Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.

gast

#476 In servie ook al mogelijk ebola

2014-08-18 10:03

Ook in Servie zitten al 14 mensen in quarantaine ivm mogelijke ebola...... Ze reizen allemaal via smokkelbendes, dus geen enkel toezicht zoals bij vluchten via Nigeria.

http://www.newsweek.com/five-illegal-immigrants-detained-albania-ebola-symptoms-264605

 

gast

#477

2014-08-19 20:06

Heb net gelezen dat er 5000 asielzoekers per maand alleen al in Rome zijn gestrand.

Ze slapen in stations, onder bruggen.

Dit jaar tot nu toe bijna 100.000 vluchtelingen naar Europa.

Mensen, dit is toch onbeheersbaar aan 't worden?

Civil war is on his way.

 

 

 


Gast

#478 Beheergroep

2014-08-20 07:16

Is het mogelijk om de notulen te krijgen van de beheergroep vergadering van gisteren?

 

woedende omwonende

#479 COA of SOA ?

2014-08-20 08:38

Eritreers blijken uiteindelijk geen ebola te hebben. Zie: http://www.balkaninsight.com/en/article/africa-migrants-trigger-ebola-panic-in-albania

Gelukkig, maar risico is er dus wel (voor iedereen overigens die uit West-Afrika of via Kenia reist). Wat doet COA aan ebola en cholera-checks ? Eritrieers reizen o.a. via Zuid Soedan (wat populaire smokkel-route is) waar nu een cholera epidemie heerst. Zie: http://reliefweb.int/disaster/ep-2014-000064-ssd . Wordt straks iedereen na een dagje Ter Apel direct naar centrum Breda gestuurd (immers COA spreekt van nood-opvang in gymzalen) ??

Ik ben daar helemaal niet blij mee !! Als ik avontuurlijk wil leven, dan ga ik het zelf wel opzoeken in Afrika. Dit soort virussen is niet te stoppen ! Dit is echt spelen met onze gezondheid (en die van de Syrische gezinnen). COA gaat steeds meer lijken op foute Duitse organisaties uit WO II. Blinde gehoorzaamheid aan eigen doel (zoveel mogelijk mensen weg plempen in de maatschappij). 

Ik durf te wedden dat als het straks ergens fout gaat dat ze ook al in het Duits gaan antwoorden: "Wir haben es nicht gewust". Wat een verschrikkelijke enge organisatie. 

Ik heb gehoord dat als ze dat willen ze gewoon 400 alleenstaande mannelijke Eritreers in de Boschpoort duwen. Alweer een keiharde klap in het gezicht van de omwonenden... Lekker zitten slapen gemeente !! Hoe kan dat gvd nou ? Is COA de baas in NL  ? Wat is dan de waarde van die beroemde bestuursovereenkomst ? Wie zegt ons dat ze maximaal over 2 jaar weg zijn ? Dat is dan allemaal betekenisloos. 

 

 

gast

#480 Abba zong het al: Maney, maney, maney

2014-08-20 13:32

Ben benieuwd of ze in Spanje zijn gebleven. Nederland betaalt immers veel beter. Laten we ze direct uitnodigen. Ik heb begrepen dat er bij huize Van Lunteren en onze burgemeetser nog wel plaats is op zolder:

https://www.youtube.com/watch?v=HDDJzclnzXA

Met dan aan vluchtelingenwerk voor de vertaling: Maney = money !

gast in eigen land

#481 en ze gaan noooooooooit meer weg

2014-08-20 14:13

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/08/asielzoekers_trekken_in_vlucht.html

Staat er bij het Ginneken niet een grote kerk leeg waar ze straks allemaal in kunnen ? Want Breda is natuurlijk gastvrij en goed voorbereid. Vooral SP fractie die allemaal in Ginneken wonen en dit masterplan hebben bedacht met hun vriendjes van COA en vluchtelingenwerk zullen dit geweldig vinden.

Uitgeprocedeerde asielzoekers hebben officieel geen inkomen of uitkering. Vroeg me net af hoe je gedurende 2 jaar dagelijks je kostje bij elkaar gestolen krijgt, zonder dat je gepakt wordt.  Oh wacht ik weet het al. Alle gevangenissen zijn dicht een er is een wachtlijst van 12.000 man.

 

Hakuna Matata, ..........................No Problem , man :-)


Gast

#482 Goed gedaan buren!!

2014-08-20 19:06

Verbouwing Koepel stilgelegd na bezwaar buurtbewoners

Bron breda vandaag!
Freek de Swart
 


Diverse omwonenden maakten bezwaar tegen de verleende vergunning door de gemeente voor de verbouwing aan de Koepel. Het verwijderen van de uiterlijke kenmerken van de oorspronkelijke functie zou in strijd zijn met het feit dat de panden op het terrein zijn aangewezen als een Beschermd Rijksmonument.

Naast het indienen van bezwaren heeft een aantal omwonenden ook WOB-verzoeken ingediend. Hieruit zou blijken dat de gemeente geen risicoanalyse heeft gemaakt en dat er daardoor ook geen bedrijfsnoodplan bestaat. Een ander WOB-verzoek vroeg inzage in de vergoeding van het COA aan de gemeente Breda. In het antwoord van de gemeente hierop zou worden verwezen naar de bestuursovereenkomst, maar daarin zouden geen bedragen worden genoemd.

De bewoners zeggen dat de antwoorden van de gemeente op de WOB-verzoeken hen grote zorgen geeft over de leefbaarheid en veiligheid rondom de voormalige gevangenis.


Gast

#483 Re: en ze gaan noooooooooit meer weg

2014-08-21 09:37

#481: gast in eigen land - en ze gaan noooooooooit meer weg 

 Geen inkomen? Wekelijks mogen ze hun hand op komen houden waarin minimaal 57 euro gelegd wordt. Wat denk je daar van? Gratis inwoning, gratis gezondheidszorg, extra centje om te kunnen sporten, extra uitbetaling per uur voor klusjes die gedaan worden en ga maar daar.

ME

#484 Alvast een voorproefje

2014-08-21 11:46

Zo doen ze dat in Duitsland http://ejbron.wordpress.com/2014/06/06/hamburg-lampedusa-kolonisten-breken-door-verboden-zone-voor-het-raadhuis/

Grote bek, met messen bewapend, eisen ze geld, gratis onderkomen, opleiding, sociale en medische verzorging evenals de opheffing van het arbeidsverbod en natuurlijk een onbeperkt verblijfsrecht. 

Lokale verboden zegt ze niets, want ze komen uit landen waar recht van de sterkste geld.

Gelukkig treedt in Duitsland de politie nog wel op, al hadden ze het niet makkelijk: http://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg/lampedusa-fluechtlinge-durchbrechen-bannmeile-36278226.bild.html

Nu maar hopen dat de politie hier nog is opgewassen tegen zo'n zooitje ongeregeld dat helemaal los gaat en ................dat het ook mag van onze geliefde PVDA-burgemeester (en dat ze geen besmettelijke ziekte oplopen met dat gespuug)

Even een gewetensvraagje voor COA: Zou dit nu kwalificeren als een exces zoals genoemd in de bestuursovereenkomst of valt dit bij jullie onder een van de "gebruikelijke cultuurverschillen" ?

 

 

Frans Duits

#485 Dit is toch niet waar ?

2014-08-21 12:02

Berichtje uit Hamburg: 

http://www.pi-news.net/2013/06/allahu-akbar-messerattacke-in-hamburg/

Een van de ongeveer 300 vluchtelingen uit Afrika die sinds enige weken in Hamburg kamperen / demonstreren herrinderde zich gisteren blijkbaar zijn geloof, bewapende zich met 2 messen en maakte zich op om , zoals hem wordt bevolen in de koran, iedere ongelovige af te slachten" 

Voor Fred Teeven: Zo werkt het dus:

De vluchtelingen uit Libie, Togo en Ghana hebben naar eigen zeggen van de Italiaanse overheid 500 euro en een touristenvisum gekregen voor het Shengen-gebied, precies genoeg om Italiaans grondgebied te verlaten.

Wanneer stoppen we eens keer met deze onzin op alles maar binnen te laten, ? Heel AFrika migreert en wij worden straks als provincie-stad overspoelt met ellende, geweld, ziektes.


Gast

#486 Juist!

2014-08-21 13:39

Asielbeleid is uitnodiging vreemdelingen’

door Paul Jansen en Jorn Jonker

DEN HAAG - 

Het Nederlandse asielbeleid is een uitnodiging voor vreemdelingen om hier hun geluk te beproeven. Dat zegt de scheidend voorzitter van de onafhankelijke Commissie Integraal Toezicht Terugkeer, Gualthérie van Weezel, vandaag in een interview in De Telegraaf. Hij spreekt van een „aanzuigende werking”.

 

Hans GualthérieFoto: Serge Ligtenberg
 

Volgens de oud-diplomaat en vroegere parlementariër bestaat er een ’machinerie’, bedoeld om zoveel mogelijk asielzoekers in ons land te laten blijven. Door toedoen van asieladvocaten, belangengroepen en politici wordt uitzondering op uitzondering gestapeld op de van oorsprong strenge vreemdelingenwet, waardoor het steeds moeilijker wordt om mensen die geen recht hebben op verblijf uit te zetten. Als voorbeeld noemt hij het kinderpardon voor uitgeprocedeerde gezinnen.

Na zeven jaar in de ’asielkeuken’ te hebben rondgekeken, is Van Weezels conclusie hard: „Het Nederlandse beleid en de uitvoering daarvan heeft een aanzuigende werking”, stelt hij. „Zodra vreemdelingen op het Europese continent zijn aangekomen, gaan ze naar dat land waar de faciliteiten en het begrip en de sympathie voor vreemdelingen in zijn geheel het grootst zijn”, aldus de voorzitter, die naast ons land Zweden en Duitsland noemt.

Premier Rutte ontkende onlangs nog op zijn wekelijkse persconferentie dat het kinderpardon een aanzuigende werking heeft. Volgens de minister-president staat Nederland juist bekend om zijn restrictief beleid.

Van Weezel ziet dat anders. Volgens hem heeft de ’machinerie’ zelfs vertakkingen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij wijst erop dat toenmalig minister Leers in november 2010 op het laatste moment een vliegtuig met uit te zetten Irakezen niet liet opstijgen na een telefoontje van het Hof in Straatsburg. Leers zegt desgevraagd van geen belletje te weten.

Van Weezel vindt dat Europa een gezamenlijk ontmoedigingsbeleid moet gaan voeren om de toestroom van asielzoekers in te dammen.

Wie vraagt die krijgt wat

#487 schurft

2014-08-21 13:44

Vluchtelingen uit Eritrea die de afgelopen maanden Nederland binnen zijn gekomen, kampen met schurft. Dat bevestigt woordvoerster Aletta Bouwmeester desgevraagd van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Voor de GGD is schurft geen meldingsplichtige ziekte. Statistieken worden daarom niet bijgehouden. Bouwmeester sluit niet uit dat Eritreers in andere centra ook kampen met de huidaandoening. In het asielzoekerscentrum in Musselkanaal zijn in ieder geval maatregelen getroffen. Zo dragen de medewerkers handschoenen.

http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/schurft-heerst-onder-eritreers-11352413.html#.U_X1uvl_uAg

En maar lekker al dat fruit en groenten vastpakken op de markt en in de AH ! Ook leuk voor de kleintjes die in het Valkenberg en speeltuintje achter politiebureau spelen en elkaars speelgoed gebruiken. Heel Fijn allemaal. 

 

 

wat een puinhoop

#488 Re: Dit is toch niet waar ?

2014-08-21 19:06

#485: Frans Duits - Dit is toch niet waar ? 

 Eruit met die troep en wel zo snel mogelijk.

Vroeg of laat gebeurt er iets en breekt de hel los.


Gast

#489

2014-08-22 06:50

BREDA - De rechter heeft de verbouwing van De Boschpoort, ofwel de Koepel, in Breda stil laten leggen tot woensdag. 

Die dag beslist de rechter of het werk stil blijft liggen tot de gemeente zich heeft gebogen over ingediende bezwaarschriften tegen aanpassingen aan de Koepel. In het uiterste geval kan het nog maanden duren voor de eerste vluchtelingen welkom kunnen worden geheten in De Koepel. 

Omwonenden van de voormalige gevangenis hebben bezwaar gemaakt tegen de vergunningen die de gemeente afgaf om de Koepel geschikt te maken voor de opvang van vluchtelingen.

Donderdag meer in BN DeStem

BAH

#490 # 486 Is Politiek spelletje van o.a. Teeven en PVDA gedoogd :-)

2014-08-22 09:00

Dat mensensmokkelaars betrokken zijn is al jaren bekend (https://www.unodc.org/unodc/en/human-trafficking/migrant-smuggling/the-role-of-organized-crime-in-the-smuggling-of-migrants-from-west-africa-to-the-european-union.html), inclusief de smokkelroutes en bedragen die men moet betalen. De Eu doet al sinds 2005 niets en kijkt er alleen maar naar.

Italie wordt overspoeld en volgens Teeven nemen zij geen vingerafdrukken meer als de migranten dat niet willen. Dat vindt Teeven niet leuk, maar hij kan er geen zak aan doen. Italie is de meute beu en stuurt ze zelfs met shengen-touristen visum en 500 euro de grens over. In plaats van vast te houden aan de Europese regel dat men asiel moet aanvragen in eerste land van binnenkomst zetten wij (samen met Duistland en Zweden) onze grenzen wijd open (en vergeten wij dat Nederland toch echt iets kleiner is dan de grote buurjongens). Teeven roept dan nog heel stoer in interviews dat ze eigenlijk in AFrikaanse landen opgevangen moeten worden, maar dat zijn allemaal loze woorden. Na minimaal 10 jaar toekijken had de EU grens allang dicht moeten zitten. Allemaal slap gelul om de meute rustug te houden. Dit is dezlfde categorie als "IK ben tegen het gat in de ozon-laag"

Vervolgens als mensen zijn uitgeprocedeerd hoeven ze niet weg. HOEZO GEEN LUILEKKERLAND ?

Rutte roept dan oei, oei, we moeten er iets aan doen.

http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/26936_rutte_plotselinge_asielinstroom_is_maatschappelijk_ontwrichtend/

en vervolgens gaat de pers weer slapen en de asiel-industrie van linkse advocaten, vluchtelingenwerk, COA draait o pvolle toeren door en krijgt onbeperkt budget.

Het onderscheid tussen economische emigranten, oorlogsvluchtelingen, en asielzoekers, lijkt ook onze eerste minister te moeilijk te zijn. 

Geen wonder dat Den Haag vrijwel overal een troep van maakt. 
Economische emigranten zijn b.v. Roemenen en Bulgaren en de meeste Afrikanen
Oorlogsvluchtelingen kunnen Syriërs zijn, zij zouden in b.v. Turkije moeten worden opgevangen, zodat de weg naar huis, na de oorlog, kort is.
Asielzoekers zijn politiek vervolgden, die zijn er bijna niet.

We willen de koepel terug !

#491 Eritrea: Een ander verhaal

2014-08-22 14:12

Het COA en vluchtelingenwerk geven duidelijk een eenzijdig beeld. Gelukkig gaat dit er bij onze politici in als zoete koek (want daar kan je stemmen mee scoren en op een gemakkelijke manier je maatschappelijke betrokkenheid laten zien ) en verder neemt toch niemand de moeite om iets echt uit te zoeken.

 

 

De belangrijkste reden die Eritreërs hebben om het land te verlaten is de dienstplicht. Meseret Bahlbi, van de Eritrese Vereniging Amsterdam en Omgeving (EVAO), heeft via nu.nl het bestaande beeld van de Eritreërs als politieke vluchtelingen genuanceerd. Hij erkent de problematiek in zijn land van herkomst, maar benadrukt dat bijna alle Eritrese asielzoekers zeer trots zijn op hun land. De asielzoekers uit Eritrea zijn volgens hem geen politieke vluchtelingen, maar simpelweg op zoek naar een beter leven in Europa

Naar westerse maatstaven is het Eritrese regime volgens Bahlbi wellicht dictatoriaal, maar, zo stelt hij, Eritreërs begrijpen dat door de "Ethiopische bezetting" de laatste jaren andere normen gelden. Zo begrijpt de bevolking dat de dienstplicht voor onbepaalde tijd wordt verlengd "omdat Eritrea verdedigd moet worden".

"In Eritrea is sprake van een crisissituatie. Een deel van het land wordt illegaal bezet en er gelden sinds 2009 zware sancties tegen Eritrea. De regering heeft geen andere keuze dan militarisering", aldus Bahlbi. 

De dienstplicht is, zo beaamt Bahlbi, wel een belangrijke reden voor Eritreërs om hun geluk elders te zoeken. Ook de economische gevolgen van de sancties vormen volgens Bahlbi een belangrijke reden voor Eritreërs om te vertrekken.

 

Vrees voor vervolging is volgens Bahlbi niet iets dat leeft onder de Eritrese bevolking, en het beeld dat elke gevangene wordt opgesloten in een container onder de grond is in zijn ogen incorrect.

Niet op de vlucht voor oorlog, niet politiek vervolgd, maar eenvoudig een kwestie van dienstplicht ontlopen en ergens meer geld kunen verdienen. We weten inmiddels dat onze wethouder Patrick van Lunteren ook actief dienst heeft geweigerd en nu fortuinlijk in het Ginneken woont. Wellicht vandaar zijn vergaande sympathie ?

Ik zeg gewoon stoppen met die onzin. De koepel weer in gebruik nemen als gevangenis en een paar van die 12.000 wachtende veroordeelden erin stoppen en alle medewerkers van de dji terug aan het werk. Da's pas goed voor de lokale economie en zal ons een hoop geld en overlast besparen !! Zo moeilijk is dat toch niet burgemeester ? Wel mee demonstreren tegen sluiting en nu langs de andere kant heel Breda een oor aannaaien ! Bravo. Een echte (PVDA) bestuurder. 


Gast

#492 Motie VVD

2014-08-22 14:36

Kijk eens SP, GL, PVDA en die onduidelijk club Breda 2000 of zo iets: zo doe je dat, opkomen voor je burgers!

 

BESPREEKNOTITIE HUISVESTING ASIELZOEKERS IN PI DE BOSCHPOORT

Ter bespreking in commissie Maatschappij, 3 september 2014

Inleiding/aanleiding:

Op 2 juli jl. heeft de commissie Maatschappij uitvoerig gesproken over de huisvesting van maximaal 400 asielzoekers in PI De Boschpoort. Inmiddels is er een bestuursovereenkomst en zullen binnenkort de eerste asielzoekers naar de Boschpoort komen. Er is echter nog veel zorg in de directe omgeving. Volgens de VVD fractie is er net zoveel aandacht nodig voor deze omgeving als voor de goede opvang van de 400 nieuwe stadsbewoners. Het is daarom belangrijk om te weten hoe e.e.a. verloopt rond het AZC en de directe omgeving. Daarnaast het is van belang, voor een goed verloop van de komende één en maximaal twee jaar dat er een AZC in de Boschpoort wordt gevestigd, dat de eerste fase van deze ontwikkeling in de stad wordt afgesloten met een aantal concrete afspraken over het vervolg.

Toelichting:

De VVD fractie constateert dat in de bestuursovereenkomst veel van de wensen van en de toezeggingen aan de commissie zijn opgenomen. O.a. het maximeren van de duur, extra toezicht, een ruim aanbod aan activiteiten, zorg voor kinderen en het verplaatsten van de ingang naar de Nassausingel hebben een plek gekregen in de overeenkomst. Het College heeft geluisterd naar de diverse geluiden van bezorgde burgers en de commissie. In het kader van het goed afhechten van deze fase van dit belangrijke dossier voor de stad en de directe omgeving wil de VVD fractie graag nog een aantal zaken met de commissie en de verantwoordelijke wethouders bespreken.

Voor ons zijn deze zaken van belang om er ook voor te kunnen zorgen dat de Raad het College goed kan controleren bij het uitvoeren van de overeenkomst en de diverse toezeggingen. Daarbij gaat het niet alleen om de afspraken met het COA, maar ook om de verschillende zaken die voor de direct omwonenden en ondernemers van belang zijn. Zij worden immers geconfronteerd met een grote verandering in hun wijk bovenop de al bestaande problematiek. De aandacht is de laatste periode vooral uitgegaan naar het goed huisvesten van 400 nieuwe stadsbewoners. Maar het is voor de omgeving Boschstraat net zo belangrijk om te weten dat er ook aandacht voor hen is en dat zichtbaar is wat er gaat gebeuren in hun wijk, welke aanpak gevolgd wordt en wanneer en hoe dat gebeurt.  Daarnaast, zo is gebleken voor de zomervakantie, is communicatie naar de Raad, naar direct omwonenden en ondernemers en naar de stad een zeer belangrijk aandachtspunt in de komende periode. Helderheid aan het begin en goede communicatie voorkomt gedoe in de toekomst en schept duidelijkheid voor alle betrokkenen. Het College gaf immers zelf aan: de communicatie start nu.

Vragen aan commissie:

  • Vindt u met de VVD dat er helderheid moet komen over de implementatie en monitoring van de afspraken in de bestuursovereenkomst met COA?
  • Bent u het met de VVD eens dat het van belang is dat er regelmatig, bij voorkeur om de twee maanden, een rapportage naar de Raad wordt gestuurd? Welke aspecten acht u daarbij van belang?
  • Bent u het met de VVD eens dat het College een actieve communicatiestrategie moet opzetten rondom het AZC en dat deze strategie in de volgende commissie met ons gedeeld dient te worden? Welke aspecten acht u daarbij van belang?
  • Deelt u de opvatting van de VVD dat voor de direct omwonenden en ondernemers net zoveel zorg nodig is als voor het goed huisvesten van 400 nieuwe stadsbewoners en dat een snelle aanpak van de problematiek in de omgeving Boschstraat nodig is? Steunt u ons verzoek aan het College om daar komende vergadercyclus al een plan van aanpak voor in te dienen? Welke aspecten acht u daarbij van belang?

Vragen aan college:

  • Op welke wijze bent u tot de conclusie gekomen dat het AZC op een verantwoorde en beheersbare manier kan op deze locatie? Heeft u naast een nulmeting ook een risicoanalyse uitgevoerd en op welke manier gaat u om met risico’s ?
  • Op welke manier gaat u de gemaakte afspraken implementeren en monitoren? Daarbij kan o.a. gedacht worden aan de afspraken over de bewonerscommissie, toezicht en handhaving, werkgelegenheid en betrekken van lokale ondernemers.
  • Op welke manier gaat u de commissie/de Raad/direct omwonenden regelmatig informeren over de voortgang op de verschillende afspraken in de overeenkomst? Bijvoorbeeld rondom het toezicht en overlast. U geeft, met de VVD, zelf aan dat communicatie met alle betrokkenen zeer belangrijk is. Welke communicatiestrategie gaat u hiervoor inzetten en kunt u de commissie in de eerstvolgende commissievergadering hierover informeren?
  • Direct omwonenden hebben grote zorgen geuit en blijven die uiten in zowel de richting van het College als van de fracties. Daarbij gaat het om de komst van het AZC als om de al aanwezige problematiek. Bent u bereid om, in het kader van heldere communicatie, op korte termijn met hen in gesprek te gaan om te kijken hoe deze zorgen verkleind kunnen worden?
  • Is er al een bewonersoverleg en zijn bewoners vertegenwoordigd? En zo nee, wanneer wordt dit opgestart?
  • Uit de nulmeting blijkt dat er in de wijk een hoger gevoel van onveiligheid is dan op andere plekken in Breda. Gesprekken met omwonenden bevestigen dat beeld en het gevoel lijkt door de komst van het AZC te worden vergroot. Hoe gaat u ervoor zorgen dat het gevoel van onveiligheid afneemt? Naar de mening van de VVD kan dit gevoel afnemen wanneer randverschijnselen rond de Boschstraat (die er nu al zijn) aangepakt worden. U heeft een toezegging gedaan op aanpak van de Boschstraat. Kunt u de Raad hiervan komende cyclus al een plan van aanpak doen toekomen?
  • Wat gaat het COA doen om bewoners van het AZC te beschermen tegen de verleiding van drugs en andere criminaliteit?

Indieners: VVD fractie, Sven Planken

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2014-08-22 15:12


Henk

#494 Re:

2014-08-22 21:48

#465: -  

 Als iemand een andere mening heeft, noemen we die gewoon arrogant of provocerend. Zie ook 461 en 463 bijvoorbeeld

wat een niveau  lees je hier!

THE Henk's apprentice

#495

2014-08-23 07:58

Inderdaad Henk, hoe durven die buurtbewoners, hè bah. Gewoon een eigen afwijkende mening, het moet niet gekker worden. Waar zijn toch die jaren zeventig gebleven, toen mensen Als Henk bepaalden wat goed was en wat niet. Dat ging toch prima zo? Henk, we hangen aan je lippen! Vertel ons, wat moeten we denken om op jouw niveau te kunnen komen? The Floor is al yours 

 


Gast

#496 Gatverdamme! Gemeente en COA, bah bah bah!

2014-08-23 17:48

BREDA - De gemeente Breda draait de omwonenden van gevangenis De Boschpoort een rad voor ogen.

Ze beweert dat de asielzoekers die in de gevangenis worden ondergebracht daar maximaal twee jaar zullen blijven, maar dat blijkt allerminst uit de vergunning.

Dat beweert mr. Robert van 't Zelfde, de advocaat die namens drie omwonenden van de Boschpoort naar de rechter is gestapt om de komst van 400 asielzoekers tegen te houden. "In de vergunning wordt gesproken over onbepaalde tijd, niet over twee jaar, zoals de gemeente beweert. Dus kan met deze vergunning het COA De Boschpoort tot in lengte van jaren als asielzoekerscentrum blijven gebruiken."

De gemeente ontkent. Met de term onbepaalde tijd zou slechts de verbouwing van De Boschpoort bedoeld worden, zegt een woordvoerster. Bovendien wordt gewezen op de bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het COA waarin wel degelijk over huisvesting voor één jaar, met een uitloop van maximaal nog een jaar, wordt gesproken.

Een lachertje, vindt Van 't Zelfde "Die overeenkomst is juridisch niks waard. Het gaat om de vergunning en die is niet waterdicht. Als ik mijn woning laat verbouwen en er staat niet in dat dat huis voor een bepaalde tijd weer in zijn oude staat moet zijn teruggebracht, betekent dat dat ik daar tot in lengte van jaren in mag blijven zitten. Zo is het met de Boschpoort ook. De gemeente laat bewust de mogelijkheid open om de asielzoekers daar langer te laten zitten en dat geeft te denken."

Meer in BN DeStem van zaterdag 23 augustus


Gast

#497 Re: blij met de reacties

2014-08-24 06:10

#48: buurtbewoner - blij met de reacties 

Als de gemeente de petitie door had laten

gaan, dan was dat de   STROP OM HUN EIGEN KOP !!!!!!!!!!!!!!!!

 

gast

#498 goudzoekers centrum / gzc

2014-08-24 06:44

Asielzoekers zijn mensen die politiek vervolgd worden. Naast de dalai lama zijn die mensen op 1hand te tellen. Oorlogsvluchtelingen zoals nu de syriers zijn van harte welkom. Daar heb je ook geen last van. Al die goudzoekers uit Afrika moeten we gelijk uitzetten om die instroom in te dammen. Die kerels hebben een andere cultuur,spreken de taal niet, hebben geen enkele opleiding ( brengen de nodige ziektes mee),staan constant hun hand op te houden en hebben een grote bek. Die zullen nooit, nooit wat positiefs bijdragen ( en dan tel ik stemmen op sp niet mee) en al helemaal niet in tijd van crisis. Dus dichtgooien die gzc's !

klaas

#499 henk

2014-08-24 06:58

He Henk, beetje geschrokken van het feit dat de omwonenden het kotsbeu zijn ? Beetje geschrokken van het feit dat we het liegen en bedriegen door politici niet meer pikken en voor onszelf opkomen ? Tja, inderdaad heel on- Nederlands. Het geschreeuw en geweld komt historisch gezien altijd van links ( kraakbeweging, RaRa, milieu- activisten zoals Folkert, etc).  Wel heel simpel, het is tot hier en niet verder. Of jij dit nu wel of geen niveau vindt hebben interesseert ons werkelijk geen bal. We hebben ons enkel verlaagd tot niveau gemeente en coa. Meer niet. Maar dit keer stoppen we pas als we hebben gewonnen. Gemeente kan niet om meer dan 1000 betrokkenen heen en dat gaan ze nu merken.

Onbenul

#500 Re:

2014-08-24 11:31

#477: gast -  

 Ik denk dat er 20.000 in Breda komen!