Andere regels voor een bromfiets!

Hallo,

Ik wil graag wat proberen te veranderen aan de regels over het bromfiets rijden. Want hoe het nu gaat is heel erg onveilig naar mijn mening en de mening van vele anderen. 

Ten eerste ben ik het al niet eens met de snelheid van bromfietsen omdat de maximale snelheid voor een bromfiets 45km/h bedraagt terwijl bromfietsen op 50km/h wegen en zelfs op 60km/h wegen mogen rijden, terwijl we met ze alle weten dat alle auto's zich daar ook niet altijd aan de snelheid houden en dus al snel 60/70km/h rijden. Ik heb het zelf al vaak genoeg meegemaakt dat auto's veel en veel te hard rijden, als jij met je brommer of scooter die in het buitenland al snel 80km/h mogen en zo ook standaard geleverd worden daar, tussen rijdt met 45km/h en de auto's zich ook nog irriteren aan jou omdat je volgens hun zeggen te zacht rijdt en ze je geïrriteerd gaan inhalen wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Ook lopen de meeste brommers met in het speciaal schakelbrommers heel beroerd als jij ze afsteld naar 45km/h omdat deze standaard worden geleverd met een snelheid van 90km/h en dus niet gewend zijn om zo afgekneld te worden in Nederland. Ook de snelheden op het fietspad zijn niet acceptabel aangezien je binnen de bebouwde kom 30km/h op het fietspad mag en buiten de bebouwde kom 40km/h. Zelf vind ik met vele andere 30km/h of 40km/h wel heel erg zacht het voelt alsof je amper vooruit komt. Ook de hoeveelheid opgevoerde scooters en brommers ligt heel hoog, wat ik begrijp aangezien 45km/h heel erg zacht is en zeker als je merkt dat auto's je heel erg geïrriteerd gaan inhalen wat je nogal bang kan maken af en toe. Vooral dan heb je snel de neiging om hem op te voeren naar de 60/70km/h om tenminste die gevaarlijke situatie's tegen te gaan. Ook op het fietspad is het verschil qua snelheden met brommers en scooters en fietsers soms ook heel groot wat voor hele gevaarlijke inhaalactie's kan zorgen. Ook het feit dat de meeste wielrenners, racefietsen en bananenfietsen ook al harder gaan dan 45km/h en dat je daar geen eens een rijbewijs voor nodig hebt bovendien rijden wielrenners, mensen op racefietsen en bananenfietsen ook nog is als gekken en gaan ze niet aan de kant als je erlangs wil, of juist als hun gaan inhalen dat ze dat heel gevaarlijk doen. Ook bij electrische fietsers gaan de meeste al 45km/h en ze hebben geen helmplicht, brommers gaan even hard en moeten wel verplicht een helm op.

 

Mijn conclusie is naar mijn mening en die van vele andere brommerrijders dat het niet fijn en veilig geregeld is in Nederland.

Naar mijn mening zou het het handigste zijn om brommers met name schakelbrommers een topsnelheid van 80km/h te laten rijden en ze dan op de 80km/h wegen te laten rijden zo voorkom je geïrriteerde autobestuurders en voorkom je ook gevaarlijke inhaalactie's op het fietspad doordat de hard rijdende brommers van het fietspad af zijn, wat dus ook weer meer veiligheid bied voor de fietsers en alle andere mensen die gebruikmaken van het fietspad. Daar komt bij dat dan veel meer mensen hun brommer niet meer zouden opvoeren tot boven de 80km/h omdat 80km/h een mooie snelheid is voor een brommer en met name een schakelbrommer, zo zullen veel brommerrijders, auto's, fietsers en anderen op het fietspad heel blij van worden en zich een stuk veiliger voelen!

Ik hoop dat dit iets zal veranderen.

Alvast Bedankt,

Jenairo

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Jenairo toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen. We zullen deze petitie adverteren voor mensen die andere petities op onze website bekijken, maar deze petitie nog niet hebben bekeken.