Komt toch de PVV-propaganda weer om de hoek kijken. Gooi die oogkleppen af en denk voor jezelf!

Een joodse Israëli met Nederlandse achtergrond

#35 Re:

2014-12-01 19:09

#2: -  

Dat wil ik best, meneer "Gast"....
Niet de Joden, maar de Arabieren proberen sinds ongeveer 100 jaar het land van de Joden af te pakken.
Helaas is dit feit nooit door westerse pers en media op de juiste wijze in woord en beeld gezet.
Men heeft altijd foutief gedacht dat de Joden als verlate kolonisten eventjes vlug wat Arabieren de woestijn in wil duwen.

Dus het verschil tussen ontnemen en afnemen is iets wat u de Arabieren en vooral ook de leiding van de PA in Ramallah en de leiding van Hamas in Gaza en ook de leiding van Hezbollah in Beirut moet vragen.
Niet ons Joden, want wij zijn altijd akkoord gegaan met welke afspraken of beslissingen ook van internationale organisaties. 

Dat de Arabieren en bovengenoemde terreurorganisaties nooit en te nimmer een Israel zullen erkennen en in vrede laten, is het voor mij dus wel duidelijk dat zij in feite diegenen zijn die de vrede ontnemen of afnemen. Maar dat kunt u beter toch hun vragen........


Gast

#36 Re: Re:

2014-12-01 20:38

#35: Een joodse Israëli met Nederlandse achtergrond - Re:  

 Ik vroeg naar het verschil tussen ontnemen en afnemen. Uw betoog is daar in het geheel geen antwoord op.


Gast

#37

2015-02-28 11:23

Ik ben het volledig eens met de opinie van prof. Smalhout dat de Nederlandse pers bijdraagt aan antisemitisme

Gast

#38

2015-02-28 13:21

Goed initiatief deze petitie, alleen diep droevig dat zo iets 70 jaar na de holocaust nodig is!!!!
Heeft de mensheid dan niets geleerd?
Moet het Joodse Volk weer de zondebok worden van alle problemen? Nu door Israël eenzijdig en kortzichtig te veroordelen voor de problemen in de regio daar!!!!

Gast

#39

2015-02-28 20:43

Waarom is de naam van deze organisatie alleen maar in het Engels? Het is toch door Nederlanders opgezet? Of is het juist daarom? En internationaal? Oh ja. Waarom niet in 2 talen?

Gast

#40

2016-02-06 16:15

omdat ik Israel wil steunen.