MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)

Neem contact op met de schrijver van de petitie

De eerste 20.000 zijn binnen! Samen met u op weg naar 40.000 handtekeningen Het Roer Moet OM

2016-04-28 18:46:41

Het is pas een week geleden dat Minister Schippers met het nieuws kwam dat het eigen risico van de Zorgverzekering wel eens zou kunnen stijgen naar € 500,- Wij hebben gelijk gereageerd en het resultaat is ruim 8.000 handtekeningen in één week!

Graag vragen wij om uw hulp om dit kunstukje te herhalen totdat we de beoogde 40.000 handtekeningen binnen hebben. Kent u een buurman of buurvrouw die nog niet getekend heeft? Of familie, vrienden en kennissen? Laat ze weten van het bestaan van www.hetroermoetomin.nl, het is in het belang van iedereen dat de Zorg en GGZ veranderd.

Deel de website www.hetroermoetomin.nl via Social Media, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of Whatsapp of welke andere vorm u gebruikt. Mocht u connecties hebben met lokale, regionale of landelijke PERS, we horen het graag.


U kunt mij bereiken via martin@orangemonday.nl of per telefoon 06-42931346 als uw tips of vragen heeft.

Petitie Het Roer Moet OM? De luis in de pels van Minister Schippers en de Zorgverzekeraars. Lees ook het blog wat ik hierover geschreven heb. Klik op deze link!

Bij voorbaat dank voor het mededenken en delen!

 

Martin Jan Melinga
Voorzitter Stichting Orange Monday
www.hetroermoetomin.nl 


Martin Jan Melinga

Minister Schippers wil eigen risico zorgverzekering verhogen naar € 500,- in 2017

2016-04-20 17:12:26


ACTUEEL:
 MINISTER SCHIPPERS: "EIGEN RISICO MISSCHIEN NAAR € 500,- IN 2017"
Vandaag maakte mevrouw Schippers (via de Telegraaf) bekend dat de Zorgkosten in de komende jaren gaan stijgen van 41 miljard naar 50 miljard. Een verhoging van het eigen risico zorgverzekering tot € 500,- behoort daardoor tot de mogelijkheden. Mevrouw Schippers waarschuwt een nieuw kabinet, wij zeggen "Verhoging Eigen Risico No Way" TEKEN vandaag nog (onderstaande) petitie TEGEN het beleid van minister Schippers.

Dit is de tekst die staat op onze website www.hetroermoetomin.nl. U heeft natuurlijk al getekend. Wij vragen wel om uw hulp. Dit is HET moment om hard richting de 40.000 handtekeningen te gaan.

Deel onze petitie met uw familie, vrienden, en kennisen. Via Twitter, Facebook, Instagram en alle andere sociale media die wij kennen in Nederland. Bijna 12.000 is de stand, op naar de 40.000!

Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Wij gaan voor een burgeriniatief die wij het liefst nog inleveren bij de huidige Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, te weten minister Schippers.

De makkelijkste link om te delen is www.hetroermoetomin.nl 

Groet, Martin Jan Melinga

PS: Mijn dank is bijvoorbaat al groot!


Martin Jan Melinga

Nog 78 handtekeningen en dan is de 1e mijlpaal (inmiddels door uw steun gerealiseerd) binnen! 10.000 handtekeningen :-) Tijd voor actie!

2015-08-20 13:35:37

Beste lezer,

Allereerst bedankt voor het feit dat u al WEL getekend heeft en we vandaag, tot nu toe, 9.922 handtekeningen hebben bereikt met de Petitie "Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg!".

Op naar de 1e mijlpaal: 10.000! Voor alle duidelijkheid, ons hoofddoel is 40.000 handtekeningen waardoor wij (via een burgerinitiatief) Kamervragen kunnen stellen aan minister Schippers met als doel een onafhankelijk onderzoek.

Komende week gaat er ook een Persbericht de deur uit. De petitie heeft dan 10.000 handtekeningen, loopt al meer dan een jaar en het wordt tijd dat we in sneltempo naar de 40.000 gaan. Het wordt tijd dat wij serieus genomen worden.

Graag uw hulp
Wij verzoeken juist degenen die al getekend hebben via het "Tell-a-friend" principe (mond-tot-mond reclame) mensen op de hoogte te stellen van deze petitie EN het belang ervan. Juist U kunt mensen duidelijk maken waarom u heeft getekend!

U kunt de link http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg gebruiken via mail, op uw website of via de sociale media Twitter, Facebook en LinkedIn.

Mocht u nog vragen, tips, adviezen of eigen initiatieven hebben, u kunt mij bereiken per mail martin@orangemonday.nl

Website Het Roer Moet OM in NL

Sinds maart is, zoals u wellicht al weet, ook een extra website gekoppeld aan de Petitie: http://hetroermoetomin.nl/ met veel extra informatie en actuele zaken.

Nogmaals bedankt voor het tekenen en bijvoorbaat dank voor uw medewerking om zo snel mogelijk ons hoofddoel te bereiken.

Met positieve groet, Martin Jan Melinga

PS1: Via mijn blogs ga ik wekelijks actueel in op de petitie, lees mijn laatste blog via http://wp.me/p1oNaK-TD Heeft u actuele onderwerpen voor een blog, laat het mij weten via bovenstaand mailadres.

 

PS2: Voor degene die dit net leest, vandaag 20 augustus om 18.23 uur werd de 1e mijlpaal van 10.000 handtekeningen gehaald. Terwijl ik dit schrijf is de stand 10.032. Wij zijn heel blij met het resultaat en de inspanningen van iedereen. Een steun in de rug om te gaan voor de beoogd 40.000 handtekeningen! Grote dank, Martin Jan Melinga :-)


Martin Jan Melinga

PRIMEUR: PETITIE op RTV OOST ... Op naar de 40.000 handtekeningen!

2014-09-05 10:22:17

De vakanties zijn voorbij en de petitie zit flink in de lift! Honderden mensen hebben deze week getekend naar aanleiding van onze activiteiten in de sociale media. Dank voor uw steun en het veelvuldig delen van onze boodschap! Het werkt :-)

Ook onze actiepagina op Facebook groeit met de dag! Heeft u de pagina "Petitie: Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg" (klik op de link) een LIKE gegeven? U steunt ons daar heel erg mee. We hebben nu 600 likes, op naar de 1.000!

Deze week stond ook in het teken van Sylvia Flinkers Postema. Sylvia is MS- en Reumapatient en heeft een filmpje geplaatst op Facebook dat ruim 82.000 keer is gedeeld. Directe aanleiding voor een interview met RTV Oost. In hetzelfde interview komt Martin Jan Melinga namens de Orange Monday Foundation ook aan het woord over deze petitie. 

Lees het blog "Waarom onderzoek als behandeling of medicatie onbetaalbaar is?" (klik op de link) en bekijk het filmpje via het blog!Denkt u ook een zelfde soort verhaal te hebben en wilt u samenwerken met de Orange Monday Foundation om de petitie "Het Roer Moet OM in de Gezondheidszorg"succesvol te maken? Stuur dan uw verhaal naar martin@orangemonday.nl - Samen Sterker!


Orange Monday Foundation
Martin Jan Melinga - voorzitter

PS:  Orange Monday Foundation bestaat vandaag 2 jaar! Een mooier cadeau had de Orange Monday Foundation met deze TV-primeur niet kunnen krijgen. Omdat het nodig is ....


Martin Jan Melinga

Vandaag is de 2.000ste handtekening gezet! Een mooi resultaat ...

2014-08-17 11:45:00

Vandaag om ongeveer 12 uur de 2.000ste handtekening binnen 2 weken na de start op maandag 4 augustus. 5% van ons doel: 40.000 handtekeningen is bereikt.

Graag willen wij u om uw medewerking vragen. Wilt u ons steunen op weg naar ons doel?

Hoe doet u dat? Breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van deze actie en deel de link http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg per mail, Twitter, Facebook of andere media. 

FACEBOOK
U kunt ook onze pagina's op Facebook steunen door:

Klik op het logo  en LIKE de pagina "Het ROER moet OM in de Gezondheidszorg"

Klik op het logo  en wordt lid van de groep "Time To CHANGE NL" en praat met ons mee. Laat berichten achter en ga het gesprek aan met de nu al 750 leden van deze groep.

TWITTER
Volgen op Twitter kan ook, klik op het logo "Het Roer gaat OM!!"


WORDPRESS
Initiatiefnemer Martin Jan Melinga, voorzitter van de Orange Monday Foundation, schrijft minimaal één keer in de week een blog. Hij pakt daarvoor onderwerpen uit de nu al bijna 150 persoonlijke reacties op deze petitie. Het blog van vandaag: "De mensen die ons land hebben opgebouwd ..." klik op onderstaande banner en ga naar het blog.


OPROEP
Wilt u ook een blog schrijven voor de petitie? Over bijvoorbeeld Welzijn, Lichamelijke Gezondheidszorg, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg of welke andere vorm van Gezondheidszorg dan ook, mail uw verhaal (maximaal 800 woorden)  naar ons en wij gaan er mee aan de slag.

ORANGE MONDAY FOUNDATION
Martin Jan Melinga (voorzitter)
www.orangemonday.nl
E: info@orangemonday.nl 

 


Martin Jan Melinga

Na 5 dagen is de tussenstand meer dan 1.500 handtekeningen!

2014-08-11 16:24:26

Het nieuwste blog over de petitie "Het ROER gaat OM in de Gezondheidszorg heeft als titel: "Overheid deelt te weinig of te laat belangrijke informatie. Delen is vermenigvuldigen!"

Delen is vermenigvuldigen heeft betrekking op informatie, kennis en ervaring. Hoe beter de overheid (inclusief gemeenten) communiceert over ontwikkelingen in de Gezondheidszorg, hoe beter de informatie overkomt bij patiënten en of cliënten.

De diverse transities bijvoorbeeld, bieden nog steeds weinig duidelijkheid over hoe het nu werkelijk gaat vanaf 2 januari 2015.

Lees het blog http://wp.me/p1oNaK-T2 en wij horen graag uw mening over de communicatie van de overheid. Laat een opmerking achter op deze petitie. Wij lezen alle opmerkingen en nemen deze mee in de diverse artikelen en blogs die nog geschreven gaan worden over deze petitie.

Heeft u informatie die u kwijt wilt aangaande de Gezondheidszorg? Mail dan naar info@orangemonday.nl

ACTIE-website - www.TimeToChangeNL
Ondertussen wordt hard gewerkt aan de actie-website van Time To Change NL. De petitie is gestart door de Orange Monday Foundation, maar heeft betrekking op veel meer dan alleen de Geestelijke Gezondheidszorg. 

Gezondheidszorg is wat CBS aangeeft dat gezondheidszorg is. Voor de duidelijkheid een overzicht:

 • Algemene Gezondheidszorg (ziekenhuizen en huisartsen bijvoorbeeld)
 • Geestelijke Gezondheidszorg (volwassenen, kinderen en ouderen)
 • Gehandicaptenzorg
 • Thuiszorg
 • Jeugdhulp (voorheen Jeugdzorg met koppeling Onderwijs)
 • Maatschappelijk Werk (koppeling Jeugdzorg en Gezondheidszorg

Als er mensen zijn die blogs willen schrijven over deze specifieke sectoren dan horen wij dat ook graag.

Tenslotte; wij stellen het op prijs als u de link http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg voor ons deelt via de sociale media: Facebook - Twitter - LinkedIn of andere media.


Dank voor uw tijd en aandacht en natuurlijk voor het tekenen van deze petitie.

Orange Monday Foundation
Martin Jan Melinga (voorzitter)
www.orangemonday.nl

info@orangemonday.nl

 


Martin Jan Melinga

Na 3 dagen de eerste mijlpaal: 1.000 handtekeningen!

2014-08-07 14:23:37

Vandaag, donderdag 7 augustus 2014, is OM 12 uur vanmiddag is de petitie "Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg" door een heel bijzondere grens gegaan! Na drie dagen de eerste mijlpaal!

DE eerste 1.000 handtekeningen zijn binnen! 

Op naar de 40.000 handtekeningen die nodig zijn voor een burgerinitiatief om Kamervragen te stellen en te koersen in de richting van een Kameronderzoek of een Parlementaire Enquête naar aanleiding van het beleid van minister Schippers aangaande DE Gezondheidszorg!

De steun van particulieren is overweldigend, via Twitter, Facebook en LinkedIn.Ook op deze website kunt u een opmerking plaatsen. Dat hebben al bijna 100 mensen gedaan. De Gezondheidszorg en alles wat er mis is, speelt bij de Nederlandse bevolking.

Ook binnen de (geestelijke) Gezondheidszorg komen de eerste steunbetuigingen (in deze vakantieperiode). Drie organisaties willen wij er voor dit moment uitlichten:

VvAA is een organisatie met hart voor haar leden. Een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg, in dienst van ruim 114.000 medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt onder andere fiscaal en juridisch advies, accountancy, verzekeringen, bancaire diensten, rechtsbijstand, financiële planning, praktijkfinanciering, opleidingen, speciale reizen en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine.

Via haar Facebook pagina ‘Red de Patient’ https://www.facebook.com/redpatient?fref=ts

(geopend vanwege de #petitie vrije artsenkeuze) steunt VvAA de petitie

http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg

 

GGZTotaal wil een verbindende factor tussen de actoren zijn door informatie te geven over de héle GGZ. GGZTotaal is dan ook bedoeld als medium voor iedereen die op de één of andere manier met de Geestelijke Gezondheidszorg heeft te maken: hulpverleners, cliënten, mantelzorgers en stakeholders.  

GGZTotaal steunt via de link:

http://www.ggztotaal.nl/ggztotaal/Nieuwsoverzicht/Artikelen/2014/8/7_Stichting_Orange_Monday_start_petitie_over_gezondheidszorg..html de petitie!

 

Eindelijk! Een belangenvereniging voor de totale gezondheidszorg.
“De vereniging GGz Plus Nederland behartigt de belangen van zelfstandige professionals die werkzaam zijn in of ten behoeve van de geestelijke en/of lichamelijke gezondheidszorg in Nederland”. Een mond vol, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Definitie gezondheidszorg
GGz Plus Nederland is ontstaan uit de Geestelijke Gezondheidszorg (GGz), vandaar de naam. Echter, wij zijn van mening dat geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg niet van elkaar te scheiden zijn. De werknamen binnen de vereniging zijn dan ook GGz Plus NL en Zorg PLUS NL. De vereniging slaat de spreekwoordelijke brug in de gezondheidszorg. 

Vereniging GGz Plus Nederland steunt via de link:

http://ggzplusnederland.nl/nieuws/142-st-orange-monday-vraagt-om-onderzoek-kamer de petitie!Wij hopen dat de komende weken zoveel mogelijk van alle organisaties binnen de gehele Gezondheidszorg ook links gaan plaatsen op hun sites en deze petitie daarmee ondersteunen. Hoe meer handtekeningen hoe beter!

Samen Sterker!

Groet, 

Martin Jan Melinga
Voorzitter – stichting Orange Monday
www.orangemonday.nl

 

PETITIE: http://www.petities24.com/het_roer_moet_om_in_de_gezondheidszorg 


Martin Jan Melinga

Na de 'Puinhopen van Paars" nu de ruine - de gezondheidszorg van mevrouw Schippers

2014-08-06 16:52:46

Het 2e blog over de petitie van initiatiefnemer Martin Jan Melinga gaat dieper in op wat er nu echt mis is in de Gezondheidszorg!

Lees het blog op http://wp.me/p1oNaK-SC

 

OPROEP

Bij deze doet de organisatie van deze petitie een oproep aan iedereen die getekend heeft of gaat tekenen ons van informatie te voorzien voor nieuwe blogs.

- Heeft u uitgeknipte artikelen uit kranten? Scan ze in en stuur ze naar ons mailadres.

- Heeft u links naar artikelen op internet? 

- Heeft u zelf een verhaal over hoe u gedupeerd bent door het huidige beleid?

Wij ontvangen graag uw informatie op info@orangemonday.nl

 

 

PS: Wilt u tevens vermelden in de mail dat wij uw artikel of verhaal mogen gebruiken in de door ons gepubliceerde artikelen.

Iedereen alvast bedankt!

Het Orange Monday Petitie Team


Martin Jan Melinga

1e blog Over de Petitie "Het Roer moet OM in de Gezondheidszorg"

2014-08-06 06:45:11

Maandag 4 augustus 2014 werd het artikel van Martin Jan Melinga, initiatiefnemer van de petitie "Het Roer moet om in de Gezondheidszorg" gepubliceerd. 

Vandaag (woensdag 6 augustus - 9.00 uur) is het blog al meer dan 1.500 keer gelezen. De petitie wordt zeer goed ontvangen, mensen zijn het zat. Het woord 'afbraakbeleid' wordt veel gehoord.

Dank voor het lezen van het blog http://wp.me/p1oNaK-Sk! Heeft u het nog niet gelezen, klik dan op de link. Updates over de petitie zijn ook te volgen via dit Wordpress-account.

Dank!


Martin Jan MelingaDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

 • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
 • Neem contact op met uw vrienden
  1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
  2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
  3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...