Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda.

gast

#1351 Ziekenhuis isoleert asielzoekers

2015-10-27 07:48

Asielzoekers worden bij een bezoek aan het ziekenhuis uit voorzorg apart gehouden en gecontroleerd op MRSA.

De maatregel moet een uitbraak van de bacterie voorkomen, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten aan het AD.

Volgens het RIVM zitten in meerdere opvanglocaties vluchtelingen die zijn besmet met MRSA. De bacterie is levensbedreigend voor mensen met een verzwakte weerstand.

 

Fijn he, ligt je moeder met gebroken heup in ziekenhuis en komt zo'n pareltje op onze kosten nog even MRSA verspreiden om de genadeklap te geven. Er wordt niets gecontroleerd door de GGD, want ze hebben het te druk en het COA heeft weken nodig voor registratie. Eerst schurft, nu MRSA. Wat wordt het straks, ? Ebola ?

 

Lang leve de nieuwe buren !

De sarcast

#1352 Nederland en NS gaan Europees vluchtelingenprobleem oplossen

2015-10-28 17:03

Al een voorlopig succesje voor de crew van Mark Rutte , vooruitlopend op het voorzitterschap van de Europese Unie a.s jaar van januari t/m juni als Rutte met een tomeloze vaart als een gelanceerde ruimtevaartraket de ‘belangrijkste’  “man ‘( nou ja ) van de EU denkt te worden. Onze nationale trots de Nederlandse Spoorwegen, die ook in de periode ’40 – ’45 al bekend stond om haar vaardigheid als het er om ging grote aantallen passagiers van A naar B te brengen, is gevraagd om het Europese vluchtelingenprobleem op te lossen, waardoor de kansen dat Rutte chef receptie van het Brusselse EU gebouw wordt, aanmerkelijk stijgen.

Voor de 12e maal wordt ons land voorzitter en prioriteiten zijn volgens Den Haag, een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren.  Wat dat laatste woord betreft, niemand in den Haag kan ons uitleggen wat dit betekent, maar het klinkt goed en daar gaat het immers om.

Die innovatieve groei daar gaat het om en daar hebben ongewild reizigers van de trein van Gouda naar Den Haag vanochtend al even een voorproefje van gekregen. Doordat een wissel verkeerd stond kregen verbaasde passagiers tijdens de rit te horen dat de trein weliswaar op tijd reed, op zich zelf al een hele prestatie van de NS, want de bladeren vallen weer van de bomen en op de rails , maar …. dat de trein niet aan zou komen in den Haag CS , maar ROTTERDAM !  Volgens de NS is en blijft een trein laten rijden , mensenwerk, en toont de NS hiermee haar klantgerichte instelling. Er zijn al geruchten dat Hilversum een nieuwe TV format wil lanceren  met de titel ‘ Waar gaat de reis vandaag naar toe ?’ reizigers gewoon in een trein stappen en dan maar af moeten wachten waar  (en of) zij aankomen.

Terwijl de reizigers dit allemaal braaf slikten, is hiermee de eerste test van innovatieve groei een succes geworden. Volgens uitgelekte berichten is het de bedoeling om alle in de EU aangekomen vluchtelingen te gaan verzamelen in Nederland ( bovengrenzen tellen immers niet volgens Diederik ) waarna zij beleefd worden uitgenodigd om in de gereed staande NS treinen te stappen, desnoods onder wat zachte dwang, waarbij gerekend wordt op de medewerking van de politie die net als de NS ook 70 jaar geleden ruime ervaring heeft opgedaan in het begeleiden van  reizigers. Daarna vertrekt de trein, de inzittenden wordt verteld dat men naar een prachtig nieuw voor hen gebouwde stad gaat, maar terwijl de trein in volle vaart is, krijgen zij te horen dat vanwege een verkeerd gezette wissel het eindstation Aleppo zal zijn, enkele uurtjes extra reizen, maar met de slaapwagons en restauratiewagen waar Halal eten wordt geserveerd, mag dat geen probleem zijn. Een  nieuwe Oriënt Express avant la lettre.

Alle EU landen hebben al enthousiast gereageerd, Den Haag praat over een dramatische stijging van banen, dus het woord innovatieve groei is op zijn plaats en koning Willy liet vanuit China al weten dat ook de Chinezen vol bewondering zijn over deze Nederlandse oplossing voor een probleem dat onoplosbaar leek. Adolf Merkel wil ook graag een rit meemaken verkleed als stewardess om zich  weer eens gewoon tussen ‘het volk ‘ te kunnen bewegen, terwijl Jean Claude Druncker ook een keer mee wil mits er ondanks het islamitische karakter van de rit ,wel genoeg drank aan boord is.

De postkamer van het Binnenhof kan de vele felicitaties aan Rutte en de NS niet aan en zo leefden wij allemaal nog lang en gelukkig.

gast

#1353 Syrische vluchtelingen filmen meisje in kleedhok

2015-10-30 16:14

Twee vluchtelingen uit Syrië zijn woensdagavond betrapt, toen ze een 15-jarig meisje filmden dat zich aan het omkleden was. Het incident vond plaats in de kleedkamers van zwembad De Kupe in het Belgische Diksmuide.
 

Dat schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De twee mannen volgden het meisje naar de gemeenschappelijke kleedkamer. Eentje hield vervolgens de wacht terwijl de ander zijn telefoon gebruikte om het meisje heimelijk te filmen. Toen ze doorkreeg wat er gebeurde, zette het meisje het op een schreeuwen. Toegesneld personeel van het zwembad kon de twee vluchtelingen in de kraag grijpen.

Het filmende tweetal heeft een zwembadverbod gekregen. De politie onderzoekt de zaak, maar heeft de vluchtelingen nog niet opgepakt. De Syriërs hebben het filmpje snel gewist nadat ze waren betrapt. De twee zijn pas sinds twee weken in België.

Klacht

De vader van het gefilmde meisje hoopt dat het incident zijn dochter niet blijft achtervolgen, zo zegt hij tegen Het Laatste Nieuws: "Hopelijk beseft ze dat zoiets toch eerder uitzonderlijk is. Desondanks hebben we een klacht ingediend bij de politie en eisen we een volledig onderzoek. We hoorden ook dat het niet de eerste keer is dat die mannen in het zwembad waren."

Dat laatste bevestigt wethouder Sport Marc de Keyrel aan Het Laatste Nieuws: "Maar ons zwembadpersoneel heeft uitgezocht dat ze eerder nog geen problemen hebben veroorzaakt in het zwembad." Volgens De Keyrel is de vraag of de twee vluchtelingen België worden uitgezet naar aanleiding van het incident niet aan de orde.

 

Conclusie: FIlmen is ok en volgende keer laat je je niet meer pakken of lieg je alles aan elkaar. Op naar de eerste aanranding !

gast

#1354 Binnenkort ook in Breda

2015-10-31 08:42

Afgewezen asielzoekers kraken bedrijfspand


Een groep van 45 afgewezen asielzoekers uit Ethiopië en Eritrea heeft vrijdag een bedrijfspand in de Amsterdamse wijk Overamstel gekraakt. Dat gebouw, aan de Joan Muyskenstraat, had twee jaar leeggestaan, aldus de actiegroep We Are Here.

 

De krakers hadden tot voor kort onderdak in kleinschalige opvangprojecten die werden geregeld door Amsterdamse kerken en het Leger des Heils. Die projecten zijn stopgezet. De gemeente Amsterdam heeft geen plaats in de nachtopvang en de 24-uursopvang, stellen ze. Daarom heeft We Are Here toevlucht gezocht tot een kraakpand, voor de vijftiende keer sinds de oprichting in 2012.

Verder vindt We Are Here nachtopvang geen humane optie omdat de vluchtelingen dan overdag op straat moeten zwerven zonder geld en eten. 24-uursopvang is er alleen voor buitenlanders die ernstig ziek zijn.

 

Da's pas snelle integratie. WE DEMAND / WIJ EISEN

gast

#1355 ook al geen nieuws meer

2015-10-31 08:45

Weer grote vechtpartij in Duitse asielopvang


Door een massale vechtpartij in vluchtelingenopvang in het Duitse Itzehoe, boven Hamburg, zijn zes mensen gewond geraakt. Tijdens het uitdelen van eten raakten vrijdagavond zo'n vijftig mensen uit twee kampen in discussie, liet de politie zaterdag weten. Dat liep uit op vechten, waarbij ook met onder meer tafels en stoelen werd gegooid.

Bewakers probeerden de situatie onder controle te krijgen, maar de inzet van de politie was nodig om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Onder de gewonden zijn twee bewakers. De politie pakte drie mannen tussen de 16 en 35 jaar op.

Het loopt vaker uit de hand in opvangcentra voor asielzoekers in Duitsland. Begin oktober waren er bijvoorbeeld grote vechtpartijen in Braunschweig en Hamburg.

gast

#1356 negeer maar, negeer maar , negeer maar

2015-11-02 13:56

UNHCR telt recordaantal bootvluchtelingen

GENEVE - 

Een recordaantal van 218.394 vluchtelingen heeft in oktober Europa per boot weten te bereiken. Dat heeft de vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties maandag bekendgemaakt.

 

In september registreerde de organisatie 172.843 bootvluchtelingen. De piek in oktober is bijna even groot als het totale aantal mensen dat in heel 2014 de oversteek waagde: 219.000 mensen

 

En stug blijven praten over vluchtelingen, terwijl het gewoon economische migranten zijn. Bijna 3000 in Belgie en Nederland op naar de 60.000 !!!

 

Leve onze politici die alles kapot maken

gast

#1357 Dijkstra, Van Lunteren....zijn jullie wakker

2015-11-03 11:26

Duitse agent luidt noodklok

De Duitse politie kan de dagelijkse instroom van zo’n tienduizend vluchtelingen niet meer aan en luidt de noodklok. „Dit is onze grootste opgave sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt vakbondsbaas Rainer Wendt tegen De Telegraaf.

„We houden dit niet meer lang vol. Anders verliezen we de controle volledig”, verklaart de politieman in Berlijn. Daarom moet volgens hem de grens dicht. Met zijn opzienbarende voorstel schudde hij onze oosterburen hardhandig wakker.

Rainer Wendt is woedend op Oostenrijk, dat de vluchtelingen gewoon doorsmokkelt: „Het is illegaal en het ergert ons, want Oostenrijk is een veilig land. Volgens de Dublin-regels moeten asielzoekers daar blijven. En wij moeten die mensen nu op onze kosten terugvliegen naar de Balkan of Bangladesh.”

 

Begin maar vast in NL om alles voor tebreiden om d egrenzen dicht te smijten, want ze lopen dalijk met 10.000-den zo om Duitsland heen naar Nederland. Dus ff bij de les blijven heren !

gast

#1358 Re: negeer maar, negeer maar , negeer maar

2015-11-04 07:27

#1356: gast - negeer maar, negeer maar , negeer maar 

 echt poepsaai

Grote vechtpartij tussen asielzoekers in vluchtelingenkamp Heumensoord, Nijmegen op 3/11

Gooien met stoelen en stenen

 

In de nacht van maandag op dinsdag zijn zo’n twintig asielzoekers met elkaar op de vuist gegaan in het Nijmeegse vluchtelingenkamp Heumensoord. Volgens De Gelderlander ontstond de vechtpartij toen een dronken Eritreër een groepje kaartende Syriërs lastigviel.

De ruziemakende asielzoekers zouden elkaar hebben bekogeld met stoelen en met stenen.

Vijf politieauto’s werden uiteindelijk bij Heumensoord gesignaleerd. Volgens de politie vielen er geen gewonden maar volgens andere bronnen moesten twee asielzoekers naar het ziekenhuis om zich aan verwondingen te laten behandelen.

lepe Jan

#1359 Jippie, er is geen weg terug. leve Bredamabad

2015-11-05 11:16

Geen stijL:


 


Nederland BEZWIJKT onder druk asieleisers"Het is niet vol. Het is druk." En die drukte beginnen ze te merken bij zo'n beetje alle gemeentes van Nederland. "Ruim negentig procent van alle gemeenten kampt met achterstand bij de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. (...) Tot op heden voldoen 38 van de 393 gemeenten aan de taakstelling van het kabinet." Daar kan natuurlijk maar een conclusie uit volgen. Nederland kan het tekentafel-idealisme van de regenten gewoonweg niet aan. Ben u een inheemse ontheemde? Da's dan heel jammer, want er zijn 15.000 uitheemse ontheemden voor u in de wachtrij. En hoe zit het met dat speeltuintje in aanbouw bij u in de buurt? Wordt dat uiteindelijk ook een 'Syrische' enclave? Is dan niets meer heilig? Nou, dat ziet u hier. But wait, there's more. De EU voorspelt (dus is het waar) 3.000.000 extra vluchtelingen met hout-allergie in 2016. Dit jaar zijn het er al 700.000 geweest, en dit gaat op z'n allervroegst pas in 2017 afzwakken, want dan is of heel het Midden-Oosten hier al heen ge-asieleist, of de eeuwige vrede is er uitgebroken. In ieder geval geeft ome Erdogan in zijn chantage van Merkel ons de komende maanden alvast een voorproefje van wat er komen gaat. Regenten, bedankt. "Dressing up their vandalism as compassion and their cowardice as moral superiority, these leaders have created an immigration crisis so profound that the very existence of our European culture and heritage is under mortal threat."

Peter

#1360 Kosten gezondheidszorg exploderen

2015-11-05 12:08

De asielchaos legt grote druk op de Duitse gezondheidszorg, meldt de Britse Daily Express. Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC, en exotische ziektes, zegt een vrouwelijke anesthesist tegen het dagblad.

Volgens de dokter, die in Duitsland werkt maar uit Tsjechië komt, zijn de ziekenhuizen niet gewend deze enorme behoefte aan gezondheidszorg uit de Derde Wereld te hanteren, veel immigranten dragen ziektes met zich mee die al lang geleden in Europa uitgeroeid zijn.

En het gaat maar door. Alles waar normale mensen voor gewaarschuwd hebben voltrekt zich voor onze ogen... En de politic weigeren te horen of te zien

gast

#1361 De Taliban verkopen voor € 1000,- doodsbedreigingen, zodat je simpelweg door NL wordt erkend als vlu

2015-11-05 12:17

Iedere dag gaan duizenden mensen op weg naar Europa, “op de vlucht voor oorlog en dood”. Maar diegene die niet kan bewijzen dat hij daadwerkelijk voor een bedreiging vlucht, maakt iets minder kans op een positieve asielbeslissing. In Afghanistan doen de radicaalislamitische Taliban sinds kort zaken met dit systeem: Voor € 1000,- krijgt men daar een reden tot asiel – een schriftelijke doodsbedreiging met het stempel van de Taliban.

De handel met de angst: Wie in Afghanistan voor de regering of voor de internationale troepen in het land werkt, moet vrezen voor zijn leven. Niet zelden werd een moord door de Taliban middels een dreigbrief aangekondigd. Wie hiertoe in staat was, vluchtte voor de terreur. Daarmee hebben de radicale islamieten een lucratieve tweede markt voor zichzelf gecreëerd: ze verkopen doodsbedreigingen, die daarna in Europa als reden tot asiel overhandigd kunnen worden.

Zoals “Bild”-verslaggever Paul Ronzheimer in Afghanistan onlangs onthulde, kan men voor € 1000,- zo´n brief verwerven, voorzien van het stempel van de Taliban en het briefhoofd van de voormalige leider Moellah Omar. De journalist kwam aan het document via een tussenpersoon – zelfs voorzien van zijn eigen naam.

“De Raad van het Leger en Justitie heeft besloten u te doden”

 Honderden mensen zouden al zo´n brief met doodsbedreiging besteld hebben, bericht “Bild”. In het geval van de verslaggever staat er in: “U, Paul Ronzheimer, werkt als spion en slaaf voor internationale troepen (…) De Raad van het Leger en Justitie heeft besloten u te doden (…). Uw activiteiten kunnen u niet vergeven worden.” Hoeveel “vluchtelingen” met zo´n document al asiel kregen in Europa is echter niet bekend.

Volgens “Bild” zijn de Duitse autoriteiten hiervan op de hoogte en waarschuwen ze steeds opnieuw voor de internationale smokkelhandel met de “vluchtelingen”. Het Europees grensagentschap Frontex maakt eind september bovendien bekend dat het bij ongeveer 10% van de Syrische paspoorten gaat om vervalsingen. Vooral Afghanen zouden deels proberen zich uit te geven als Syriër, want zij hebben de slechtere kaarten bij een asielprocedure.

 

www.krone.at

Loser

#1362 Ik ben bang

2015-11-07 21:31

Ook ik heb weinig tot niets bereikt. Ik was te lui op school. Te beroerd om te werken en dan heb ik de pech dat het steeds moeilijker wordt om aan een uitkering te komen. Nou, dan voel je je behoorlijk bedreigd door al die vluchtelingen die mijn baantjes inpikken, want ze werken misschien wel drie keer zo hard als ik.

gast

#1363 Re: Ik ben bang

2015-11-09 07:00

Jan

#1364 Politiekcorrecte overheid beschermt burgers niet meer

2015-11-09 08:03

Sinds kort weten we dat in Nederland minstens enkele tientallen asielzoekende jihadstrijders en Assad-beulen uit Syrië rondlopen. Veelvoudige moordenaars met hectoliters bloed aan hun handen. Deze psychopaten worden niet door de politie opgespoord en niet gerechtelijk vervolgd. Ze blijven vrij zolang hun asielprocedure gaande is en ook daarna. De reden: het Vluchtelingenverdrag verbiedt het deze mensen naar hun land van herkomst terug te sturen. Omdat het daar onveilig is.

Verdragsverplichtingen worden hiermee boven de bescherming van de persoonlijke veiligheid van de bevolking en boven de handhaving van de openbare orde gesteld. Het nationale strafrecht wordt de facto niet van toepassing verklaard.

onder druk van de immigratie uit islamitische landen heeft de bestuurlijke verlamming toegeslagen

Eenzelfde impotentie van ons rechtsstelsel is gebleken bij de kwestie van kindhuwelijken. Staatssecretaris Dijkhof verklaarde dat hij alleen tegen nieuwe gevallen iets kan doen. De wet tegen kindhuwelijken – die een jaar op de plank van de Eerste Kamer heeft gelegen – geldt alleen voor gevallen die ná inwerkingtreden van deze wet ons land binnenkomen.

Aan kindhuwelijken van mensen die al in ons land verbleven kan volgens de staatssecretaris juridisch niets worden gedaan. OM en politie treden er dus niet tegen op. Waarmee deze categorie van pedoseksuele relaties in de praktijk formeel is gelegaliseerd. Een rechtsongelijkheid die moreel niet te vatten is.

In AZC’s gepleegde delicten als geweld, intimidatie, bedreiging, aanranding en verkrachting worden ook gewoonlijk buiten het strafrechtelijke circuit gehouden. Plegers van misdrijven worden op zijn best door de politie bestraffend toegesproken en teruggestuurd naar het AZC. Wellicht worden de ergste gevallen overgeplaatst. Er is hoe dan ook sprake van een onmiskenbare voorrangsbehandeling van asielzoekers in vergelijking met gewone Nederlandse burgers die soortgelijke, strafrechtelijke delicten plegen.

Tegelijkertijd is het zo dat anti-Joodse haatzaaierij en al dan niet verkapte oproepen tot geweld tegen Joden door de overheid ongemoeid worden gelaten. Tijdens de Gaza-demo’s van vorig jaar werd niet opgetreden tegen moslimdemonstranten die opriepen de Joden te doden. De rapper Appa kan ongestraft keer op keer zijn “anti-zionistische” tirades houden zonder bezoek van de politie te krijgen. Youness Ouaali roept op tot geweld tegen Israëlisch-Joodse toeristen en wordt vervolgens als eregast uitgenodigd door Pauw. Geen politie te zien.

Het gaat om bizar doorgevoerd legalisme als excuus voor bestuurlijke inactiviteit

De grondlegger van het liberalisme, Adam Smith, zou dan ook stomverbaasd zijn geweest als hij had kunnen zien wat er nu in Nederland gebeurt. Deze econoom was voorstander was van een kleine, maar sterke overheid die haar burgers voldoende veiligheid biedt. Zodat het vrije spel der maatschappelijke krachten voor een bloeiende economie kon zorgen. Aan dat staatkundige uitgangspunt is inmiddels fors afbreuk gedaan. Nadat achtereenvolgende kabinetten de verzorgingsstaat hebben uitgekleed, moet nu zelfs de nachtwakerstaat er aan geloven.

De overheid lijkt niet meer bereid te zijn om een serieuze invulling te geven aan haar kerntaak, het bieden van elementaire bescherming aan haar burgers. Daarvoor staat de overheid een rechtssysteem ten dienste en een handhavingsorganisatie in de vorm van politie, openbaar ministerie en rechterlijke macht.

In plaats van dat gebruik wordt gemaakt van deze middelen, heeft onder druk van de immigratie uit islamitische landen de bestuurlijke verlamming toegeslagen. Problemen die de veiligheid en de openbare orde aantasten worden toegedekt met er met de haren bijgesleepte juridische argumenten en een flinke dosis politiekcorrect opportunisme.

Er is een selectief schaduwrechtsstelsel ontstaan waarvan de overheid gretig gebruik maakt. Het gaat daarbij niet meer primair om handhaving van de openbare orde en de bescherming van burgers tegen geweld en bedreiging. Het gaat om bizar doorgevoerd legalisme als excuus voor bestuurlijke inactiviteit.

De staat wordt gedreven door angst om van xeno- en islamofobie te worden beschuldigd. De nachtwakerstaat is verworden tot een politiekcorrecte wegkijkstaat.

zwarte piet

#1365 Re: Ik ben bang

2015-11-10 08:00

#1362: Loser - Ik ben bang 

 Dan doe je toch net als van lunteren, lekker bij de sp gaan. Onzin verkopen gaat je blijkbaar goed af.

gast

#1366 Kijk naar tsunami aan handophouders en huiver.

2015-11-10 09:05

https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

 

niet bepaald hoogopgeleiden. gewoon gajes wat komt profiteren.

gast

#1367 Noorwegen start anti vluchtelingen campagne

2015-11-10 09:15

Ook in Noorwegen wordt de overheid wakker en op een nieuwe Facebook pagina waarschuwt de Noorse overheid met name Afghaanse vluchtelingen dat zij niet vanzelfsprekend welkom zijn . Reeds eerder afgelopen week werd een waarschuwing via Twitter gelanceerd dat Afghaanse ‘vluchtelingen ‘die via Rusland trachten Noorwegen binnen te komen, onmiddellijk worden teruggestuurd naar Kabul.

Voor het merendeel reizen deze Afghaanse gelukszoekers via Pakistan, dat deze mensen geen onderdak verleent. In tegendeel, ondanks dat Pakistan net als de EU landen ook het VN vluchtelingenverdrag  heeft getekend , zijn er minstens 150.000 Afghanen bij de grensoverschrijding gewoon terug gestuurd. Maar circa 100.000 Afghanen verlaten iedere maand hun land waarvan een deel als eindbestemming de EU heeft.

Op de Facebook pagina staat nu vermeld wat de Noorse autoriteiten van plan zijn en dit aan de handophouders willen meedelen :

  • slash benefits for asylum seekers by 20 percent;
  • increase the wait for permanent residency from three to five years;
  • send people home if situations improve in their home countries;
  • and work with the Iraqi and Eritrean authorities to send asylum seekers back to those countries

U ziet geen halve maatregelen  en wat doen we in Nederland?          NIETS!!!!

gast

#1368 AZC Alert: Roerige tijden

2015-11-10 09:20

AZC’s en noodopvang schieten als paddestoelen uit de grond, overal daar waar de meeste mensen er niet op zitten te wachten: in hun achtertuin. Ondemocratisch doorgedrukt door onze bestuurders die het ook allemaal eigenlijk niet meer weten, die echter om geen flater te slaan gewoon doen wat het COA wil, want het betekent geld. Tegenstanders worden weggezet als Nazi’s, activiteiten worden zwaarder beveiligd dan Geert Wilders, inspreekavonden tot het minimum beperkt en de demotivatie draait optimaal achter een scherm van geheimzinnigheid. Want burgers die zich zomaar gaan bemoeien met zaken waar ze helegaar geen verstand van hebben moeten we toch niet willen met z'n allen.

De PVV stijgt hoger en hoger in de peilingen en AZC Alert groeit gestaag. In de recente geschiedenis kwamen mensen niet eerder zo in beweging als nu het geval is. Hooguit met de campagne van GeenPeil voor een referendum over de associatieovereenkomst tussen de Oekraïne en de EU. Kan je nagaan: 427.939 mensen zijn die Europese dictatuur zó zat dat ze al hun gegevens invullen en een handtekening zetten voor een referendum over een onderwerp dat anders niemand wat geboeid zou hebben. Zelfs Alexander Pechtold heeft het verdrag immers niet gelezen.

Mensen komen in verzet. Men is het zat om als een stel hersenloze boeren behandeld te worden. Kritisch staan tegenover het gebrek aan beleid in deze delicate, maar overweldigende kwestie van de massale asielinstroom betekent niet dat je een slecht mens bent. Hooguit realistisch en voorzichtig. Laat je de mond niet snoeren en meld je aan via info@azc-alert.nl. Kom niet pas in actie wanneer er een brief op je deurmat valt waarin de gemeente aankondigt dat je nieuwe buren krijgt. Dikwijls ben je dan te laat!

De binnenschilder

#1369 Re: Ik ben bang

2015-11-10 10:39

#1362: Loser - Ik ben bang 

Beste loser,

jij hebt toch een goede baan ? Zie ik jou daar niet op 0.51 ?

https://www.youtube.com/watch?v=byz7JCf5thM

Jij hoeft nergens bang voor te zijn hoor.  Niemand wil jouw baantje(s).

 

Succes ermee he ! en veel plezier met je mislukte leventje.

omwonende

#1370 Elsevier: Buitenland 'Islam is een totalitaire ideologie en bedreigt de mensheid'

2015-11-10 13:37

De wereldberoemde Joods-Hongaarse schrijver György Konrád (82) overleefde als door een wonder het nazisme én het communisme. Nu waarschuwt hij voor de islam als derde grote bedreiging voor Europa. ‘Europa doet zichzelf pijn.’

Na drie uur praten in zijn zitkamer in Boedapest zegt György Konrád: 'En nu kom ik aan bij het belangrijkste dat ik u wil vertellen.'

Waarom dat zo lang duurde? De Joods-Hongaarse schrijver heeft niet alleen een adembenemend leven gehad waarover bibliotheken kunnen worden volgeschreven, hij vertelt tussendoor telkens grappige anekdotes.

'Ieren en Hongaren hebben twee dingen gemeen. Ze drinken per hoofd van de bevolking 11,5 liter alcohol per jaar. Dat is inclusief oude vrouwtjes. En ze hebben de bereidheid om te vechten. Ik zag in Ierland graffiti van Jezus Christus met een machinegeweer in zijn handen.' Met een brede glimlach: 'Dat zie je nergens anders, het is hun specialiteit.'

Konrád kent het machinegeweer. Hij liep er als dienstplichtige jongeman in het naoorlogse Hongarije mee door Boedapest. Het was een wapen dat hem slecht beviel. Liever gebruikt hij pen en stem om observaties over mensen te delen, zijn specialiteit.

Hij schreef talloze boeken en essays die in de jaren zeventig en tachtig door de Sovjetautoriteiten in Hongarije geregeld werden verboden. Het voorkwam allerminst dat hij in die dagen een van de beroemdste schrijvers ter wereld werd. Zijn werk bereikte via westerse uitgevers een groot publiek binnen en buiten Hongarije. In Nederland maakte VPRO-programmamaker Wim Kayzer Konrád in 1989, het jaar van de val van de Muur, beroemd met de interviewserie Nauwgezet en wanhopig.

m van de luis in de pels af te zijn, gaven de Sovjets hem en zijn familie een vrijgeleide naar het Westen. Konrád weigerde, en hield stand als een zeldzame vrije stem achter het IJzeren Gordijn. Veel linkse intellectuelen liepen met hem weg. Zij hadden niet zelden gekoketteerd met het communisme en snakten naar een links, anticommunistisch boegbeeld. Konrád bleek hun man.

Links-liberaal

Nog steeds zegt Konrád: 'Ik ben een links-liberaal, nog altijd. Individuele vrijheid staat voor mij bovenaan.' En juist daarom vindt hij zijn geestverwanten nu opnieuw naïef. 'Vooral westerlingen.' Velen van hen zagen pas laat in dat het communisme een totalitaire ideologie is, nu vergissen ze zich in de islam. 'Na het nazisme en het communisme is de islam de derde totalitaire ideologie die de mensheid bedreigt.'

In zijn zitkamer staan op tafel een fles spuitwater, twee glazen, een schaal met chocoladekoekjes en twee koffiekopjes. Konrád staat soepel op, schenkt water in en blijft met een koekje in zijn hand even staan.

Dan zegt hij: 'Ik voer oppositie tegen de Hongaarse premier Viktor Orban. Ik heb hem veel gekritiseerd en zal dat blijven doen. Hij is geen goed mens. Maar ik accepteer het feit dat hij een reëel en fundamenteel conflict herkende tussen twee waardenstelsels. Het Europese en het islamitische.'

Wie in West-Europa de naam Orbán laat vallen, ziet de gezichten betrekken. Vooral Konráds links-liberale geestverwanten haten de Hongaarse premier. Want Orbán is nationalistisch, eurosceptisch, beknot de pers, is anti-islam en zijn makkers maken van het staatsapparaat een partijapparaat.

Konrád: 'Orbán en zijn partijgenoten zijn de kinderen van de van het platteland afkomstige middenkaders van de oude Communistische Partij. Ze zijn antibourgeois, anti-Boedapest en anti-intellectueel. Toen ik tachtig jaar werd, kreeg ik als ereburger geen felicitatie, terwijl dat gebruikelijk is.'

 

Wezensvreemd

Konrád haalt er zijn schouders over op. Orbán mag dan zijn nieuwe favoriete vijand zijn, dat mag geen reden zijn om het nooit met hem eens te zijn. Konrád steunt Orbán in zijn kritiek op de islam als wezensvreemd aan de Europese cultuur en in zijn pogingen om met grenshekken islamitische immigranten buiten de deur te houden. Hij doorbreekt als links-liberale intellectueel de mantra dat immigratie goed is en de islam geen probleem.

Konrád: 'We moeten erkennen: er is geen islamitisch land met democratisch bestuur. Er is daar geen reformatie geweest van de ­religieuze filosofie. Er is daar geen seculiere tendens gesteund door politieke wetten. ­Europese waarden betekenen dat voor de wet iedereen gelijk is. En respect voor kinderen en vrouwen. Respect voor de vrijheid van het woord, vrijheid van consumptie, enzovoort. Maar het meest fundamentele verschil is dat in Europa maximaal 10 procent van de bevolking zegt: kerkautoriteiten moeten beslissen over politieke zaken. In een land als Turkije is dat percentage 85.'

Met pretoogjes: 'Eerst hadden westerse politici kritiek op Orbán omdat hij de grens sloot, en nu volgen ze hem. Westerse politici zijn gewend om te praten in vriendelijke clichés. Maar als ze het migratieprobleem willen oplossen, werkt dat niet.' Konrád praat allerminst in clichés, politieke correctheid veracht hij. 'Ik ben een vrije geest. Mijn vrienden hebben het maar te accepteren als ik iets vind waarmee zij het niet eens zijn.'

Konrád schrijft nog altijd. Hij volgt het nieuws op de voet en laat zich graag horen. Vooral de migratiecrisis heeft zijn aandacht. Konrád vergelijkt de sfeer die hangt rond de recente massa-immigratie met 1956. Toen ontvluchtten 200.000 Hongaren het land nadat een opstand tegen de Sovjets door het Rode Leger werd neergeslagen.

Over communisme

Over leven onder het communisme (1949-1989): ‘De nazi’s pakten ons alles af omdat we Joods waren, de communisten omdat we bourgeois waren. Maar mijn moeder was hier, Boedapest is thuis. Mijn land probeerde me te vermoorden, nu houd ik van mijn land. Maar ik ben niet naïef.’

'Ik ken de hysterie van massa-emigratie. In 1956 heb ik die ervaren. Mijn neven gingen weg, zelfs mijn vrouw. Ze realiseerde zich op een gegeven moment dat ze in Oostenrijk was, liep verder en toen was ze weer op Hongaars grondgebied. Dat bleef zo doorgaan, toen kwam ze maar terug. Het was een koorts, een drang: nu gaan we allemaal weg. Het idee van: een vriendin ging gister, vandaag ga ik. Als ik dat niet doe, gaat de kans voorbij en ben ik een loser.'

Er is volgens Konrád één groot verschil tussen toen en nu. 'De immigranten die vroeger naar Europa kwamen, kwamen legaal. Zij hadden een visum nodig. De westerse diensten hadden veel informatie over wie ze binnenlieten. Ze wisten wie ik was. Maar het Schengengebied heeft geen functionerende buitengrenzen. De nationale grenzen zijn opgeheven. Het is prachtig dat ik van Boedapest naar Amsterdam kan rijden zonder te worden gecontroleerd. Maar het filter van grenzen dat Europa vroeger had, is voor deze vloed van mensen noodzakelijk en logisch.

'De vrijheid van reizen is gegeven aan personen, niet aan massa's. De massa is gezichtsloos. We weten niet wie die mensen zijn. Ik kan goed zijn jegens een persoon, een individu. Maar ik kan niet goed zijn jegens een massa. Als ik goed ben tegen een individu ben ik misschien de sterkere. Als ik de massa zijn gang laat gaan, ben ik niet de sterkere maar de zwakkere, de onderliggende partij. Europa kan niet goed en moreel juist zijn, als het zwak is.'

Invasietroepen

Individuen, groepen en groepsprocessen analyseren, Konrád kan het als geen ander. Het is een terugkerend thema in zijn boeken en essays.

'Groepen moeten zich altijd superieur voelen ten opzichte van andere groepen. Mijn vrouw en ik hebben een buitenhuisje in een dorp van 250 inwoners. Ons dorp heeft een café, in het dorp verderop hebben ze geen café. Bij ons zeggen ze: die mensen van dat andere dorp kennen de kunst van het leven niet, ze hebben niet eens een café. En de mensen uit dat dorp zeggen: die mensen uit dat andere dorp hebben een twijfelachtige moraal, ze drinken te veel.' Hij glimlacht.

Hij gebruikt de dorpenstrijd als inleiding tot een groter verhaal. 'Politici kunnen zich niet voorstellen wat in de psyche van Europeanen gebeurt. Burgers zien massa's immigranten door hun dorpen noordwaarts trekken. Massa's die geen interesse tonen in de cultuur en de gebruiken van de lokale bevolking. Ze zijn op zoek naar een eldorado, een materiële hemel. Als ze in levensgevaar zouden zijn, zouden ook landen als Hongarije een goede optie voor hen moeten zijn.

'Maar ze willen hier niet blijven want in Duitsland krijgen ze 300 euro per week. Het worden niet voor niets invasietroepen genoemd. Ik heb het gevoel dat deze influx, deze menselijke rivier, het humeur van Europeanen naar rechts en zelfs extreem-­rechts gaat duwen. Kijk naar de groei van Pegida in Duitsland.'
De onzekerheid van Europeanen leidt tot nationalisme, vreest Konrád. Wij tegen zij. Het optimisme van bondskanselier Angela Merkel dat Europa de immigranten gaat ­integreren, is volgens hem nergens op gestoeld.

'De mensenmassa's die te voet in het onbekende gaan, hebben leiders. Het zijn mannen, luide sprekers, die orders geven. De vraag is dan: wie gaan ze vertrouwen als autoriteit? De Duitse, Nederlandse of Franse autoriteiten, of hun leiders? Waarschijnlijk hun leiders. Zoals al blijkt in asielcentra, waar de leiders zeggen: hier geldt de sharia. Deze immigranten zijn geïntegreerd in een eigen groep, snappen de woorden van de cultuur waarin ze aankomen niet, en de waarden evenmin. Het gevolg is een wederzijdse teleurstelling. De vriendelijke mensen uit Europa zullen ervaren dat de immigranten niet zo aardig zijn als zij hadden gedacht. En de welkomstcultuur zoals die nu in Duitsland bestaat, zal verdwijnen.

'De wederzijdse teleurstelling die volgt, zal leiden tot conflict. Zelfs als er geen jihadisten tussen deze migranten zitten, zullen onder jonge mensen in deze groepen wraakgevoelens groeien, want ze zullen zich vernederd voelen. Dat kun je bijna niet vermijden. Als ik naar een land ga waarvan ik de taal niet spreek, merk ik dat een kind van vijf meer weet dan ik, dat is frustrerend. Deze wederzijdse teleurstelling is niet ingecalculeerd.'

Sharia

Volgens Konrád is één immigrant te integreren, grote aantallen niet. 'Mijn vrouw en ik hebben vrienden in Amsterdam en Rotterdam. Bij die in Amsterdam kwam jaren terug een Marokkaans gezin in het gebouw wonen. Eerst waren ze heel vriendelijk, tot hun aantal sterk toenam. Toen bleken ze te onderschrijven wat een Duitse imam laatst antwoordde op de vraag: wat is hoger, de Duitse grondwet of de sharia? Hij zei: "Als we een minderheid zijn de Duitse grondwet. Als we in de meerderheid zijn de sharia."'

Waarom laat Europa dan toch in groten getale immigranten uit deze landen toe? Daarvoor zijn volgens Konrád drie redenen. 'In Duitsland heerst een algemeen schuldgevoel door de Tweede Wereldoorlog en dat proberen Duitsers te compenseren. Ze leggen het Duitse schuldcomplex op aan heel Europa. Maar de verwerking van de oorlog is een opgave voor Duitse individuen, niet voor de staat. En Duitsland vergrijst en heeft arbeidskrachten nodig voor zijn industrie. Die haalden ze vooral uit Oost-Europa, mensen met dezelfde cultuur. Hun ervaringen met immigratie zijn daardoor positief.'

De belangrijkste reden is volgens Konrád een Europese paradox. 'Wij moeten fundamentele menselijke waarden respecteren, tolerant zijn en bij voorbaat vertrouwen ­geven aan mensen. Dat is goed, het is het Europese humanisme. Een langzaam gebouwde cultuur.' Maar hij en vele andere voormalige Oost-Europeanen weten dat te veel vertrouwen onverstandig is. Het nazisme en communisme leerde hen dat.

'In de joodse krant die ik als kind las, stond dat we moesten meewerken met de autoriteiten. Als mensen dat niet hadden geloofd, hadden meer het overleefd. Ik geloof a priori niet wat in de kranten staat, westerlingen wel. Zij hebben een cultuur van vertrouwen. Maar ik denk dat ons wantrouwen in Oost- en Midden-Europa heel gezond is. Sceptisch zijn is een morele plicht. Zwak zijn, is een zonde. Want dan breng ik mijn kinderen schade toe.'

Konráds vrouw Judit Lakner komt binnen: 'Oh sorry, zijn jullie nóg bezig?' Konrád in het Engels: 'Heb je een fijne wandeling gehad?' Lakner in het Engels: 'Ja, het was prachtig weer. Maar ik zal jullie weer alleen laten.' Als zijn vrouw weg is, voelt Konrád zich verplicht zich te verontschuldigen voor hun matige Engels, al waren hij en zijn vrouw zo fatsoenlijk om juist wegens hun gast Engels te spreken. 'Ons Frans is beter.'

Eén vraag nog. Betekent de import van islamitische opvattingen dat Europa langzaam zichzelf afschaft? Konrád: 'Europa doet zichzelf pijn.' Na enige aarzeling, alsof hij de plicht voelt zijn kinderen en kleinkinderen gerust te stellen: 'Maar ik wil geloven dat de structuren van de Europese cultuur sterk genoeg zijn. We maken een fout, maar we kunnen inzien dat we zondaars zijn, en leren van onze fouten.'

gast

#1371 COA liegt, bedriegt, bedreigt en praat poep

2015-11-11 13:34

Helft Brabantse gemeenten wil asielzoekers niet (maar Breda wel, behalve in het Ginneken)

Meer dan de helft van de Brabantse gemeenten heeft nog geen enkele rol gespeeld bij de opvang van asielzoekers. Hoewel het aanbieden van een opvangplek niet verplicht is, proberen veel gemeenten er onderuit te komen.

Dat schrijft het Brabants Dagblad woensdag op basis van van eigen onderzoek. Gemeenten zeggen onder meer dat ze te klein zijn en geen ruimte hebben.

Onzin, zegt een COA-woordvoerder in een reactie. "Er kan ook creatiever worden gedacht. Elke gemeente heeft wel 4 hectare grond vrij. Wij bouwen er wel een tent. Iedereen heeft plek, maar niet iedereen wil."

Inderdaad COA, alleen wil er vrijwel niemand , maar is dat nog niet helemaal bij jullie doorgedrongen. Het COA verdient haar brood met dat soort uitlatingen maar ze vergeten dat ze door de belastingbetaler betaald worden. COA is een narcistische organisatie en voelen zich door politiek gesteund. Het complete volk (muv een paar verwarde linkse types) denkt er anders over. En maar blijven doorstouwen. Dit gaat ontzettend uit de klauw lopen.


Gast

#1372

2015-11-11 15:15

De moslim cultuur staat vijandig tegenover onze waarden. Strenge voorwaarden moeten door nieuwkomers worden ondertekend, waarin zij instemmen ons land te verlaten zodra terugkeer naar hun land veilig mogelijk is. Tevens dat zij instemmen om uitgezet te worden zodra blijkt dat zij tegen integratie zijn.
gast

#1373 zo en daarmee is de zoveelst eleugen van het COA ontkracht - Duitse statistieken

2015-11-12 07:08

81 percent of the asylum seekers recently arrived in Germany have no formal qualifications, and only eight percent have a college degree, local media reported citing research by the country's Federal Employment Agency.
assets.jungefreiheit.de...

gast

#1374 Zweden gooit vanaf 12 uur alle grenzen dicht

2015-11-12 07:09

gast

#1375 Re: Zweden gooit vanaf 12 uur alle grenzen dicht

2015-11-12 07:12