Crematoriumapeldoorn

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Crematorium Zuidbroek op agenda Politieke Markt 19 februari

2015-02-11 08:28:05

Beste bewoners,

Op donderdag 19 februari a.s. staat tijdens de Politieke Markt van de gemeente het onderwerp "crematorium in Zuidbroek" weer op de agenda.

http://apeldoorn.notudoc.nl/…/meeting.c…/action=view/id=2404#

De Politieke Markt is voor iedereen toegankelijk. Vanuit Pro Zuidbroek gaan wij met een aantal mensen. Echter als je dit interessant vindt, sluit gerust deze avond bij ons aan.

Het is voor de gemeente ook belangrijk om te zien hoe dit onderwerp leeft, dus hoe meer mensen hier zijn met een geluid hoe beter.

 

Start 19:00 uur in de Raadszaal op het Gemeentehuis.Duurt tot 21.00 uur. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Pro Zuidbroek


ProZuidbroek

Nieuws Crematorium Zuidbroek Apeldoorn

2015-01-24 14:15:34

Beste petitie-tekenaars, 

Het is een tijdje stil geweest rondom het crematorium. Echter heeft er deze maand achter de schermen een bijeenkomst heeft plaatsgevonden met Yarden, de gemeente, de wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek en de actiegroep Pro Zuidbroek.

Het is veel informatie, maar dan zijn jullie zo goed mogelijk op te hoogte.

In deze bijeenkomst is duidelijk geworden dat Yarden vasthoudt aan de locatie aan de rand van park Zuidbroek. Andere locatie is op dit moment absoluut geen optie. Belangrijkste motivatie is de stilte en het groene uitzicht richting park.

Wat is er verder uitgekomen?

1. Exacte locatie van het crematorium (zie blauwe ingekleurde vierkant in kaartje). 

 


Deze locatie heeft als gevolg dat alle geplande woningen in het grotere blauwe vlak niet gebouwd mogen worden. Er mag nl. in een straal van 100 meter vanaf de oven geen woning staan. 


2. Wijziging bestemmingsplan
Als de gemeente aan Yarden toestemming geeft moet er een wijziging van het bestemmingsplan komen van woonfunctie naar industriefunctie. Mag dit zomaar? 


3. Afbouwen wijk
Dit stuk wijk moet rondom bovendien nog afgebouwd worden, de kans hierop slinken enorm. Oorspronkelijk Wonen en Nikkels laten zien dat er wel in crisistijd gebouwd kan worden, dus waarom dit om zeep helpen? 


4. Hoezo regiofunctie? 
75% van de crematies zou van bewoners uit Apeldoorn moeten zijn, dit staat volledig haaks op het feit dat het crematorium met regiofunctie gebouwd zou worden aldus Yarden eerder. 


5. Is een extra crematorium wel nodig?
Crematorium Heidehof in Ugchelen wordt ingeschat op 1000 crematies per jaar door de gemeente. Echter kunnen zij zelf volgens zeggen opschalen naar 1800 stuks per jaar. 


6. Verkeersproblematiek
Yarden wil met bebording langs de snelweg en grote binnen wegen de bezoekers naar het crematorium niet door de wijk leiden. Oftewel via Oost-Veluweweg > Laan van de Leeuw > Laan van de Kreeft > Laan van Zodiak. Wij en de wijkraad vinden dit veel te simpel gedacht gezien de al bestaande verkeersproblematiek. Er wordt nu al gedreigd met afsluiting van Operettestraat en Calypsostraat, dus dit moeten we kostte wat kost voorkomen!! 


7. Het hoogste punt van het gebouw wordt 10 meter. 
8. Er komen 120 parkeerplaatsen op het terrein. 
9. Er gaan diensten plaatsvinden, er is ruimte om overledenen op te baren en komt een strooiveld. 
10. Er wordt of in Wenum Wiesel een crematorium gebouwd of in Zuidbroek. Voor twee erbij is geen ruimte qua cijfers.

Vervolgstappen:

1. Er komt een vervolgmeeting in dezelfde samenstelling. 
2. Bewonersavond voor de wijk Zevenhuizen-Zuidbroek. De gemeente heeft dit aan ons toegezegd. Wees hierbij! Datum en tijd volgt nog op later moment vanuit de gemeente en zullen we ook aankondigen.

Hier kun je JOUW stem laten horen!

Verder gaan we weer de media opzoeken. Het is moeilijk om te zeggen of het crematorium er wel of niet gaat komen. Er spelen vanuit gemeente en Yarden natuurlijk een hoop commerciële belangen mee.

Wij zullen in elk geval er alles aan doen om dit plan tegen te houden. Mocht het werkelijk zover komen, zal er ook de mogelijkheid bestaan voor de huizen rondom om planschade bij gemeente te verhalen (wegens minder waard worden van je huis).

Mocht je iets voor ons kunnen betekenen, stuur dan een email naar prozuidbroek@hotmail.com

Denk aan informatie over planologie, juridische ondersteuning, ervaring rondom planschade of wellicht wil je toetreden tot Pro Zuidbroek.

Vragen zijn natuurlijk ook welkom.

 

Hartelijke groet,

 

Namens Pro Zuidbroek


ProZuidbroek

Bespreking crematorium op Politieke Markt 9 oktober

2014-10-06 07:47:19

Beste allemaal, 

Aanstaande donderdag, 9 oktober, zal er tijdens de Politieke Markt op het gemeentehuis te Apeldoorn gesproken worden over het crematorium in Zuidbroek en Wenuw Wiesel.

De petitie's mogen worden toegelicht en tevens zullen de initiatiefnemers van de crematoria in Zuidbroek en Wenuw-Wiesel een toelichting geven op hun plannen. 

Een belangrijke avond, want er kan geconcludeerd dat de plannen van de baan gaan of dat er toch vervolgstappen genomen mogen worden door de initiatiefnemers. Dit betekent nog niet dat er een crematorium komt, maar wel dat er vervolgonderzoek gaat plaatsvinden. Sowieso moet het bestemmingsplan aangepast worden en dit zal altijd officieel gepubliceerd worden in de huis-aan-huiskrant. Hiertegen kunnen we dan in bezwaar gaan. 

De Politieke Markt is vrij te bezoeken, dus mochten jullie hierbij aanwezig willen zijn, wees welkom. 

Voor meer informatie en tijdstip zie: 

https://apeldoorn.notudoc.nl/cgi-bin/meeting.cgi/action=view/id=2143#

 

Met vriendelijke groet, 

 

Actiegroep Pro Zuidbroek

 

 

 


ProZuidbroek

De petitie is ingediend

2014-05-23 06:41:54

Beste,

Bij deze laten wij jullie weten dat we onze petitie gisteravond hebben aangeboden aan de burgemeester van Apeldoorn. Onze petitie zal in behandeling genomen worden. Waarschijnlijk horen we na de zomer meer over de verdere afwikkeling en besluitvorming naar aanleiding van het indienen van deze petitie.

Allen hartelijk dank voor het mogelijk maken van dit alles.


ProZuidbroek

aanbieden petitie tegen crematorium in Zuidbroek

2014-05-13 21:23:08

Beste,

We hebben inmiddels ruim voldoende handtekeningen verzameld met onze petitie tegen een crematorium in de wijk Zuidbroek (Apeldoorn) om deze aan te te mogen bieden, waarvoor onze hartelijke dank. Wij gaan de petitie aanbieden op donderdag 22 mei a.s. om 18:45 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis in Apeldoorn.

Op 20 mei a.s. zullen we deze petitie sluiten ter voorbereiding op het aanbieden ervan. Handtekeningen die voor deze datum gezet worden tellen nog mee. Mocht je dus nog iemand in je omgeving kunnen mobiliseren: heel erg graag.

Langs deze weg zullen we jullie tevens op de hoogte houden van het vervolg.

Nogmaals allen dank voor jullie steun.

Met vriendelijke groet,

ProZuidbroek


ProZuidbroekDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.