Naarden ontzet! Houdt de kleinste Appie van NL in Naarden-Vesting open!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

AH-tas halfstok

2024-05-11 09:22:26

Beste ondertekenaars,

Alternatief voor de vlag halfstok:

hang vandaag een blauwe AH-tas halfstok,

n.a.v. de sluiting van onze Appie in de Vesting.

Vanaf 16.45 verzamelen we ons in de Marktstraat

en vanaf 17.00 danken we de medewerkers

voor hun jarenlange mooie diensten.

Tot vanmiddag!


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet, Leonard Koningswijk

Afscheid kleinste Appie

2024-05-08 12:00:48

Op zaterdag 11 mei 2024 gaat onze Appie in de Vesting dicht.   

  • Toon je treurnis door op die droeve dag je vlag halfstok te hangen;
  • Toon je dankbaarheid door afscheid te nemen van het geweldige personeel;
  • Wees erbij, vanaf 16.45 in de Marktstraat, voor een passend eerbetoon.

11 Mei 2024 is voor de bewoners en ondernemers van Naarden-Vesting een droeve dag. AH sluit haar kleinste vestiging en die fungeert als het hart van onze gemeenschap. We hebben van alles geprobeerd om AH het belang van de vestiging voor ons stadje te laten inzien, maar daar stonden ze niet voor open. Dichtbij, kleinschalig, de menselijke maat past niet meer in hun formule. Daarom is het een droeve dag, vooral ook voor de fantastische medewerkers van de kleinste Appie die het sociale gezicht en het hart waren. Altijd hulpvaardig, altijd vriendelijk, altijd warm en belangstellend. Wat zullen we ze missen!!! Daarom organiseren we dit passend eerbetoon met een droevig randje. Zorg dat je erbij bent! 

PS

We hebben nog steeds hoop op een ondernemer die onze stad met een kleinschalige supermarkt verrijkt. Wat zullen we die dankbaar zijn en wat zullen we die feestelijk welkom heten. Die dag gaat de vlag weer uit!  

Actiegroep Kleinste Appie Moet Blijven!

Ondernemers Vereniging Naarden Vesting (OVNV)


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet

We houden ons even koest

2024-03-18 12:52:00

Beste ondertekenaars, 

Ons persbericht van 12 februari en de video van Ole https://youtu.be/kNSj7SMjabg  hebben veel aandacht getrokken in de regionale en landelijke pers en op nationale radio en TV. Daarna is het even stil geweest, maar achter de schermen is er op diverse sporen doorgewerkt aan het behoud van een supermarkt in de Vesting. Alhoewel enkele sporen inmiddels doodlopen blijft er een kans bestaan dat we een buurtsuper houden. Om dit proces niet te verstoren hebben we besloten om onze voorgenomen acties op te schorten.  

Na het bericht van de voorgenomen sluiting op 10 november zijn we meteen een petitie gestart. We hebben tal van acties ondernomen om de leidinggevenden van het AH concern duidelijk te maken wat het belang is van de Vesting vestiging voor onze gemeenschap. In deze kwestie hebben we veel eensgezindheid en bijval van bewoners, ondernemers, het bewonersplatform en gemeentebestuur ervaren. Wij vertrouwen er op dat dat geluid bijdraagt om links om of rechts om toch nog een winkel voor dagelijkse boodschappen in de Vesting te houden. Voor nu houden we ons even koest.

Veel dank voor al jullie support en we houden jullie op de hoogte.   


Rob Coppenhagen, Leonard Koningswijk, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet

Persbericht en video

2024-02-12 12:03:52

Beste ondertekenaars,

Ons gesprek en ons aanbod om samen met AH een formule te vinden om de Appie in de Vesting open te houden heeft niets opgeleverd. Tot onze grote spijt houdt AH vooralsnog vast aan het besluit om de vestiging te sluiten. We zijn op de hoogte van de pogingen om een andere ondernemer te interesseren en vinden de ideeën die AH schetst om het leed voor ouderen te verzachten sympathiek, maar we ervaren dat als weinig realistisch en ongewenst. Alhoewel het management zich begripvol toont krijgen wij de indruk dat de impact van de sluiting niet echt doordringt bij degenen die verantwoordelijk zijn voor de besluitvorming in het concern.
 
We hebben eerder aangegeven dat indien onze petitie, posters, brieven en gesprekken geen resultaat zouden hebben we de stem van de bewoners zullen laten horen middels publieke acties. De eerste actie kondigen we aan middels bijgaand persbericht en de bijbehorende video die online staat.
 
https://youtu.be/kNSj7SMjabg  Deel de video zoveel mogelijk!
 
We laten het er dus voorlopig niet bij zitten. Het spreekt voor zich dat we altijd bereid blijven om het gesprek met AH aan te gaan.
 

PERSBERICHT 
12 februari 2024

BEWONERS VAN NAARDEN-VESTING BEREIDEN REEKS ACTIES VOOR!


De 1e actie: het online gaan van de video ‘Kleinste Appie moet blijven!’,https://youtu.be/kNSj7SMjabg
gemaakt door Ole van Hoogdalem (14), over de betekenis van de sluiting voor (oudere) Vesting bewoners.

De kleinste Albert Heijn van Nederland staat in Naarden-Vesting. De vestiging meet slechts 90m2 maar biedt een verrassend breed assortiment. Het is de enige winkel in de Vesting waar de dagelijkse boodschappen gedaan kunnen worden. Er wonen relatief veel ouderen en alleenstaanden en zij zijn ervan afhankelijk. De winkel vervult een belangrijke sociale functie in een tijd waarin steeds meer via internet gaat en contacten onpersoonlijker worden. Bovendien is het een trekpleister, het zorgt voor loop en levendigheid waar andere ondernemers in de Vesting op draaien.

Sluiting van de kleinste Albert Heijn is onwenselijk en niet noodzakelijk
Uitgerekend deze vestiging wil AH per 1 juni van dit jaar sluiten. Toen dit ter ore kwam van de bewoners is er meteen een breed gedragen verzet op gang gekomen. Een petitie werd in een mum van tijd ruim 1.700 keer ondertekend, terwijl de Vesting slechts 1.500 inwoners telt.

Namens 1.700 ondertekenaars heeft een delegatie van de Vestingbewoners de directie van AH gesproken. Zij bleek niet van plan de sluiting op te geven. Reden: ‘het past niet in de formule’. De winkel maakt gewoon winst en is cruciaal voor de lokale gemeenschap, maar de formule regeert. AH verwacht dat de meeste klanten toch wel blijven kopen, maar dan bij de grotere vestiging die buiten het stadje ligt, buiten bereik van veel oudere bewoners. Een grote locatie met winkels en woningen die destijds nota bene aan AH-Vastgoed door de gemeente is gegund om te ontwikkelen, onder voorwaarde van het openen van deze kleine Albert Heijn in de Vesting Naarden. De afgesproken termijn van minimaal 10 jaar open houden is weliswaar voorbij , maar AH heeft nog elke dag inkomsten uit die overeenkomst.

Als doekje voor het bloeden wil AH wel meewerken aan het zoeken naar een andere ondernemer. Dat is echter nog niet gelukt en uiterst onzeker. Voor ouderen denkt AH aan een shuttleservice en hulp bij online bestellen. Dat gaat voorbij aan het belang van zelfstandigheid, sociaal contact en in beweging blijven. Die ‘oplossingen’ zijn tekenend voor het onbegrip van het management van AH. Ze snappen niet wat er echt leeft en welke rol ze te vervullen hebben.

Samen vormen we de gemeenschap
De bewoners hebben AH daarop een aanbod gedaan om samen een formule te vinden die wel past. Er zijn manieren te over om het winkeltje, zowel voor AH als voor bewoners, nog veel aantrekkelijker, rendabeler en logistiek toegankelijker te maken. Op dit dringende beroep is AH niet ingegaan. Ze kan de winkel openhouden zonder verlies en met steun van alle bewoners, maar houdt voet bij stuk.

Nu tijd voor actie
Praten heeft blijkbaar geen zin, dus nu is het tijd voor actie. Bewoners staan klaar om middels een reeks van gerichte acties duidelijk te maken dat AH zijn sociale gezicht verliest. Die kleinste Appie staat voor dat gezicht.

Video: Kleinste Appie moet blijven!!
Als eerste actie wordt een video op sociale media verspreid ‘Kleinste Appie moet blijven!!’, over het belang van de Appie in de Vesting, gemaakt door Ole van Hoogdalem(14). Hij woont er al zijn hele leven en kent de Vesting niet zonder Albert Heijn. Hij deed er zijn eerste zelfstandige boodschappen en laat zien wat de winkel betekent voor oudere bewoners. https://youtu.be/kNSj7SMjabg

Meer acties
De komende maanden volgen meer acties die steeds spraakmakender zullen zijn. Hiermee willen de bewoners de concernleiding duidelijk maken dat onze super onderdeel is van onze samenleving en dat AH ook een verantwoordelijkheid heeft naar kleine gemeenschappen. Er is veel te winnen door samen met haar klanten te werken aan een nieuwe formule, formule Vesting.


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet, Leonard Koningswijk

Verslag en aanbod overhandiging petitie aan AH Management

2024-01-15 12:22:16

Overhandiging petitie

Voorkom de sluiting

van de kleinste Appie van NL   

Verslag & aanbod

Naarden-Vesting, 15 januari 2024   

Beste managers van Albert Heijn en AH Vastgoed,

Beste directie van Albert Heijn, 

Namens 1670 ondertekenaars van de petitie hebben wij, Rob Coppenhagen en Leonard Koningswijk op 11 januari een gesprek gehad met jullie als vertegenwoordigers van AH in de hoedanigheid van: Regio Manager Operations, Sr. Expansie Manager AH Real Estate en Asset Manager AH Real Estate. Daarbij hebben we jullie de petitie en de lijst met handtekeningen overhandigd. Hierbij ons verslag, zoals wij dat gesprek beleefd hebben. 

Rationalisatie en investeren zijn de steekwoorden die zijn blijven hangen naar aanleiding van ons gesprek en dat geeft gelijk aan dat jullie als bedrijf in een andere werkelijkheid leven dan de ondertekenaars van de petitie. De commentaren in de petitie gaan over sociale verantwoordelijkheid en gemeenschapszin. De ene wereld is ratio gedreven en de andere is waarde gedreven. De winst van het gesprek was dat dit bij alle aanwezigen uiteindelijk helder werd en dat dit vanzelfsprekend consequenties heeft voor de manier waarop AH wordt gewaardeerd. 

We hebben het gesprek als openhartig en waardevol ervaren, ook al was de uitkomst natuurlijk vooralsnog onbevredigend. Als AH bleven jullie strak achter jullie ‘zorgvuldig overwogen’ besluit staan, tegelijkertijd zoeken jullie actief naar manieren om het leed te verzachten. Dat stellen we op prijs en we waarderen jullie betrokkenheid in deze. Jullie laten de vestiging niet zomaar uit jullie handen vallen, zo hebben jullie ons meermalen verzekerd.  

Voor onze achterban is het van belang dat we jullie betrokkenheid in dit verslag uitleggen, zoals jullie dat aan ons hebben verteld. Tegelijkertijd zullen we aangeven hoe onze werelden vooralsnog parallelle werkelijkheden zijn en doen we een aanbod om die bijeen te brengen. 

We hebben jullie meermalen gevraagd om inhoudelijk toelichting te geven op de motivatie om de Appie in Naarden-Vesting te sluiten. Jullie bleven daarop algemene antwoorden geven, zonder echt op de inhoud in te willen gaan. ‘Het was een zorgvuldig proces van jaren, breed gedragen in onze organisatie, er zijn meerdere factoren die een rol spelen, we zijn bezig met rationalisatie en het investeren in het vernieuwen van filialen, de klant wil meer vers, daarvoor hebben we twee formules, net als de Vesting paste ook de Laarderweg niet meer in dat kader en we zien dat klanten toch wel naar de grotere filialen blijven komen.’

Mede naar aanleiding van de petitie realiseren jullie je dat de Vesting bewoners en ondernemers natuurlijk geen boodschap hebben aan deze overwegingen. Ze versterken het beeld van een groot concern dat geen oog heeft voor de waarde van de Appie in onze gemeenschap. Een beeld dat breed bij de ondertekenaars leeft. Het volgende petitie commentaar is daar een treffend voorbeeld van. 

Ik onderteken omdat ik mijn hele leven (21 jaar) al in Naarden vesting woon en de kleine Albert Heijn de vesting is en de vesting is de kleine Albert Heijn. Mensen die niet in de vesting wonen of 1 keer bij die Albert Heijn zijn geweest mogen deze facking keuze gewoon niet maken! Niet alles hoeft en niet alles moet modern. Blijf met je poten van de vesting af! 

Het is te prijzen dat jullie de honderden commentaren van de 1670 ondertekenaars hebben gelezen (bijgaand een selectie) en jullie gaven aan dat jullie je aantrekken hoe het sluiten van de Appie leeft onder de bevolking. Dat is een van de redenen dat jullie de eigenaar van het pand waarin de Vesting Appie is gevestigd waar mogelijk ondersteunen om er een andere ondernemer met een buurtsuper formule in te krijgen. Diverse gegadigden zijn inmiddels afgehaakt, maar er lopen ook nog een aantal gesprekken met serieuze belangstellenden. Dat zijn zowel ondernemers met een andere formule, maar ook AH franchise nemers. Jullie gaven aan dat, hoewel AH zelf de Vesting vestiging niet meer ziet zitten, jullie een eventuele franchisenemer wel zullen ondersteunen. Ook is er de mogelijkheid om de vestiging eventueel wat langer open te houden als er zicht is op een vervangende ondernemer die wat meer tijd nodig heeft.  

Daarnaast denken jullie na over mogelijkheden om de oudere bewoners van de Vesting tegemoet te komen door ze te ondersteunen met online bestellen (zonder bezorgkosten), een shuttleservice vanuit de Vesting naar de Amersfoortsestraatweg te organiseren, ze te ontvangen met gratis koffie en ze eventueel te helpen de boodschappen te verzamelen in die grote vestiging.  

Hoewel jullie betrokkenheid bij het zoeken naar een andere ondernemer en het verzachten van het leed van oudere bewoners oprecht en te prijzen is, gaat die voorbij aan het belang van de praktische, sociale en economische functie van de kleinste Appie van NL voor de bewoners, ondernemers en bezoekers van de Vesting. Het blijft een slecht verhaal dat zo’n groot en machtig concern zijn rationele belang laat prevaleren en daarmee zijn sociale gezicht verliest. Zo wordt het althans beleefd en dat is het verhaal dat de wereld in dreigt te gaan, want het gevoel van ‘ze nemen ons ónze Appie af’, zit diep. Met de petitie als uitlaatklep en de belofte dat we in gesprek gaan met AH hebben we dat tot nu toe klein kunnen houden en hebben we de media op afstand gehouden. We zouden die dempende functie nog kunnen blijven vervullen als jullie bereid zijn om met ons een experiment aan te gaan. In dat experiment staat het sociale gezicht van AH voorop.  

Daarbij gaan we voorbij aan de pogingen om een andere ondernemer te interesseren voor iets waar AH voor wegloopt, waarom zou het een ander wel lukken?  We laten ook de goedbedoelde exercitie links liggen om het leed van ouderen te verzachten met initiatieven die voorbij gaan aan de functie van de Appie in de Vesting voor hen. Die Appie staat namelijk voor hun zelfstandigheid en dat is in die levensfase van levensbelang. Dat wordt niet opgelost door online bestellen, een shuttle of gratis koffie. 

Het kan ook anders en daar hebben we tegen het einde van ons gesprek aan geraakt. Stel je voor dat AH samen met de bewoners en ondernemers van de Vesting een formule weet te vinden om de vestiging open te houden. Als een icoon van de oorsprong van AH, de kruidenier om de hoek die in vrijwel alle dagelijkse boodschappen voorziet en het hart vormt van een gemeenschap, waar mensen elkaar treffen, groeten, bijpraten en voor elkaar zorgdragen, jong en oud tot in lengte van dagen, zoals het vroeger was, maar dan in de toekomst van een vergrijzende samenleving. AH gaat samen met de Vesting bevolking een verbond aan om aan de gemeenschap van de toekomst te bouwen. Hoe? Dat gaan we samen ontdekken, want het is nog niet eerder gedaan in deze tijd, dat is het experiment. Zo’n exercitie vergt ten eerste commitment van alle partijen om het belang van de gemeenschap voorop te stellen en te kijken hoe we als gemeenschap optimaal het belang van de onderneming AH kunnen dienen. Samen vormen we de gemeenschap, daar is AH onderdeel van, want de kleinste Appie van NL is ónze Appie en niet van AH alleen. 

Als jullie bereid zijn om met ons dit experiment aan te gaan gaat in de hele Vesting de vlag uit. Dan zullen de media verslag doen van het voortschrijdend inzicht van AH, dat je ook als groot concern op een weloverwogen besluit kunt terugkomen, omdat je tot een betere oplossing komt wanneer je bijdraagt aan de ontwikkeling van de gemeenschap van de toekomst. Een verhaal dat nog lang zal rondzingen, met de kleinste Appie van NL als uithangbord voor het sociale gezicht van AH. Waar een wil is, is een weg.  

Hoe we dat experiment gaan insteken bespreken we graag in overleg met jullie. Laten we daarover een eerstvolgend gesprek voeren.  

Hartelijke groet,  

Rob Coppenhagen, Leonard Koningswijk, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet en 1670 ondertekenaars.


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet

We zijn in gesprek!

2023-12-21 13:41:39

Naarden-Vesting, 21 December 2023  

 

Beste ondertekenaars, 

Ook al is het even stil geweest, we hebben niet stil gezeten, het is weer tijd voor een update:      

  • Inmiddels ruim 1.600 ondertekenaars en er komen er nog steeds bij.      
  • Door de posteractie zie je ze overal in de Vesting voor de ramen verschijnen.
  • Meer posters nodig?  Stuur een berichtje naar +31 6 5339 1321.     
  • Er heeft een stevige briefwisseling plaatsgevonden tussen ons en AH.      
  • Gisteren openhartig telefonisch gesprek met de AH District Manager.     
  • Begin januari met AH aan tafel over het mogelijk behoud van onze Appie. 

AH erkent de morele verplichting om een buurtsuper in de Vesting open te houden ook al zijn ze formeel vrij om de vestiging te sluiten. AH heeft ons verzekerd dat ze daarom hun handen er niet zomaar van aftrekken. Er vinden serieuze gesprekken plaats met potentiële ondernemers en diverse betrokken partijen om in het pand een buurtsuper te exploiteren. 

Uiteraard juichen we dat toe, maar omdat de uitkomst daarvan onzeker is gaan we over de volgende vragen met het management van AH in gesprek:      

  • Wat zijn de inhoudelijke overwegingen om de vestiging te sluiten (tot nu toe hebben we alleen vage algemene termen gehoord)?      
  • Hoe kan de kleinste Appie van NL een icoon worden van de missie van AH?
  • Wat is ervoor nodig om de vestiging wél open te houden?
  • Hoe kunnen we daar als Vesting gemeenschap een bijdrage aan leveren? 

Na het laatste contact hebben we de indruk dat AH de ontzetting van onze gemeenschap nu echt serieus neemt en ervaren we bereidheid om op inhoud het gesprek met elkaar aan te gaan. Dat zegt nog niks over een eventuele uitkomst, maar geeft wel aan dat het nog geen gelopen race is.  

Op basis van de uitkomsten van dat gesprek bepalen we onze vervolgstrategie. We hebben een aantal spraakmakende acties op de plank liggen en de (landelijke) media hebben we nog even op afstand gehouden. We zoeken vooraleerst de dialoog en niet de confrontatie. 

Ondertussen helpt het om zoveel mogelijk van je boodschappen bij onze Vesting Appie te doen en om alsnog de poster voor je raam te hangen, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Fijne feestdagen!

Hartelijke groet, 

 

Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet, Leonard Koningswijk  


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet

Update petitie 22/11/23

2023-11-22 10:34:01

Naarden Vesting, 22 november 2023 

Beste ondertekenaars, 

Overweldigd zijn we door zoveel ondertekenaars en ontroerende en hartverwarmende reacties in zo korte tijd. Dank daarvoor! Dat betekent dat ons gevoel van ontzetting over het sluiten van onze Appie in de Vesting heel breed leeft. Tijd voor een update.  

Het overleg tussen AH, de Ondernemersvereniging Naarden-Vesting en de gemeente heeft zoals verwacht niets opgeleverd. AH gaat ‘helpen’ om andere gegadigden te zoeken voor een kleine super in de Vesting, maar experts weten dat dit niet echt haalbaar is. Dat was immers de basis van de deal die de gemeente 23 jaar geleden met AH-Vastgoed sloot. AH mocht twee grote winkellocaties met woningen en kantoren realiseren (Amersfoortsestraatweg en Lambertus Hortentiuslaan) mits ze een kleine super in de Vesting gingen exploiteren voor minimaal 10 jaar. AH-Vastgoed heeft daarmee een enorme klapper gemaakt en daar verdienen ze nog elke dag aan! Dat AH zich nu niet meer gebonden voelt aan de bedoeling en het moraal van die overeenkomst vinden wij een heel slecht verhaal. 

Sinds de start van onze petitie hebben we veel zeer bezorgde reacties gehad van bewoners en ondernemers, diverse media hebben ons benaderd en we hebben contact gehad met ons lokale gemeentebestuur. Dat heeft ons alleen maar gesterkt in ons voornemen om te komen tot een vernieuwde duurzame deal met AH. ‘We’ zijn 6 bezorgde en betrokken buren uit de Sint Annastraat, ongebonden, vrij van geest, vol van onze Vestinggemeenschap en we gaan volop door met onze queeste. 

Onze strategie:    

  • We gaan voor een zorgvuldige langetermijnstrategie die we stap voor stap zullen uitvoeren, zoveel mogelijk in samenwerking met relevante partijen.
  • Basis is de strijd die ruim 40 jaar teruggaat om in de Vesting een kleine super te krijgen, met als resultaat de megadeal die in 2000 is gesloten met AH-Vastgoed. Daarmee is miljoenen verdiend en de revenuen lopen nog steeds door. Moreel en sociaal gezien heeft AH hier een verplichting.  
  • Uiteindelijke doel is om te komen tot een nieuwe deal met AH die recht doet aan de historie, het gewin van AH en de sociale rol die de Vesting Appie vervult in onze gemeenschap. Daarbij hoort ook een verantwoordelijkheid van bewoners en lokale ondernemers om onze Appie te steunen door daar (deels) boodschappen te doen.
  • Tussen de basis en het doel maken we een routekaart met stappen van klein naar steeds groter en grootst, totdat we op inhoud aan tafel zitten in Zaandam met Marit van Egmond CEO van AH. De kleinste komt naar de hoogste. 

De eerstvolgende stap is dat we onze ‘basis’ willen verbreden en daarom komen we met een posteractie. We zullen de posters huis aan huis verspreiden en uitdelen op de markt. De bedoeling is nog meer handtekeningen en dat de Vesting vol met de posters komt te hangen, zodat voor iedereen zichtbaar is waar we als bewoners en ondernemers vol van zijn: het voorkomen van de sluiting van de kleinste Appie van NL!

Maak zichtbaar dat je ontzet bent en hang de poster voor je raam! 

Na de posteractie maken we onze volgende actie bekend. Zaandam is niet ver van hier. 

Houd moed, want wie goed doet… 

Hartelijke groet, 

 


Rob Coppenhagen, Helena ter Haar, Barbara Scheffer, Onno Breur, Renée Kroon, Pauline van Riet



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...