Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.


Gast

#376 #375 de achterlijke simplist

2014-07-06 17:24

#375 Achterlijke simplist? En wat betreft nu uw argument? 900 op het aantal direct omwonenden is een flink percentage, dat noemen we nu een valide argument. Maar ja, bagatelliseren, daar moet je vast een achterlijke simplist voor zijn. Of een gemeente bestuurder, of een naief lid van de linkse kerk. Of alle drie tegelijk hahahaha. Gaat u toch lekker verder slapen.

Gast

#377 Re: handtekeningen

2014-07-06 17:31

#375: van koot - handtekeningen

Arme arme simplist. Wat moet dat toch lastig voor u zijn. Het leven was voor u zo simpel sinds 1970. De laatste jaren laten burgers zich echter niet meer klakkeloos intimideren door links activisme en hun beledigingen,  drogredenen en manipulaties. Welkom in de 21ste eeuw. De bescherming van democratische besluitvorming en inspraak komt niet van u, zoverre is wel duidelijk.

van koot

#378 Re: Re: handtekeningen

2014-07-06 20:26

#377: - Re: handtekeningen

Verkeerd begrepen: uit de opmerking ""wat is dat nou 900 handtekeningen op 198.000 ïnwoners""

blijkt de minachting voor de burger (die 900 burgers die hebben ondertekend daar hoort ""van koot ""ook bij).

Genaaide Bredanaar

#379 @ Trotse Bredanaar

2014-07-07 06:01

'900 roeptoeters die louter worden gedreven door egoisme' ?? Wat een ronduit onbeschofte opmerking !! De pot verwijt de ketel zullen we maar zeggen... En u vindt dat de gemeenteraad het geweldig heeft gedaan ? Dan bent u vast lid van de gemeenteraad zelf of heeft u die ambitie, want zoals u ziet is er bij omwonenden 0,0 % draagvlak en daar ging het toch om ? ' Breed maatschappelijk draagvlak creeren' noemde de gemeente dat. Daar is een mooie term voor :
" Narcisme": Het college van B&W wordt gekenmerkt door een obsessie, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. De droom van het college mbt ' onze sociale verplichting als 9e stad van het land' wordt gevaarlijk nu die het gaat winnen van gezond verstand. En dat laatste is ver te zoeken bij een onze locale bestuurders en blijkbaar ook bij u....
Anja

#380 werkgelegenheid

2014-07-07 11:33

Dit is wel goed voor de werkgelegenheid. Asielzoekers worden niet meegeteld als werkeloos,
en we kunnen veel tolken, extra politie, docenten Nederlands en advocaten aan het werk helpen.
Daar kan kabinet Rutte zich straks weer uitgebreid voor op de borst kloppen.
Wie nu denkt aan onderbuikgevoelens heeft het mis, het komt uit de linker hersenhelft.

Gast

#381 Re: werkgelegenheid

2014-07-07 12:45

#380: Anja - werkgelegenheid

Eens inderdaad, oh ironie, extra overheidsuitgaven aan extra ambtenaren in tijden dat de commerciele bedrijven na acht jaar crisis op omvallen staan (Ballast Nedam, anyone) bezuinigingen op onderwijs en innovatie... zucht, soms vraag ik me af wie in de optiek van zowel linker als rechterhersenhelft voor dit land weer eens inkomsten moeten gaan genereren. Kortom, een argument dat mij als omwonende helaas ook niet overtuigd van de genomen besluiten.


Gast

#382 GAST

2014-07-07 14:13

Net gelezen dat er meer dan 600 asielzoekers per week bijkomen. Ze hebben 't al over opvang in hotelboten, wat de voorkeur heeft boven tentenkampen.
Nederland wordt weggegeven en we staan machteloos toe te kijken.
HOLLAND WORDT WAKKER.
gast

#383

2014-07-08 09:44

Na het lezen van veel opmerkingen lijkt het mij in ieder geval duidelijk.
Er is gewoon niet voldoende draagvlak in de wijk voor deze opvang.
Veel te veel andere niet opgeloste problemen.
COA maar ook gemeente heeft omwonenden, voor wat betreft inspraak en voorlichting onder de maat behandelt.
Dit maakt mensen onzeker.
Vertrouwen in bestuurders en COA is dus nu ook onder de maat.
Dus gemeente laat zien dat je wel deze mensen begrijpt en laat dit blijken uit akties die je onderneemt.

Gast

#384

2014-07-09 15:32

Zoals op vele tv-beelden te zien zijn de vluchtelingen die aankomen in Italie , Spanje etc meestal alleenstaande jonge mannen ipv gezinnen. Dit feit baart mij juist zorgen.
bewoonster nieuwe Boschstraat.

#385 Re:

2014-07-10 08:27

#384: -

Juist, maar dat wisten we toch al. Ik sprak gister een mevrouw die voor was. Zij vond dat we asielzoekers moesten opvangen; en het belachelijk vond  dat ik dit niet voor mijn deur wil hebben, ook al kijk ik er de hele dag op uit. Ze vond het prima als het bij haar voor de deur zo zijn, en volgens haar  moeten we heel goed voor de asielzoekers zorgen. Toen ik doorvroeg over de kwestie, of ze wel echt op de hoogte was van wat er ging gebeuren,bleek dit niet het geval en had ze geen argumenten meer. En daar zit dus volgens mij de kern van het probleem, HET KAN MENSEN NIETS SCHELEN ZOLANG HAT MAAR NIET BIJ HEN VOOR DE DEUR IS!! Ik hoop dat een rechtzaak iets kan uitmaken..

gast

#386

2014-07-10 09:18

Wat deze petitie betreft.
In begin waren mensen ongerust, door de ontbrekende en mankerende inspraak en voorlichting.
Maar omwonenden hadden absoluut reeele vragen en argumenten zo wel voor als zeker ook tegen en nog steeds.
Maar door de amateuristische en denegrerende manier waarop onze bestuurders reageerden, zich totaal niet ingeleefd in de omwonenden, reageren deze nu veel feller.
Gemeente neem je maatschappelijke verantwoording niet alleen naar asielzoekers maar vooral ook naar omwonenden aub. Laat in je akties meer zien dat je deze serieus neemt.
We horen na het weliswaar begripvolle schrijven van de gemeente niets.


Gast

#387 AZC weer in de raadsvergadering

2014-07-10 10:14

Vanavond komt het voorgenomen AZC in Boschpoort Breda weer in de Raadsvergadering. Volg het actualiteitenuur live via internet om 1830u.
nog steeds zeer boze inwoner

#388 Gemeente Bezint eer ge begint

2014-07-10 11:15

Het COA houdt zich niet aan afgesproken termijnen in bestuursovereenkomst (was zelfs op het nieuws) en wij worden nu rioolputje van Europa, omdat men in Brussel helemaal niets oplost, maar oeverloos blijft praten (en dan vaak nog over niet relevante zaken). Stop met die onzin. Teeven zelf gaf al aan in interview met Omroep Brabant dat heel onze samenleving wordt ontwricht met de aantallen die nu instromen. Waarom moet Nederland (als kleinste land) weer 1 van de 7 eu landen zijn waar het overgrote deel van de vluchtelingen terechtkomen ? In de Oost-blok landen of socialsitisch Frankrijk is ruimte genoeg. Allemaal leegstaande overheidsgebouwen/kazernes/ziekenhuizen. De andere EU-landen krijgen al giga bijdragen van Brussel, wij betalen per saldo 5 miljard per jaar. Laat hen eens een steentje bijdragen ipv alleen de hand ophouden. En voor alle medewerkers van COA/vluchtelingenwerk & co. grijp die kans en ga ze helpen. Er valt daar nog veel te verbeteren qua organisatie/aanpak.
Bezorgde moeder

#389 Laatste noodkreet

2014-07-10 15:43

Aan de heren Fred Teeven, Ivo Opstelten en het college van B&W Breda,

Heren, de rede dat ik mij via deze website tot u richt is dat ik de gemeente Breda niet langer vertrouw na alles wat er afgelopen weken is gebeurd. Ik hoop dat dit bericht u toch nog tijdig bereikt. Alstublieft laat uw gezond verstand prevaleren en stop dit plan om in het centrum van Breda een azc te stichten. Ik weet zeker dat als we gezamenlijk overleggen we over niet al te lange termijn tot een zinnige opvanglocatie kunnen komen (De KLokkenberg), welke beter geschikt is voor alle partijen.

Ik verwijs ook nog maar eens naar dit artikel inzake 'Klein Mogadishu'in Tilburg. http://www.deondernemer.nl/binnenland/494706/klein-mogadishu-in-brabant.html De problematiek is bekend bij de heer Opstelten die hier burgemeester is geweest. Alleenstaande mannelijke Eritriers zijn qua oorlogstrauma's , cultuur, en mentaliteit vergelijkbaar met Somalische mannen. Ook het quat-gebruik heeft net als in Somalie een heel lange historie in Eritrea. (Alleenstaande) afrikaanse mannen zijn bekend/berucht om hun sexuele drive. Vergeet nu eens het politiek belang en de tijdsdruk en verplaats u in uw rol als ouder. Hoe kunt u rond de 300 van die mannen 'los laten' terwijl er op steenworp afstand het Florijn-college, het Stedelijk GYM en het NHTV zijn gevestigd ??? Hoe kunt u zo'n grote groep alleenstaande mannen 'opsluiten' tezamen met gezinnen uit Syrie ??? Stelt u zich eens voor dat uw dochter iedere dag langs of door zo'n rondhangende groep van Eritreers moet fietsen en met tegenzin of angst naar school gaat. Alle doorgaande routes naar die scholen lopen langs het geplande AZC. Er is geen ontkomen aan. Moeten we onze dochters dan vertellen dat dat 'onderbuik' gevoelens zijn ? Of erger, stelt u zich eens voor dat uw eigen dochter straks zou worden aangerand of verkracht. U bent verantwoordelijk voor onze veiligheid !!U bent in mijn ogen dus straks net zo schuldig als de dader zelf ! Wij als ouders vrezen oprecht voor de veiligheid van onze schoolgaande dochters en u als beslissingsmakers stelt ze willens en wetens bloot aan verhoogde risico's. Waar is uw zorgplicht als overheid ?? Iedere politie-chef of beveiliginsgbedrijf zal u vertellen dat dit niet te handhaven is. Er hoeft er maar 1 tussen te zitten, maar u vernietigd wel de levens van onze kinderen en de levens van ons. Alstublieft, altublieft, altublieft, doe het niet ! We zitten in de zomermaanden en niet hartje winter. Ik kan me niet voorstellen dat de tijdsdruk een zo belangrijke factor is dat dit opweegt tegen de veiligheid van onze kinderen, alsmede de kinderen uit Syrie die met zo'n groep op 1 locatie worden ondergebracht. Noem het onderbuik-gevoel, maar dat wil toch niet zeggen dat ik ineens achtelijk of onwetend ben ? Waarom zouden we ineens bij dit soort beslissingen niet meer mogen vertrouwen op ons gevoel, ons instinct ? Het is toch geen exacte wetenschap geworden (ook al praat en denkt het COA blijkbaar alleen maar in cijfertjes. En als we het dan toch over die boeg gooien, dan heb ik werkelijk nog niet 1 redelijk argument van u gehoord waarom dit niet anders zou kunnen.
vrouwelijke gast

#390

2014-07-10 19:05

Ik heb 't al eens eerder aangehaald. Dit probleem moeten wij zelf oplossen.
Moeten wij vrouwen ons gaan bewapenen?

Gast

#391 Re: Laatste noodkreet

2014-07-10 20:13

#389: Bezorgde moeder - Laatste noodkreet

Ik begrijp u zorgen. Ook mijn zoontje, brugklasser, rijdt hier iedere dag langs. Sterker nog; hij woont er tegenover en mijn jongste van 10 gaat iedere dag zelf naar school. Een nieuw verworven vrijheid. Waar men al helemaal geen rekening mee houdt is dat hier veel kinderen wonen. Zelfs tegen de gevangenis aan, en een hoop in de Kloosterlaan, Nassaustraat, Nieuwe Boschstraat, Sophiastraat, Mauritsstraat en -singel, en ga zo maar door. Er word gewoon vanuit gegaan dat dit een onveilige buurt is en dat er daarom geen kinderen wonen. Deze kinderen spelen oa op de stoepen, (speel)veldjes en het plein naast de Vrouwenvleugel. Zie je het al voor je dat daar al die mannen rondhangen? Daar laat ik ze toch niet tussen spelen? Dat zou toch geen normaal denkend mens moeten willen!! Dus dank voor je oproep, maar stuur hem rechtstreeks naar de Burgemeester, want hij moet garant staan voor onze veiligheid, en dit lezen doet hij heus niet.  Nog een bezorgde moeder..


Gast

#392 Wat als de overheid er niet is voor ons maar voor zichzelf

2014-07-11 10:23

In de hier bovenstaande reactie wordt het probleem uitsteken geschetst.
LOCATIE: de lokatie is werkelijk rampzalig; tegen het centrum aan, vlak bij vele scholen, midden in een zeer druk bevolt deel van de stad dat al de nodige problemen kent.
LOCALE OVERHEID: luisteren in het geheel niet naar de bevolking, wijzen alle aangedragen argumenten op zeer onfatsoenlijke wijze van de hand (onderbuikgevoel en wat al niet meer), hebben de laatste jaren zoveel zaken zwaar verstiert en houden nu, uit nood, hun hand op voor ?een paar miljoen? om de zelf geslagen gaten in de begroting te kunnen dichten.
COA - LANDELIJK OVERHEID: drukken door ongeacht wat de reactie van het volk is. bedonderen het volk zonder schroom. creeren een probleem om dat vervolgens zelf weer op te kunnen lossen en dat volcontinue, van ONZE centen! Vergeet niet, het COA leeft van deze ellende!
Dit wordt een drama, maar dat zullen we in de krant niet lezen. Als er iets voorvalt wordt dat zo snel mogelijk onder het tapijt geschoven en vervolgens ontkent. Onze overheid is er niet meer voor ons.
Ik heb pas het boek "Het verbodendagboek van Maaike Vaatstra" gelezen. Gaat ook over een periode waarin de politiek geen slecht nieuws kon gebruiken aangaande asielzoekers. Geeft een zeer schrikbarend beeld van waartoe `onze` overheid instaat is in dergelijke omstandigheden. Breda zet u schrap en blijf deze wanstaltige situatie bevechten.

Gast

#393 Moties VVD ttv actualiteitenuurtje 10 juli, Vragen BOB en gedoe bij de PVDA

2014-07-11 11:05

Roerig weekje; de vragen van BOB:
http://www.breda.nl/system/files/vragen_actualiteitenuur_bob_-_besluit_tot_medewerking_opvang_asielzoekers_versie_1.pdf

De moties van de VVD
www.breda.nl/system/files/vraag_actualeitenuur_vvd_-_borging_proces_rondom_komst_asielzoekers.pdf

En gedoe in de coalitie:
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2014-07-10/raadslid-jamal-nouhi-uit-pvda-fractie-gezet
Buurtbewoonster

#394

2014-07-11 14:21

Personenauto's, vrachtwagens etc. volop bedrijvigheid op het terrein van De Koepel.
Inmiddels zijn er al minimaal 12 keukens geplaatst in de voormalige vrouwengevangenis en dit is nog maar het begin. Ook de mensen die dagelijks binnen de muren van De Koepel werken, spreken schande over de gehele gang van zaken. Een asielzoeker krijgt wekelijks meer geld in handen dan een Nederlander die in de schuldsanering zit. Ik voel mij zwaar bedrogen door de Bredase gemeenteraad. Ik heb er al slapeloze nachten gehad en weet niet waar dit alles heen moet.

Gast

#395

2014-07-11 17:18

Mensen, heeft u vragen en krijgt u ook maar geen antwoord via bv de publieksservice van de gemeente Breda? Via Wet Openbaarheid Bestuur staat het u vrij om de informatie op te vragen die u wilt!

Let op, WOB via brief met handtekening erop, inscannen en mailen naar:

Gemeente Breda via: http://www.breda.nl/product/informatie-opvragen-via-de-wet-openbaarheid-van-bestuur#product-formulieren


COA kan alleen per post:
COA-verzoeken alleen schriftelijk
via Postbus 3002, 2280 ME Rijswijk
t.a.v. Unit Staf/Juridische Zaken


Rijk Wobben via

https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier

Ministerie V&J
Postadres
Postbus 20301
2500 EH Den Haag

hoop

#396 wij

2014-07-11 18:09

Zet je schrap en blijf reageren. Ook echt over alles wat straks fout gaat! Via deze website gaan we een vuist maken en gaat er niets verloren en sta je niet alleen! Hier heeft de gemeente geen controle. Dit is de nachtmerrie van van lunteren. De groep is groter dan je denkt en groeit letterlijk per dag ! We krijgen ons recht, alleen het moet nog ff doordringen bij onze geliefde bestuurders in die ivoren toren...oh nee de salon socialisten in het ginneken

Gast

#397 HA steeds krappere meerderheid

2014-07-11 18:13

auw auw

nog 1 zetel in de meerderheid.....wie zegt Breda 97 eigenlijk wat? Danzij dit partijtje is er nu een of ander meerderheidsgedrocht wat ons moet vertegenwoordigen? Kan echt niks van betekenis over dat Breda 97 vinden.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/213912662/PvdA+Breda+zet+Jamal+Nouhi+uit+fractie+na+omstreden+uitspraken+over+homos+en+pedofielen.aspx
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2139671213/Voormalig+PvdA-raadslid+Jamal+Nouhi+Illegalen+in+Marokko+terugsturen+naar+hun+eigen+land.aspx
kloosterstraat

#398 bewoner binnenstad

2014-07-11 18:24

Heb net eens gekeken waar van lunteren woont. DAT is inderdaad dicht bij klokkenberg. ... Maar nog steeds km' s verder dan wij in kloosterlaan.Dit stinkt Langs alle kanten !

Gast

#399 Re: bewoner binnenstad

2014-07-12 10:34

#398: kloosterstraat - bewoner binnenstad

http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2014-02-24/lijsttrekker-van-lunteren-het-activisme-van-sp-trekt-me

 

En deze man is niet de enige, op de info avond waren meer 'belanghebbenden' aanwezig die aangaven zelf in het Ginneken te wonen! Echt zo stuitend! dat gecombineerd met het totale gebrek aan kennis en inzicht dat deze 'beslissers tijdens de inspraak avond ten toon spreidden, en het drama is compleet!

Waar gaar dit naartoe?

#400 re"396 HOOP

2014-07-12 13:39

Gelukkig, er is dus toch nog een groep mensen, die het allemaal niet meer pikt.
De schunnigheid , waarmee dit gewoon wordt doorgedrukt, is niet te beschrijven.
Geloof 't of niet, hier komt een burgeroorlog van, want er zullen nog veel meer asielzoekers bijkomen.
Bijna 1/2 millioen staan in Afrika op de grote oversteek te wachten.
Leuk he.