Blaftaks verhoging: De geplande verhoging van de hondenbelasting met minimaal 40% in Sittard-Geleen dient enkel om de tekorten in het gemeentebudget aan te vullen en is daarom onterecht

Het bestuur van de gemeente Sittard-Geleen heeft voorgesteld om, in tegenstelling tot vele gemeenten waarin de hondenbelasting wordt afgeschaft, de zogeheten Blaftaks hier volgend jaar met 40% te verhogen. En voor de eigenaren van twee honden zelfs met bijna 70%!!!
Let wel, die extra heffing wordt niet ingezet om belangen van honden(eigenaren) te behartigen, bijvoorbeeld door extra speelveldjes of andere faciliteiten te creëeren, maar enkel om andere tekorten in de gemeentelijke begroting te compenseren. En hoe doe je dat gemakkelijker dan via de harten (en portemonnees) van hondenbezitters??? Zij zullen namelijk al snel geneigd zijn op alle andere zaken te bezuinigen, om hun dierbare kameraden te kunnen houden.
Toch vrees ik dat deze maatregel enkel (dieren)leed zal veroorzaken, veel mensen zullen zich volgend jaar geen hond meer kunnen veroorloven, hetgeen in elk geval gaat resulteren in achtergelaten dieren en nog vollere asiels! Om maar te zwijgen over de overige negatieve gevolgen....

Daarnaast is het ook oneerlijk (en discriminerend) om tekorten in de gemeentekas te laten aanvullen door de hondenbezitters in betreffende gemeente, in plaats van door alle inwoners!

Inflatie, prijsstijgingen, noodzakelijke verhogingen van tarieven; het zal er wel bij horen, maar verhogingen van 40% (of zelfs 70%) zijn volgens mij zelfs door een gemeente niet meer te verdedigen......29F0F2CC-B769-482D-A913-B75A8A953D6E.jpeg

Als je deze aangekondigde maatregel ook onrechtvaardig en buitenproportioneel vindt, teken dan mijn petitie. Wie weet, kunnen we samen iets bereiken!

 


Astrid Smulders-Faszbaender    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Astrid Smulders-Faszbaender om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OFBetaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...