Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.


Gast

#1476

2016-02-05 11:46

Helemaal nergens azc's!!! 95% is economisch migrant!!!
Als NL zegt dat er geen verblijfsvergunningen worden gegeven, dan is dit volk zo weer vertrokken.......immers het gros is hier voor de verblijfsvergunning; de uitkering; het huis met inboedel; etc. etc....

Ze moeten de problemen in eigen land oplossen!!! Kijk naar al die jongens en mannen die hier komen......dat zit niet goed!!! Missie??? Of parasieten van de samenleving.....

Geen azc in binnenstad Breda!!! Zeker vanwege de veiligheid van de vrouwen!!!

gast

#1477 multiculti voorbeeld van werkende gelukszoekers

2016-02-16 09:27

Iraakse man aangehouden met Grieks rijbewijs en Italiaans paspoort.

 

APELDOORN - De politie in Apeldoorn kwam vorige week donderdag in een bijzondere situatie terecht. De politie hield een personenauto staande met een Hongaars kentekenplaat. De bestuurder had een Grieks rijbewijs, de Iraakse nationaliteit, een Italiaans paspoort en woonde in Hongarije. Daarnaast werd in het voertuig inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop zijn beide inzittende aangehouden

De politie hield de auto aan op de Asselsestraat in Apeldoorn. Het voertuig kwam uit een wijk waar regelmatig inbraken plaatsvinden. In het voertuig zaten twee Iraakse personen. In de wagen werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop arresteerden de politie beide mannen. Daarnaast werd de passagier ook aangehouden voor de wet ID. Iedereen moet zich namelijk kunnen legitimeren in Nederland.

Na wat vragen bleken de verhalen van beiden mannen niet overeen te komen. Daarnaast kon of wilde de bijrijder niet zijn identiteit bekend maken. Om die reden houdt de politie rekening met mensenhandel. Ook twijfelt de politie aan de echtheid van het rijbewijs van de Iraakse bestuurder. 

De zaak is nu in handen van de vreemdelingenpolitie. Zij zal verder onderzoek doen. 

 

gast

#1478 lang leve onze politici die illegalen blijven knuffelen. Lang leve meneer pastoor die voor verkracht

2016-02-17 08:06

Oudejaar in Keulen: '73 verdachten geïdentificeerd, vooral asielzoekers en illegalen'

 

De politie van Keulen heeft alsmaar meer daders van het geweld op oudejaarsnacht in Keulen in het vizier. Volgens de hoofdaanklager Ulrich Bremer werden al 73 verdachten geïdentificeerd.

 

Dat zegt Ulrich Bremer in verschillende Duitse media. Bremer gaf ook een interview aan het persagentschap Associated Press.

De 73 hebben volgens Bremer verschillende statuten, er zijn illegaal ingereisden bij, asielzoekers en kandidaten-asielzoekers - "die drie groepen maken de overgrote meerderheid van de verdachten uit". Eerdere berichten dat slechts 3 verdachten vluchtelingen zouden zijn, noemde de hoofdaanklager "onzin".

 

De grootste groep van verdachten komt uit Marokko (30) of Algerije (27). Er zijn ook 3 Duitsers tegen wie een aanklacht loopt, aldus Bremer. Bij de verdachten zijn 3 Syriërs. Zo'n 15 mensen zitten opgesloten terwijl het onderzoek loopt. Slechts één van hen op verdenking van seksueel geweld, de rest omdat ze verdacht worden van eigendomsdelicten zoals diefstal. Van de 73 geïdentificeerden worden er 12 verdacht van seksuele misdrijven.

 

1.075 klachten

 

Op oudejaarsnacht werden in de buurt van het station van Keulen tientallen vrouwen omsingeld en lastiggevallen door groepjes mannen, zo raakte eerder al bekend. Het nieuws lekte pas dagen na de feiten uit, en zorgde voor heel wat ophef in Duitsland en in de rest van Europa.

In totaal zijn nu 1.075 klachten neergelegd, waarbij 467 klachten wegen seksueel misdrijf, gaande van belediging tot verkrachting.

gast

#1479 Breda vandaag

2016-02-17 15:08

Wat een kul stuk over een Geheime raadsvergadering. Basje van de SP die erachter staat 'gezien de commotie in de rest het land" En toch doordrammen. Alles in het geniep tegen de wil van de Bredanaars in. Oostenrijk gooit grenzen dicht. Zweden zet 30.000 handophouders eruit. Massale verkrachtingen in Duitsland vergeten we gemakshalve even 'want de Bredase politie zegt (op grond van gemanipuleerde gegevens) dat alles veiliger wordt met een AZC in de buurt. Alweer een grove leugen en de overtikgeiten van Breda Vandaag en BN DEstem kouwen het netjes over. En wat doet de politiek ?. . . .In het geheim vergaderen over een massa AZC, want onder de 600 gasten wil COA niet ? WTF ? Stop toch eens met die volksverlakkerij en stop met die onzin. Meer dan 60% is om economische reden hier zegt Fransje Timmermans, dus ga er maar van uit dat dat ongeveer 90% is. Allemaal laagopgeleiden waar we niets mee kunnen en die nooit meer weggaan (zeker niet gezien de laffe opstelling van Breda mbt uitzetbeleid). En wel degelijk veel criminelen, oorlogsmisdadigers en zelf ISIS aanhangers.

Te gek voor woorden. Uitzetbeleid (lees: DE WET) houdt men zich niet aan. Luisteren naar burgers ? hahaha, doen we niet aan. Protest ?... Drukken we de kop in met huisbezoekjes. Inspraak ?   hahaha, we houden geheime vergaderingen en naaien de burgers. Wat een lol.

 

 

gast

#1480 roze wolk, tralala...geld

2016-02-18 06:03

Hulpmiljoenen naar pr-goeroes

Donateurs spekken asiellobby

Het geld dat donateurs aan vluchtelingenorganisaties geven, gaat voor een belangrijk deel naar lobbyisten.

 

Er worden miljoenen gespendeerd aan de Haagse lobby voor een ruimhartiger asielbeleid, blijkt uit een onderzoek van De Telegraaf. Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) eist van de hulpclubs dat ze de overheidssubsidie niet uitgeven aan deze belangenbehartiging.

Daardoor gaat het andere geld, dat onder meer van donateurs komt, niet zozeer naar vluchtelingen maar voor een aanzienlijk deel naar lobbyisten. „Tja, degenen die daar aan doneren, moeten er daarom over nadenken of ze daar aan willen geven”, zegt Dijkhoff.

De PVV vindt de asiellobby sabotage van kabinetsbeleid en wil dat de overheidshulp stopt. Hoe meer subsidie, hoe meer er immers overblijft voor lobby.

BREDANAAR

#1482 Zweden kapot gemaakt door de jarenlange terreur van de politieke correctheid. Net als in ons land

2016-02-18 07:48

#1479: gast - Breda vandaag 

 Tja, onze politici willen de feiten niet zien en alles kapot maken. Zij vertegenwoordigen ons niet meer:

NRC 17-2-2016 : Wanhoop bij Zweedse politie: 'Rechtsstaat staat op instorten'

Door de grote toestroom van migranten, de aanwezigheid van criminele bendes en het religieus extremisme staat de rechtsstaat in Zweden ‘op instorten’. De Zweedse politie luidt daarom de noodklok.

Hoofdinspecteur Lars Alvarsjö in Stockholm waarschuwt dat zijn land met 20.000 politieagenten tot de Europese landen met de minste agenten per hoofd van de bevolking behoort, schrijft de krant SVENSKA SAGBLADET. Daar moeten minstens 10.000 extra agenten bij, vindt de politiechef.

In 2015 nam Zweden per inwoner het hoogste aantal migranten op van heel Europa: er kwamen 150.000 asielzoekers het land binnen. Hierdoor heeft het gastvrije land uiteindelijk maatregelen moeten treffen, en zijn de grenscontroles bij de grens met Denemarken opnieuw ingevoerd. En met succes, want in januari daalde het aantal asielzoekers dat het land binnenkwam met 90 procent.

Belast

Toch zorgt dit voor nieuwe problemen bij de politie. Alvarsjö wijst naar de Europese migratiecrisis, die een zware druk legt op de politiecapaciteit. Hierdoor kan reguliere criminaliteit minder goed bestreden worden. Politieagenten worden belast met extra taken, zoals grensbewaking, het uitvoeren van immigratiecontroles, en het helpen bij de opvang van migranten.

Andere belangrijke taken, zoals de aanwezigheid bij belangrijke sportevenementen, staatsbezoeken en de prijsuitreiking van de Nobelprijs, komen daardoor in het geding. 'De politie staat op het punt te bezwijken',  zegt Alvarsjö.

Zweden moet niet alleen investeren in extra politiemensen, maar in het gehele rechtssysteem, zegt hij. Door de grootschalige aanwezigheid van criminele bendes zou ook het Openbaar Ministerie de werkdruk niet aankunnen, waardoor leden van bendes vaak vrijuit gaan. Vooral misdrijven die in grote mate voorkomen, zoals inbraak, zouden daardoor nauwelijks onderzocht worden.

Apathisch

Magnus Randstorp, onderzoeker aan de Zweedse Defensieacademie, bevestigt de analyse van Alvarsjö. 'Het hele rechtssysteem wordt bedreigd en Zweden kijkt apathisch toe,' zegt hij tegen een Deense krant . De situatie is een 'ramp', aldus Randstorp.

Volgens hem is de oorzaak dat voorsteden met grote groepen allochtonen, hoge werkloosheid, lage opleidingsniveaus en veel radicalisering een te lange tijd zijn genegeerd. 'De gewone Zweed zit in het centrum van de stad en de plolitiek weigert te zien wat er gebeurt. In hun wereld bestaan er geen problemen,' zegt de onderzoeker.

Piet van Doorn

#1483 verslag vanuit Egypte

2016-02-18 10:17

Aangespoord door succesverhalen en het warme welkom van Mutti Merkel zijn er nu miljoenen onderweg. Ze verkopen hun grond, hun huis, hun winkeltje (als ze dat hebben) of zamelen geld in bij de familie (die daarna over mag komen) en gaan op pad naar de goudpotten van Europa.

Vind ik het vreemd dat zij dat proberen? Nee. Vind ik het raar dat we wel geld sturen om (nog steeds) voedselhulp te sturen? Ja. Waarom wordt voedselhulp niet gekoppeld aan geboortebeperking? Ik woon in Egypte, een land met overwegend een moslim bevolking. Een van de redenen om te emigreren was omdat ik, zoals meerdere oudere Europeanen*,* door het droge en warme klimaat minder pijnstillers hoef te slikken dan in Nederland. Ik ben vertrokken omdat ik de bui al aan zag komen. Mijn dorp veranderde, in de supermarkt spraken jonge mannen onder elkaar in het Arabisch (wat ik min of meer verstond) en dat was niet bepaald aangenaam. Ook wist ik, omdat ik al langer in mijn huidige woonland kwam, dat de moslims in Nederland nogal anders zijn, of zich in ieder geval anders gedragen dan in hun thuislanden. Ze zeggen hier in Egypte dan ook ‘dat zijn geen echte moslims, dat zijn de slechte’.

Ik heb ook nogal wat gereisd, ook in andere Arabische landen, Azië en Afrika. Overal armoede en, grote gezinnen, en dan in moslimlanden ook nog eens meerdere vrouwen met dus nog meer kinderen. Vaak kinderen die niet naar school gaan, zeker meisjes niet. Geboortebeperking, nou ja, ooit misschien. En dan moet de vrouw dat doen, met pillen, want sterilisatie van de man, nee, dat kan niet. Dit terwijl er nauwelijks werk is. Als je zo met mensen praat klagen ze over weinig werk, resp. inkomen. Maar wel 5 of wel 7 kinderen, want dat is zo leuk…. Dat die kinderen geen fatsoenlijke opleiding kunnen volgen en dus in eenzelfde situatie, of erger, terecht zullen komen, tja, Inch Allah, zo god het wil. Over voedsel, ziektekosten, kleding enz.. tja, Inch Allah. Verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun daden is er niet echt. Wel verwijten dat ‘het land’ niet genoeg doet, dat alles zo duur is, dat de staatsscholen zo slecht zijn, met grote klassen. Dat de rest van de wereld niets doet voor hen.
Er zijn heel veel banen bij de overheid, een beetje zoals in de communistische landen. Twee tot drie mensen om 1 baan te vervullen. Ze komen te laat, kletsen, ontbijten en lunchen, slapen zelfs als ze de kans krijgen, er is uitgerekend dat ze van de 8 uur werk effectief 3 tot 4 uur werk verzetten. Arbeidsethos, nauwelijks of niet. Als ze kunnen werken komen ze niet of later opdraven. Tijdens ramadan ligt het leven plat, ’s nachts wordt er gegeten, overdag slapen ze. In de avond kun je dan misschien nog wel ergens terecht, na het ‘ontbijt’. Alles is de schuld van een ander. Waag het niet om kritiek te hebben. Liegen en smoezen, met het grootste gemak.

Natuurlijk zijn er ook goede en hardwerkende mensen, maar dat is niet het merendeel helaas en die vertrekken ook niet, die bouwen aan hun land. De eerstgenoemde mensen komen naar het westen, want daar krijg je een kapitaal om niets te doen en iedere 3 maanden geld voor al je kinderen. Ziektekosten zijn gratis en je mag zelfs piepen dat je een vrouw wil als arts, of juist geen vrouw. Dacht je dat ze die eisen durven te stellen in hun thuislanden? Echt niet. Daar betaal je voor een arts, en je hebt er weinig over te zeggen of het een man of vrouw is. En al helemaal niet over de kwaliteit. Want als het je niet bevalt, dan ga je maar ergens anders naar toe.

Die mensen snappen dus echt niet dat je al die eisen kunt stellen en ze nog voldaan worden ook, dus gaan ze nog meer eisen, want het kan.
Dat anderen moeten werken voor al die voorzieningen, dat begrijpen ze ook niet echt, want in hun landen is er niets van sociale wetten,belastingen of premies. Dus ook geen kinderbijslag, werknemersverzekeringen, bijstand, aow, wat voor collectieve voorzieningen dan ook, ieder betaalt zijn eigen kosten. Een uitzondering is het overheidspersoneel, dat krijgt een staatspensioen (ook minimaal), mogen gratis naar het (staats)ziekenhuis en krijgen goedkopere woonruimte. Vandaar ook dat zoveel mensen graag een overheidsbaan hebben.

Vergeet het verhaal van die arme vluchtelingen, ik hoor hier dat ook grote groepen Egyptische jongeren als ‘Syriers’ naar Europa zijn getrokken en nog steeds vertrekken. Dit kan allemaal, want ze googlen een beetje op een plaatsje in Syrie, onthouden straatnamen enz. zodat ze de namen kunnen oplepelen, want dat is het enige wat ze gevraagd wordt, als het al gevraagd wordt. Aziaten doen dat met Afghanistan Afrikanen met Eritrea.

Zo slim zijn zij dus nog wel…….en de EU, die laat het allemaal gebeuren. Tot de bom barst

 

gast

#1484 Goed stuk uit Heesch - copy/paste op Breda, waar ze hun rt mee afvegen (hallo meneer van Lunteren)

2016-02-18 12:10

Een ruime meerderheid van de Nederlanders wil géén nieuwe asielzoekers, maar de overheid kondigt aan dat ze wél zullen komen. Meneer Samsom schatte twee maanden geleden, zo uit de losse pols, dat we er in 2016 nog wel 200.000 bij kunnen hebben. En dat nog zonder nareizigers. Later kwam hij daarop terug, zoals we dat kennen van onze overheid. Nu wil hij een aantal van de immigranten die hier ten onrechte zijn, naar Turkije terugsturen, waarbij hij niet vertelt hoe hij dat denkt te kunnen doen. Maar dat er tienduizenden of meer zullen komen, staat wel vast. ‘Wir schaffen das’, zo zei hij vorige week in een interview; hoe origineel. Met de nareizende familieleden van deze asielzoekers, naar schatting vier of vijf per statushouder, betekent dat dat alleen al 2016 goed is voor tot een half miljoen nieuwe Nederlanders, vrijwel allemaal Moslims. Natuurlijk roepen veel mensen dat het zo’n vaart niet zal lopen, want de gedachte is bijzonder beangstigend. Wegduwen dus, die gedachte. Want iedereen voelt wel aan dat zo’n enorme toename met merendeels kansarme immigranten ons overbevolkte land nog weer verder zal destabiliseren. En vergeet niet dat Nederland één van de meest dichtstbevolkte landen van de wereld is.   Ons land kent dagelijkse fileberichten en zeer lange wachtlijsten voor woningen. Hoe zal dat zijn als wij geen halt toeroepen aan de eindeloze stroom nieuwe burgers die nog jaren zal kunnen aanhouden? De welvaart zal waarschijnlijk nog verder dalen, zeker nu er mogelijk weer een nieuwe bankencrisis op komst is. Onze identiteit zal verder afbrokkelen, want de nieuwe Nederlanders hangen een ideologie aan die vijandig staat tegenover onze westerse waarden, waarvan democratie de belangrijkste is. En ons land zal steeds onveiliger worden. Immers, onze Moslims zijn zwaar oververtegenwoordigd in de misdaad-statistieken – ik kan het ook niet helpen. De nieuwe immigranten zijn in meerderheid tégen onze verlichte opvattingen, ook over homoseksualiteit, gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, scheiding van Kerk en Staat, respect voor andere godsdiensten en voor het niet aanhangen van een godsdienst. Kortom, zij zijn een rechtstreekse bedreiging voor het wezen van onze cultuur die de wereld welvaart en wetenschap, verlichting en tolerantie heeft gebracht. De nieuwsberichten die Heesch pas op dagelijks verzamelt laten de dagelijkse realiteit hiervan zien.    Natuurlijk zijn er ook immigranten die hier komen om zich aan te passen en in de ware zin van het woord Nederlanders en Europeanen te worden. Maar zij zijn een minderheid, zoals is gebleken uit een studie van Ruud Koopmans van de Von Humbold Universiteit in Berlijn. De meeste Europese Moslims hechten meer waarde aan de opvattingen uit de Koran, dan aan die van de democratie. De bovengenoemde minderheid van geïntegreerde Islamieten voelt zich door deze nieuwe toevloed bedreigd, omdat de oorspronkelijke Europeanen geneigd zijn na het horen van de berichten over het gedrag van veel asielzoekers geen enkele Moslim meer te vertrouwen. Dit zien we ook aan de toename van ultra-rechtse groepen in onder andere Zweden, Duitsland, Engeland en Frankrijk, die de Moslims aanvallen, in groepen en meestal bij duisternis, aangezien zij vinden dat hun overheden niets doen om hun volk en hun cultuur te beschermen. Kortom: onze regering verzuimt ook deze Nederlanders te beschermen. Want onze overheid heeft kennelijk geen belang bij het beschermen van haar volk en wél bij het verder ondergraven van onze eigen cultuur. Kijk, onder andere, maar naar Heesch. Op de inspraak-avonden hebben we kunnen zien wat onze machthebbers ons hebben willen aandoen. Indrukwekkend waren de toespraken (drie minuten elk, hier terug te kijken) , vooral die van de direct omwonenden, waar het betreft de waarde en de verkoopbaarheid van hun huis, waarvoor ze vaak een leven lang keihard hebben gewerkt, de veiligheid van hun kinderen en, in het algemeen, de kwaliteit van leven die hier tot nog toe zo hoog is geweest. En als wij, burgers van Bernheze, niet zo massaal in opstand waren gekomen, zouden die omwonenden geslachtofferd zijn, want onze machthebbers hebben andere belangen op het oog dan wij. Welke?     De overheid heeft de oorlog verklaard aan haar burgers. Waarom?   Het gaat niet alleen om onze lokale en nationale overheid die geen boodschap lijkt te hebben aan ons. Want de landelijke overheid zet de lokale overheid onder druk, via de burgemeester, via de landelijke politieke partijen, via de pers. Zo las ik in de krant dat de huidige immigratie -staatssecretaris overweegt om gemeenten die géén AZC’s willen stichten, te beboeten of anderszins te dwingen. Dat schijnt allemaal maar te kunnen. Over deze druk op de lokale overheden leest u meer in de column van zaterdag aanstaande op deze website: ‘Heesch, pas op! Onze lokale overheid.’   Maar het is duidelijk dat ook de nationale overheid onder grote druk is komen te staan. De Raad van Europa heeft gedecreteerd dat de Europese overheden niet negatief mogen berichten over de immigratie en dat de sociale media, vooral in verkiezingstijd, berichten moeten verwijderen die kritisch zijn jegens deze kwestie. De Raad van Europa is in 1949 opgericht om de democratie en de mensenrechten in geheel Europa te bevorderen. Je moet maar durven! Ze nemen niet eens de moeite meer om democratisch te lijken! En de EU zit duidelijk op dezelfde lijn. Zo kan het dat Eurocommissaris Smit-Peper-Kroes eergisteren nog riep dat wij aan het aantal immigranten géén limiet mogen stellen. Wel wel.   En zo wordt ons lokale bestuur onder druk gezet vanuit Den Haag, en Den haag staat weer onder druk van Europa. En Europa? Wie zet Europa onder druk? Daarover bestaan heel wat theorieën. Maar daarover zullen we het later nog eens hebben. Eén ding is zeker: er komen nog veel meer asielzoekers Europa binnen. Het merendeel is géén oorlogsvluchteling, zoals zelfs Frans Timmermans genoodzaakt is te erkennen. Zodra de lente inzet zal de toestroom weer toenemen. Volgens velen zal die stroom breder zijn dan ooit. Frontex, de organisatie die de Europese grenzen zou moeten bewaken, onderschepte op Griekse eilanden waar de immigranten binnenkomen, A4-tjes met een overzicht (origineel in het Arabisch) van de favoriete bestemmingslanden: Nederland, Duitsland en drie Scandinavische landen. Andere landen, zoals Frankrijk en Engeland, worden niet genoemd, want daar is zoveel weerstand tegen de nieuwe instroom dat de immigranten liever voor genoemde vijf landen opteren. In het A4-tje vinden de asielzoekers een overzicht van de attracties van die vijf landen. Het geld dat ze maandelijks krijgen, de snelheid waarmee nareizigers zullen worden binnengelaten, en bijvoorbeeld de snelheid waarmee een woning beschikbaar zal worden gesteld.   Het is dus duidelijk dat ‘Europa’ niets liever wil dan nóg meer (Moslim)immigranten zolang ze het nog aandurven om dat te stimuleren. Dat Frans Timmermans plotseling heeft ontdekt dat het merendeel van de asielzoekers géén oorlogsvluchteling is, zegt genoeg. Ze worden een beetje bang van de boze burgers, daar in Brussel. Het is geen toeval dat veel analytici verwachten dat er volgende lente of zomer een revolte in Europa zal uitbreken, zo niet een revolutie. Bedenk daarbij dat zowel Duitsland als Zweden, die beide de asielzoekers-toestroom enorm hebben gestimuleerd (waarom?) meer en meer grensbewaking invoeren en maximum aantallen noemen, en het is duidelijk waarheen de stoet van migranten een uitweg zal zoeken. Tegen deze politieke en historische achtergrond wil onze gemeente asielzoekers op gaan nemen. Hoeveel? Ze zullen waarschijnlijk, net als eerder, onze burgers toch weer nieuwe medeburgers op gaan proberen te dringen. Heesch pas op zegt: Opgepast, géén asielzoekerscentrum hier, ook niet 'kleinschalig'. Wij zijn voornemens een onderzoek te gaan doen naar het draagvlak onder onze burgers voor dit standpunt.   Blijf wakker en houd onze website en Facebookpagina, en ook de Facebookpagina 'Verzet AZC Heesch', bij. Er is elke dag weer nieuws, zoals aanstaande zaterdag:   ‘Heesch, pas op! Onze lokale overheid’, waarin o.a. wordt ingegaan op de manier waarop onze burgermoeder de kwestie tot nu toe heeft aangepakt.   Denk niet te snel dat het gevaar geweken is. Blijf alert en actief totdat we weten dat onze overheid de zorgen en belangen van haar burgers respecteert. Eerder zullen wij ook niet opgeven!!

gast

#1485 Totale faal van de overheid - cursus helpt niet tegen verkrachting...Joh !?

2016-02-19 14:11

Jonge vrouw verkracht in Belgisch opvangcentrum

Menen - 

Een 16-jarige Afghaan heeft in een opvangcentrum van het Rode Kruis in het Vlaamse Menen een jonge vrouw verkracht. Dat melden Belgische media.

 

De jonge vrouw werkt als cateraar voor het opvangcentrum. Het incident gebeurde afgelopen woensdag in de kelder toen ze voorraad wilde halen. De jongen had de vrouw voor de verkrachting al verbaal lastig gevallen.

De jongen, een niet-begeleide asielzoeker, is opgepakt en wordt opgesloten in een jeugdinstelling. De zaak komt voor de jeugdrechter. Bij een veroordeling kan de jongen in de gevangenis terechtkomen of het land worden uitgezet.

Cursus

Het Rode Kruis laat aan Belgische media weten dat er voorheen geen problemen waren met de jongen. Hij had onlangs nog de cursus ’Hoe omgaan met vrouwen’ gevolgd. Deze cursus is in meerdere landen in het leven geroepen sinds de massale aanrandingen in Keulen tijdens oudejaarsnacht.

gast

#1486 Meer, meer , meer, Ja supergroot AZC in Breda erbij (wel ff stiekum erdoor drukken)

2016-02-19 16:28

Europol waarschuwt voor aanslag IS

OSNABRÜCK - 

De chef van de Europese politieorganisatie Europol waarschuwt voor grootschalige aanslagen door aanhangers van Islamitische Staat (IS). In de Duitse Osnabrücker Zeitung zegt Rob Wainright dat het gevaar voor een aanslag in Europa in tien jaar niet zo groot is geweest.

 

Volgens Wainright laten de aanslagen in Parijs in november zien dat de terreur van IS een internationale dimensie heeft gekregen. ,,Het is te verwachten dat IS of andere religieuze terreurgroepen een aanslag ergens in Europa willen plegen met het doel zoveel mogelijk slachtoffers onder burgers te maken'', aldus de Europol-chef.

Volgens Wainright komt het gevaar niet alleen van groepen maar ook van enkelingen, bijvoorbeeld jihadisten die terugkeren. Volgens schattingen van Europol zijn op dit moment 3000 tot 5000 strijders teruggekeerd in een van de landen van de EU.

gast

#1487 burgemeesters pleiten voor kleinschalige opvang

2016-02-22 09:10

Twee Brabantse burgemeesters pleiten voor een proef met kleine locaties, voor vijftig tot honderd asielzoekers. Daarnaast willen zij starten met scholing en werk, ook al hebben de vluchtelingen nog geen status.

"Wij denken dat de oplossing ligt in kleinschalige opvang waar vanaf het begin aandacht is voor integratie. Dan krijgen de vluchtelingen een gezicht en gaat de gemeenschap eromheen staan", schrijven burgemeesters Mark Buijs (VVD) van Boxtel en Jan Hamming (PvdA) van Heusden in een open brief aan de Volkskrant.

"De zorg van veel Nederlanders is: hoeveel vluchtelingen passen bij de schaal van onze gemeenschap. Daar moet je naar luisteren", meent Hamming. Over werkgelegenheid zegt hij: "Werkgevers in Heusden zeggen mij: we hebben mensen nodig die gemotiveerd zijn en hard willen werken. Als wij vluchtelingen geen werk aanbieden maar in plaats daarvan vijf jaar niks laten doen, leid je een nieuwe generatie uitkeringsverslaafden op."

Buijs: "Het Rijk onttrekt zich aan veel, wil goedkope opvang, ontloopt de discussie met de burgers, laat het moeilijke werk over aan gemeentebestuurders. Nou, geef ons dan de ruimte om op onze eigen wijze met het probleem te dealen." Waar PvdA-woordvoerder Attje Kuiken wil dat staatssecretaris Dijkhoff het Brabantse initiatief steunt, laat Dijkhoff weten dat hij vasthoudt aan een grens van minimaal 300 asielzoekers per locatie.

 

Dan heb je lef: Meer dan 600.000 Nederlanders in de bijstand die staan te springen om te werken. Recent een paar grote wiunkelketens failliet en nog eens ruim 10.000 werkelozen erbij. De conclusie is juist: handophouders zijn de toekomstige Somaliers waarvan 80% een uitkering trekt en het Rijk en COA maken er een puinzooi van

Martine

#1488 en de incidenten gaan maar door, als een dikke niet te stuiten modderstroom

2016-02-22 12:24

Vluchteling (16) vast voor aanranding meisje (12)

Steenwijk - 

Een 12-jarig meisje is dit weekend aangerand in een zwembad in Steenwijk. De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden als verdachte. Het gaat om een vluchteling met een verblijfstatus, schrijft de Steenwijker Courant.

Het jonge slachtoffer was zondag aan het zwemmen in zwembad De Waterwyck toen een jongen zich aan haar vergreep. Het meisje heeft direct met haar ouders aangifte gedaan van het incident. Mede dankzij hulp van het zwembad kon de verdachte snel worden aangehouden.

Ongeloofelijk dat er nog steeds gesproken wordt over opening nieuw mega azc in Breda. Wanneer gaat de politiek nu eens naar de eigen mensen luisteren ? WE WILLEN DIT NIET !

Jantje

#1489 Van Lunteren, total L*L van het jaar

2016-02-22 17:03

De wethouder drukt zijn zin door en communiceert niet. Hij herkent zich niet in kritiek....waar hadden we dat al eerder gezien ? Wat een dropl*l

We willen wel statushouders, maar niet 12 alleenstaande mannen'

 

De gemeente wil in drie leegstaande huizen in Prinsenbeek twaalf alleenstaande statushouders huisvesten. Dat wordt gedaan door Woonstichting Laurentius. Verschillende buurtgenoten zijn boos: zij vinden dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn en balen dat ze geen inspraak hebben in de beslissing.

Daarom hebben buurtbewoners nu een informatieavond georganiseerd. Ze willen antwoorden van de gemeente, vertelt buurtbewoner Rob Joosen. “De gemeente is gewoon tekortgeschoten. Daarom hebben we het initiatief tot deze avond genomen. Er is niet overlegd, we hadden geen keuze. Dus we hebben nog een hoop vragen.”

Joosen benadrukt dat hij niet tegen het huisvesten van statushouders is. “We hebben daar helemaal geen problemen mee, met het huisvesten van statushouders. Maar waarom twaalf alleenstaande mannen? Waarom niet drie gezinnen? Dan zijn al onze bezwaren meteen weg.”

Man-vrouw-verhouding
Voor Joosen en de andere buurtbewoners zijn er een aantal zaken waar ze zich druk over maken. “Als hier opeens twaalf mannen komen wonen dan is de hele man-vrouw-verhouding in de straat scheef. Daarnaast komen die mensen toch vaak uit oorlogsgebieden, hebben ze een moeilijke reis achter de rug. We zijn dus ook wel bang dat ze lijden aan een trauma, of grijpen naar drugs of alcohol.”

De buurtbewoner hoopt dat de wethouder zijn plannen wijzigt. “Volgens mij is hij niet hier in de buurt geweest. Er zijn genoeg kantoren die leegstaan, waarom worden die mannen daar niet gehuisvest? Hier zitten ze in een buitenwijk van Prinsenbeek. Zonder kroeg, zonder buitenlandse supermarkt, zonder OV. Dit is geen goede locatie voor zo’n groep, wat moeten ze hier nou de hele dag doen?”

'De opgave is groot, we hebben geen andere optie' 
Toch heeft de gemeente er wel degelijk over nagedacht, vertelt wethouder Van Lunteren. “We hebben een enorme opgave. Vorig jaar moesten we 365 statushouders huisvesten, dit jaar nog meer. Dat gaat drukken op ons eigen woningaanbod. We hebben niet de optie om mee te gaan met die buurtbewoners. Dan wil straks iedereen gezinnen in de buurt hebben. Dat kan niet, want dan hebben we straks nog steeds heel veel alleenstaande mannen om te huisvesten. Dat zijn er nou eenmaal meer.”

Daarnaast herkent de wethouder zich niet in de stelling van de buurt dat de communicatie slecht is verlopen. "Vorig jaar hebben we dus 365 mensen gehuisvest zonder daar veel ruchtbaarheid aan te geven. Dat ging goed." Omdat er voor deze groep een vergunning moet worden aangevraagd besloot de gemeente om toch een brief rond te sturen. "Blijkbaar is er behoefte aan meer gesprek en meer informatie, daar werken we graag aan mee." 

Wethouder Van Lunteren hoopt dat hij bij de informatieavond de zorgen van bewoners kan wegnemen en de vragen kan beantwoorden. "We hebben een enorme opgave en geen optie om hier niet die mensen te huisvesten. Maar we willen wel graag voorwaarden scheppen om dat acceptabel te maken voor de omwonenden, zodat die zich er ook goed bij voelen. Daar staan we voor open." 

Hein

#1490 FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open'

2016-02-24 07:58

Zollang het maar niet in jullie achtertuin is he.

Wat een zooi randdebielen. Afijn FNV is al lang een zooitje zakkenvullers die niet opkomen voor de eigen mensen en dat wanbeleid nu willen uitbreiden richting nieuwe lichting handophouders. Doeii loosers, zie eerst je eigen chaos maar eens op orde te krijgen.

 

 

buurtbewoner

#1491 Re: FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open'

2016-02-24 15:24

#1490: Hein - FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open' 

Nauwelijks last, ja dat klopt, niemand durft aangifte te doen. Zie bericht op landelijk azc alert. De cijfers zijn schokkend. Een grote doofpot affiare, net zoals dat gemanipuleerd buurt onderzoek.

Platform De Onderste Steen! heeft eerder al kenbaar gemaakt op 15 oktober 2015 een WOB-verzoek te hebben gericht aan alle destijds 393 gemeenten in Nederland. Eén van onze vragen was gericht op het aantal keren inclusief de reden van inzet hulp bij calamiteiten. Denk daarbij aan politie, brandweer en ambulance. Op dinsdag 2 februari 2016 kreeg ons platform een deel van de door ons gevraagde informatie van de politie.

“Dat er veel incidenten in en rond AZC’s waren wisten wij al, maar wat ons werkelijk diep schokt zijn de aangiftepercentages. Zo wordt er in meer dan driekwart van de zedenzaken géén aangifte gedaan tegen de betrokken asielzoekers. In ruim 85% van de gevallen mensenhandel/mensensmokkel wordt eveneens geen aangifte gedaan. Wij zien dit als een extra schoffering voor de slachtoffers en willen dat er onmiddellijk een einde komt aan deze wantoestanden. Dit riekt minstens naar een extreem ontmoedigingsbeleid van de politie en bevestigt maar weer eens dat een slachtoffer van fysieke misdrijven in Nederland vogelvrij is.” Aldus Tamara Wulffelé namens Platform De Onderste Steen!

Daar de informatie niet volledig is, zal ons Platform een bezwaarprocedure starten tegen de reactie van de politie op ons WOB-verzoek. Wij geloven namelijk niet dat voor 1-1-2015 niet bijgehouden werd wanneer en waarvoor de politie werd opgeroepen indien dit verband hield met een AZC.

Hele politiedocument:
https: // static. politie. nl/binaries /content /assets/ politie/wob/ 00-korpsstaf/incidenten-asielbeleid/20160201—informatierapport- politieregistraties -coa- locaties.pdf

gast

#1492 Re: Re: FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open'

2016-02-24 16:19

#1491: buurtbewoner - Re: FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open' 

 en ze gaan noooooooit meer weg.

 

Algerije, Egypte, Ethiopië, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Ghana, Guinea, Guinee-Bissau, India, Mali, Marokko, Niger, Nigeria, Pakistan, Tunesië, dat zijn wat namen van de minstens 17 landen die pertinent weigeren hun landgenoten terug te nemen. Diegenen die het gelukt is om uit deze – meestal islamitische – landen Duits grondgebied te betreden, kan blijven. Het maakt helemaal niets uit of er positief of negatief wordt beslist over hun asielaanvraag. En wie niet uit deze landen komt en eveneens weinig vooruitzichten op asiel heeft, die zoekt zich uiterlijk op advies van een advocaat uit de kringen die hem helpen gewoon een van de landen als zogenaamd land van herkomst uit en de levenslange verzorging op kosten van de belastingbetaler is gegarandeerd.

anoniem

#1493 Re: Re: Re: FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open'

2016-02-25 06:55

#1492: gast - Re: Re: FNV in open brief aan collge Breda: 'Hou AZC in Boschpoort langer open' 

 

Het is wel belangrijk te kijken naar de zowel gevolgen van de reeds aangekomen handophouders, als naar zij die nog gaan volgen. Zoals u weet zijn de cijfers die de overheid verstrekt volkomen onbetrouwbaar. Als wij deze geloven zijn er in 2015 circa 60.000 handophouders bijgekomen en afgaande op cijfers van 2014 !!! de overheid is minder snel met het verstrekken van belangrijke cijfers dan b.v. met het innen van belastingcenten, zouden er in 2014 9.800 handophouders niet voor een verblijf in ons land in aanmerking komen en terug naar het land van herkomst moeten. Slechts 50% vertrokken daadwerkelijk, 2.100 onder zachte dwang en 2.550 zelfstandig hetgeen betekent met een zak geld van de Nederlandse belastingbetaler.

Nogmaals omdat betrouwbare cijfers ontbreken, niet worden vermeld, of pas na een à twee jaren later !! kan jer ervan uitgaan dat van de 60.000 vorig jaar in ons land aangekomen handophouders minimaal 18.000 zouden moeten vertrekken, maar dat in de praktijk er slechts 9.000 zijn.

De handophouders die niet vertrekken verdwijnen meestal naar reeds in ons land wonende familieleden of duiken onder in de illegaliteit. Zo heeft ons land b.v. de grootste gemeenschap Afghanen, 44.000 van Europa en gaat het in het merendeel om jonge mannen tussen de 25 en 45 jaar, waarvan slechts een deel een ( tijdelijke ) verblijfsvergunning heeft.

Bij onze Oosterburen is de situatie nog slechter en werden er slechts circa 8.000 handophouders uitgewezen, terwijl zoals u weet Duitsland vorig jaar ruim 1 miljoen nieuwkomers mocht ontvangen.

Zelfs al is een uitwijzing na geruime tijd procederen een feit, dan nog zien de uitgewezen personen kans op het laatste moment de uitwijzing te torpederen door reeds in het vliegtuig ernstige medische klachten te simuleren of zo veel kabaal te trappen dat een gezagvoerder het niet verantwoord acht te vertrekken. In Frankrijk worden daarom vaak militaire vliegtuigen ingezet en diegenen die niet aan een uitzetting mee willen werken vaak met ‘ducktape’ gehinderd het vertrek onder militaire begeleiding te frustreren.

Terwijl , de politiek uit angst voor stemmenverlies nu ook om maatregelen ‘vraagt’ om de toestroom van vluchtelingen te verminderen of hier een limiet aan te stellen, zijn de gevolgen van het ongelimiteerd toelaten minstens net zo ernstig voor de maatschappij en samenleving. Hierover wordt niets gezegd om de onrust onder de bevolking niet nog meer aan te wakkeren.

En daarom zult u zich moeten voorbereiden op problemen. Problemen niet slechts als het gaat om uw veiligheid, omdat de vaak zeer primitieve handdophouders geheel andere opvattingen hebben over wat in een samenleving wel of niet kan en mag, maar ook vanwege het feit, dat de wel afgewezenen maar niet vertrokkenen een extra belasting betekenen op het toch al in zijn voegen krakende sociale stelsel.

 

gast

#1494 en Plof.. stop maar met plannen, de hele tering zooi zakt in elkaar

2016-02-26 07:54

Schengen onder vuur

Ronald van Gessel

BRUSSEL - 

Europa is de stroom vluchtelingen helemaal beu, het geduld is op. Met name de landen op de ’Balkanroute’ willen nu binnen tien dagen resultaten zien. Anders gooien ze hun grenzen dicht en is het paspoortvrije Schengengebied geschiedenis.

 

„Zowel de Europese Unie als de Turken moeten afdoende maatregelen nemen om de stroom drastisch te beperken, anders bestaat het risico dat het hele Schengensysteem instort,” aldus eurocommissaris Dimitris Avramopoulos (Migratie) gisteren na afloop van een overleg in Brussel tussen de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie die over migratie gaan.

Dat overleg was bedoeld om de weg te effenen voor een overleg op 7 maart tussen de Europese regeringsleiders en de Turkse regering. Die Eurotop wordt gezien als de laatste kans voor Europa om het vluchtelingenprobleem nog onder controle te krijgen.

Ondertussen stromen de kampen in Griekenland overvol en dreigt de Griekse premier Tsipras Europese besluitvorming te blokkeren als hij geen hulp krijgt. Maar de overige landen vinden dat de Grieken er al lang genoeg een potje van hebben gemaakt, en het elastiek dreigt te knappen.

Volgens staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) wordt er hard gewerkt maar is het inderdaad de vraag of er op tijd resultaten komen. De ideale lijn is nog steeds dat de Turken in ruil voor 3 miljard euro de vluchtelingen op eigen bodem opvangen, maar tot op heden lijken de Turken weinig te ondernemen om vluchtelingen tegen te houden die oversteken naar Griekenland en willen alleen maar meer compensatie. „Je ziet dat landen niet meer willen wachten op een lagere instroom.”

De herverdeling van 160.000 vluchtelingen is ook mislukt, waar individuele landen er 4000 moesten opnemen, werden het er in de praktijk enkele tientallen. De EU vreest dat in de lente de stroom weer echt op gang komt, ook weer via Libië naar Italië, tenzij er nu echt iets gebeurt.

gast

#1495 De verkrachtings epidemie door migranten. Laat u niets wijsmaken over (schijn) veiligheid

2016-02-26 10:01

lees de schokkende cijfers, al voor Keulen:

 

http://nl.gatestoneinstitute.org/6579/verkrachting-migranten

gast

#1496 Re: Ik ben bang

2016-02-29 06:55

#1362: Loser - Ik ben bang 

Ah, u leest geen kranten, u gooit alle werkelozen op 1 grote hoop en daarmee rechtvaardigt u uw eigen wereldvreemde blik van ´arme vluchtelingen´die allemaal hoogopgeleid zijn en daarom een bedreiging zouden vormen,... tuurlijk joh. Ik hoop van harte dat u dit zelf gaat meemaken. Geen werk, sollicitatieplicht, geen uitzicht op nieuw werk. Echt, ik hoop van harte dat u de komende jaren aan den lijve zult ondervinden wat het betekent om alle eindjes aan elkaar te moeten knopen, afhankelijk te zijn van de hulp van anderen en te ondervinden hoe het is om dagelijks te worstelen om voor je gezin te kunnen zorgen.

 

Uit een studie van De Nederlandsche Bank (DNB) die deze week verscheen blijkt dat ons land een groot tekort aan betaald werk heeft. Daarin wordt becijferd dat er in Nederland naast ongeveer 600 duizend werklozen nog eens 1,5 miljoen mensen op zoek zijn naar een baan of meer werk. Ongeveer een miljoen werkenden willen meer uren werken en een half miljoen Nederlanders die nu niet op de arbeidsmarkt participeren geven aan dat wel te willen. Vooral na de economische wereldcrisis hebben kabinetten in ons land met overheidsmaatregelen geprobeerd om extra banen en werk te scheppen.   Voorbeelden zijn banenplannen, fiscale en andere subsidies voor werkgevers en scholingsprogramma’s. Niet alleen in ons land, maar ook in andere landen zijn de uitkomsten teleurstellend. Perspectief Deze ervaringen bieden geen hoopvol perspectief voor de toekomst. De komende jaren wordt voor westerse industrielanden, waaronder Nederland, uitgegaan van een baanarme economische groei en een arbeidsmarkt die door digitalisering, automatisering en internationalisering razendsnel verandert. Daardoor zullen er in ons land de komende jaren vooral in het middenkader honderdduizenden banen ‘weggeautomatiseerd’ worden.

gast

#1497 Geen Stijl: Nederland veilige haven voor Syrische oorlogsmisdadigers en Dijkhoff doet niks

2016-02-29 08:32

Vroeger, na WOII, werden Duitse oorlogsmisdadigers tot alle uithoeken van de wereld achtervolgd voor berechting. Vandaag, anno 2016, kunnen oorlogsmisdadigers uit Eritrea, Nigeria, Soedan, Georgië en Syrië zich onder de beschutting van internationale verdragen veilig verstoppen in Nederland. En Klaassecretaris Dijkhoff doet er helemaal niks aan. In een brief naar de Kamer schrijft hij vandaag dat er vorig jaar dertig asielzoekers in de migratiestroom zijn aangetroffen die verdacht worden van oorlogsmisdaden in hun eigen land. Per kerende rubberboot terug naar Syrië, Afrika of waarever de hel dat tuig vandaan komt? Nee natuurlijk niet. Oppakken, vastzetten & berechten? Lol nope. Geen status geven, illegaal loslaten in Nederland, en hopen dat ze alsnog uit zichzelf vertrekken. Dat is de Nederlandse "aanpak", waarbij Dijkhoff zich kan verschuilen achter internationale verdragen om te zeggen dat hij er ook niks aan kan doen. Net zoals aan zijn import van islamitische kindbruidjes, waar hij ook niks tegen doet. Maar geen zorg! Het kan nóg debieler. Niet alleen mogen de Syrische en Afrikaanse oorlogsmisdadigers vrij rondlopen, Dijkhoff wil ook niet vertellen tot welke groeperingen (Assad, rebellen, ISIS..) de verdachten behoren, uit oogpunt van hun privacy. Weet je wat het gevolg is van dit soort leugenbeleid? Dat mensen op straat iedereen die er Syrisch uitziet gaan wantrouwen als een illegaal in Nederland verblijvende oorlogsmisdadiger. Goed voor de sfeer weer, Klaas! Klaas? Klaa-haas!? Oh wacht. Die is alweer druk met  sjoemelen met migratiecijfers. Lekker bezig, heren.

gast

#1498 Re: Van Lunteren, total L*L van het jaar

2016-03-01 07:59

#1489: Jantje - Van Lunteren, total L*L van het jaar 

 He Van Lunteren,

 

dit wil je toch graag als buurman ? Waarom dan niet gezellig aanschuiven bij je elite vriendjes in het GInneken ?

 

Asielzoeker Duinrell aangehouden voor schennispleging

Van onze correspondent

WASSENAAR - 

Een 37-jarige asielzoeker heeft de opvang in Duinrell moeten verlaten omdat hij een vrouw heeft lastiggevallen. Hij is opgepakt op verdenking van schennispleging. Dit meldt de gemeente Wassenaar.

 

De man viel maandag 22 februari een 18-jarige vrouw lastig toen ze op de Kokshornlaan in het villadorp aan het joggen was.

De politie onderzoekt nog of de man mogelijk ook betrokken is bij een tweede incident op de Katwijkseweg in Wassenaar. Toen werd een 26-jarige paardrijdster uit Wassenaar lastiggevallen.

De man is door het COA overgeplaatst naar een locatie buiten Wassenaar, waar hij in de gaten wordt gehouden.

In de vakantiehuisjes van het landgoed van Duinrell worden deze winter enkele honderden asielzoekers opgevangen.

bewoner

#1499 status geheim overleg

2016-03-02 11:32

Iemand al iets gehoord wat de nimby's in het geheim hebben beslist ?

gast

#1500 Wegkijkers bij migratiecrisis lopen vast in hun eigen hypocrisie

2016-03-02 14:03

Elsevier:

 

D66 wil aparte azc's voor bedreigde homoseksuele asielzoekers. Wat is de volgende stap? Speciale wijken voor homo's en afvallige moslims?

 

Homoseksuele en christelijke asielzoekers in azc's worden geregeld bedreigd, vernederd en gepest. Dat is niets nieuws. In naam van de humaniteit was er kennelijk geen behoefte om daar aandacht aan te besteden.

Het aantal migranten dat zich aanmeldt als asielzoeker, is gigantisch toegenomen, en daarmee ook het geweld en de pesterijen tegen homoseksuele en christelijke asielzoekers. Niemand kan nog om deze feiten heen. We kunnen afvalligen en ex-moslims gerust toevoegen aan deze lijst, al willen deze groepen zich niet bekendmaken. Voor hen is de dreiging existentieel.

Kwetsbaar

D66 diende een motie in om homoseksuele asielzoekers die op hun eigen opvanglocatie worden bedreigd door andere aanwezige migranten, apart op te vangen. Voor D66'ers tellen andere categorieën, zoals christenen of afvalligen, natuurlijk niet mee.

Tweede Kamer zegt 'ja' tegen aparte asielopvang homo's en christenen 

D66 wil ons doen geloven dat de partij veel van homo's houdt. Onder druk van de ChristenUnie worden in de motie ook christenen en andere kwetsbare groepen asielzoekers genoemd die aanspraak maken op de speciale regeling.

Aparte opvang

Wat een toestand: dezelfde politici die Syrische ontheemden willen opvangen, moeten hun slachtoffers nu al gaan beschermen.

De coalitiegenoten staan lijnrecht tegenover elkaar. De VVD vindt dat alle migranten, dus ook de rechtzoekenden, zich moeten houden aan de basiswaarden van de Nederlandse rechtsorde. Daarom zijn de liberalen tegen de aparte opvang voor homoseksuelen, christenen en andere kwetsbare groepen.

Kreet

De PvdA denkt eveneens dat migranten zich moeten houden aan de Nederlandse waarden, maar ook dat de aparte opvang wel een oplossing biedt voor de problemen. En dat probleem laat zich samenvatten in de kreet 'Kill you gay" !.

Moorden, sommige migranten houden ervan. Maar waarom zijn ze dan gevlucht? Wie immers geweld wil gebruiken, moet in Syrië en Irak zijn.

Welke problemen spelen er bij asielopvang Heumensoord?

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra was na de stemming in de Tweede Kamer buitengewoon verontwaardigd: 'Uiterst onverstandig. Dit is een totaal verkeerd signaal, echt een belachelijke motie. We moeten de daders aanpakken, niet de slachtoffers apart zetten. Door dit te faciliteren leveren we een stukje Nederland in.'

Daders

Zijlstra vindt de oprichting van de 'roze azc's' onverstandig. De bedreigers en de geweldenaars worden ermee beloond. PvdA-leider Diederik Samsom vindt ook dat de focus moet liggen op het pakken van de daders: 'Maar ik ga niet uit principe het leven van een homoseksuele asielzoeker vernietigen.'

Natuurlijk heeft Samsom gelijk dat deze specifieke groep, die in nood verkeert, onmiddellijk moet worden gescheiden van de rest. Deze feiten onthullen echter het probleem waarover de meeste politici niet willen praten.

Vurige pleidooien

D66 erkent dus wel de feiten, namelijk de islamitische aanvallen op homoseksuelen, christenen en andersdenkenden. Voor de gemiddelde burger rijst hier de vraag waarom D66 vurige pleidooien voert voor toelating van groepen waarbinnen dergelijke figuren rondlopen.

Het is algemeen bekend dat waar de islamitische cultuur de overheersende cultuur wordt, de vrijheid en tolerantie wegebben. Het is D66 zelf dat Nederland onveilig maakt voor homoseksuelen, christenen en andersdenkenden, door ruimte te scheppen voor de groei van de islamitische cultuur in Nederland. Het apart zetten van slachtoffers van de islamitische intolerantie lost dit probleem niet op.

Waarborgen

Straks verdwijnt de homofobe groep uit de islamitische cultuur in de dorpen en steden van Nederland. Gaan we dan roze wijken oprichten, met politieagenten eromheen? Richt Den Haag straks ook christelijke wijken op, of alleenstaande-vrouwenwijken, wijken voor de beledigers van Mohammed, sjiitische wijken, alevitische wijken, joodse wijken, et cetera?

Dit probleem interesseert D66 niet. Als we hier de vrijheid en veiligheid willen waarborgen, moeten we de bedreigers en geweldenaars niet toelaten. Het deel van de Nederlandse bevolking dat zich verzette tegen de massale komst van de islamitische ontheemden naar Nederland, was niet zozeer bezorgd om aantallen, maar wel om de cultuur die deze migranten met zich meebrengen.

Rancune

Dat een meerderheid in de Tweede kamer beslist dat de kwetsbare groepen apart moeten worden opgevangen, bevestigt de juistheid van de stelling van de bezorgde burgers. Ook zij (PvdA en D66) zijn van mening dat met de migratiecrisis ook gewelddadige en achterlijke elementen naar Nederland worden geïmporteerd.

Dit is de pijnlijke waarheid. Dit, en niet de rancune, is de oorzaak van het onbehagen bij een deel van de Nederlandse bevolking. En wanneer onbehagen en rancune worden gecombineerd, ontstaat een ernstig maatschappelijk conflict.

Het land van entertainers en wegkijkers loopt langzamerhand vast in de eigen hypocrisie.