Time to stand up for Israel and fight antisemitsm

Quoted post


Gast

#28 Re: Re: Re:

2014-11-25 13:28

#27: - Re: Re:   

"das dus lariekoek want voor de 2de wereld oorlog woonden daar meer joden dan arabieren"

 Da's geen lariekoek, want ze woonden er weliswaar, maar het was niet hun land, hun staat.

 

"u zegt dat palestina een 3000 jaar bestaad is dat ook lariekoek"

Ook dat is geen lariekoek, want hoewel het destijds andere namen had, was het wel degelijk het land der Palestijnen (=Filistijnen).

Mag ik u vragen om de juiste boeken ter hand te nemen? En niet zomaar klakkeloos overnemen wat in het eerste de beste partijprogrammaatje wordt geschreven?

Reacties

MoRiem

#30 Re: Re: Re: Re:

2014-11-29 10:17:25

#28: - Re: Re: Re:  

Er heeft nooit een land, staat of stad bestaan met de naam palestina. Er bestond een Brits mandaat met de naam palestina. Dit mandaat bestond uit Israel, Jordanie en Egypte. De naam palestine is Romeins en was gegeven door de Romeinen toen die het gebied veroverden op de Joden. De Joden hebben dus altijd daar gewoond.

Palestijnen bestonden niet in de tijd van de Romeinen.  De arabieren begonnen zich vanaf 1964 toen de PLO onstond, palestijnen te noemen. Aan de namen van de arabieren/palestijnen kun je zien waar ze vandaan komen: Al-mashri=van Egypte, Al yamani-van Jemen, Al mughrabi= van Magreb ( Marokko), etc. Het is een goede grap dat de arabieren proberen het gebied te claimen door zich palestijnen te noemen. De letter "P'' bestaat niet eens in het arabisch, dus het woord palestina kan nooit een arabisch woord zijn.

Toen de Britten het land verdeelde viel gaza onder Egypte en de westbank onder Jordanie. De arabieren die zich palestijnen noemen hebben nooit een autonome staat of land gehad.  Toen Jordanie meer dan 20.000 plaestijnen vermoordde heeft niemand iets gezegd.  De arabische wereld zweeg. Toen Syrie meer dan 130.000 palestijen vermoordde zweeg de arabische wereld ook.  NU vernietigt Egyptevernietigen huizen in gaza en ze nemen de nationaliteit van de palestijnen in gaza af.  Ook nu zwijgt de arabische wereld.  De arabische/moslim wereld doet alleen z'n mond open als Israel zichzelf verdedigt.

Er zijn goede geschiedenisboeken hierover. Ga maar goed lezen