Speelinitiatief Gemeente Sluis

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Pumptrack dag groot succes

2022-06-08 15:50:52

Op 28 mei hadden wij samen met Kindercomité Sintepietertjes een Pumptrack dag in Nieuwvliet.

Het was een ontzettend groot succes! Onze jongste deelnemer was 1,5 jaar en de oudste 75 jaar.

Ontzettend leuk om te zien dat er mensen uit vele kernen kwam kijken en proberen, maar ook de toeristen kwamen af op ons evenement. Naast alle pumptrackers en hun ouders, opa's en oma's kregen we ook bezoek van de buurtbewoners, de wethouder, de dorpsraad, de ondernemersvereniging en Ankie van het KNHM. 

Foto's en video's van deze dag kan je bekijken op onze facebook pagina of instagram pagina.

Iedereen bedankt voor deze geweldige dag!

Onze actielijst voor de komende tijd:
 • Afspraak gemeente 8 juni
 • Sponsoren benaderen
 • Geld verzamelen
 
Wil je ons helpen?
 • Volg onze pagina's op social media
 • Like en deel onze berichten
 • Vul onze enquête nog in als je dat nog niet hebt gedaan
 • Doneer een bedrag op onze rekening check hiervoor onze website
 • Breng ons in contact met jouw netwerk
 • Wordt ambassadeur en help ons met leuke acties om geld in te zamelen
 
Laten we hier samen de schouders onder zetten! Stap voor stap komen we dichterbij! 

Ilona Dieleman

Uitnodiging Pumptrack dag Nieuwvliet/ update enquête

2022-05-01 15:19:04

Onze enquête is al ruim 162x ingevuld. Super blij zijn wij hier mee! Maar ook als je dat nog niet hebt gedaan kan je ons hier enorm mee helpen door dit alsnog te doen: https://forms.gle/iYbWzWeEGh2NT9Sr6

In antwoorden op de enquête blijkt dat er vragen zijn, maar er zijn ook leuke weetjes uit naar voren gekomen. Graag komen we er met dit bericht op terug:

👉81% van de respondenten kent ons via Facebook of de Facebookgroep.
👉 26,5% van de respondenten komt uit Oostburg, maar ook mensen uit Middelburg en Vlissingen hebben onze enquête ingevuld
👉 41% heeft kinderen in de leeftijd van 5-8 jaar, 12% heeft zelf geen kinderen maar steunt ons initiatief wel. 1 respondent vind ons idee niet goed (en dat mag uiteraard ook).
👉 85% heeft zelf nog nooit een Pumptrack baan bezocht. We hopen dat jullie op 28 mei allemaal komen kijken en proberen!
👉 33% is bereid om 15-30 minuten te rijden om een Pumptrack baan te bezoeken.
👉 met 89% en 88% zijn bankjes en prullenbakken aangegeven als de belangrijkste voorzieningen bij de Pumptrack baan.
👉 86% geeft aan een Pumptrack baan te bezoeken als deze in de Gemeente Sluis aanwezig is.
👉 Verder is er vooral heel erg positief en enthousiast gereageerd op het initiatief en zijn er ook goede suggesties gegeven voor sponsoring en locaties. Er zijn ook mensen die minder enthousiast of positief reageren. En dat mag en dat is ook niet erg. Ook daar staan wij uiteraard voor open.
 
Iemand stelde de vraag: waarom wordt de Pumptrack dag in Nieuwvliet georganiseerd? Dat komt omdat de organisatie in handen is van Kinder comité Sinte Pietertjes. Een organisatie die als sinds 2015 actief evenementen organiseert vanuit Nieuwvliet voor de jeugd uit de omliggende kernen, om de kinderen uit de regio met elkaar te blijven verbinden.
 
Een andere vraag was nog: waarom locatie Nieuwvliet voor de Pumptrack baan? De locatie ligt nog niet vast. Wij zijn alle mogelijkheden nog aan het onderzoeken en overwegen nog altijd meerdere locaties.
 
Heb jij nog meer vragen voor ons? Of wil je ons een hart onder de riem steken? Wij zijn op 28 mei uiteraard ook aanwezig op de Pumptrackdag in Nieuwvliet. Zien we jou ook daar?

Uitnodiging_Pumptrack_dag.png

 


 

Ilona Dieleman

Help ons door de enquête in te vullen!

2022-03-14 10:57:51

We zijn benieuwd naar jouw mening! In welke leeftijd heb je kinderen? Heb je al eens eerder een pumptrack bezocht? Hoe ver ben je bereid om te rijden voor een pumptrack baan. Wil jij voor ons de enquête invullen zodat wij weer met deze gegevens aan de slag kunnen? Het invullen zal slechts een paar minuten van je tijd vragen. https://forms.gle/ABGxwGyxsov2GsQU7 


Ilona Dieleman

Jouw mening telt!

2022-03-04 15:50:44

Wat is er weer veel gebeurd in 1,5 maand tijd! We spraken weer met het KNHM en hebben lijntjes gelegd met de intiatiefnemers van de pumptrack in Axel en de Rotary. Binnenkort zullen we een stichting oprichten zodat we het eenvoudiger kunnen maken om het broodnodige geld te verzamelen. 

Nu zijn we benieuwd naar jouw mening! In welke leeftijd heb je kinderen? Heb je al eens eerder een pumptrack bezocht? Hoe ver ben je bereid om te rijden voor een pumptrack baan. Wil jij voor ons de enquête invullen zodat wij weer met deze gegevens aan de slag kunnen? Het invullen zal slechts een paar minuten van je tijd vragen. https://forms.gle/ABGxwGyxsov2GsQU7 

Kindercomité Sintepiertjes zal op 28 mei een pumptrackdag in Nieuwvliet organiseren. Wil je op de hoogte blijven van deze activiteit? Vul dan aan het einde van de enquête je mailadres in zodat we je een uitnodiging kunnen sturen zodra dit evenement concreter is. frame1.pngKopie_van_Kopie_van_Oproep_oudes_buitenspelend_west-zeeuws_vlaanderen.png


Ilona Dieleman

2e overleg met de gemeente Sluis

2022-01-18 19:18:52

Vandaag hebben wij met ondersteuning vanuit het KNHM opnieuw een fijn gesprek gehad met de gemeente. Er sloten maar liefst 4 ambtenaren aan!

1. Speeltoestellen, 2. vergunningen en bestemmingsplan, 3. burgerinitiatieven en leefbaarheid en 4. Accommodatiebeleid.

Er is een voorlopige beste locatie uitgekomen welke beschikt over multifunctionele mogelijkheden. Afgesproken is dat we nu verder gaan met budget en begroting. Daarnaast willen we een buurt onderzoek starten om te kijken hoe we iedereen bij onze plannen kunnen betrekken. Ook worden we nog in contact gebracht met een ander initiatief om te kijken of we onze krachten kunnen bundelen. 

Al met al en succesvol overleg en weer een kleine stap vooruit! 

Volg ons gerust op facebook @speelinitiatiefgemeentesluis voor de laatste updates! Schermafbeelding_2022-01-18_om_10.11_.15_.png


Ilona Dieleman

Initiatief staat online op Maex

2021-12-11 18:15:58

Update! Je kan onze plannen nu ook volgen op maex.

"MAEX is er voor alle initiatieven die bijdragen aan een sociale en duurzame maatschappij. MAEX helpt je met het maken, meten en managen van jouw impact op de samenleving." 

Op woensdag 15 december hebben we weer overleg met het KNHM, ondertussen zijn de eerste offertes binnen en zijn wij druk op zoek naar locaties en het uitwerken van een goed plan dat we in januari presenteren bij de gemeente. 

Ons Maex initiatief vind je hier: https://maex.nl/#/initiative/b719122e-c211-4c69-9745-7d5717f7185b 

Tot snel!


Ilona Dieleman

Overleg met het KNHM

2021-11-10 15:57:42


Het was even wat stiller hier, maar we zitten niet stil!

Vandaag hadden we overleg met KNHM, een organisatie die burgerinitiatieven ondersteunen, in het nieuwe dorpshuis van Zuidzande.

 Daarnaast schoof #groedefit aan om hun plannen met ons te delen.Wauw, dat wordt gaaf in Groede!!
Wij gaan nu al onze beschikbare tijd en energie in het speelinitiatief stoppen zodat ook wij in de toekomst iets super vets kunnen realiseren voor onze kids. 

Wat kan jij voor ons doen?- handtekeningen blijven verzamelen, hoe groter het draagvlak des te beter.

- blijf inwoners enthousiast maken!

- heb jij een bedrijf, ken je een bedrijf, heb je contactpersonen in je netwerk die ons initiatief financieel zouden willen ondersteunen. Deel dit gerust met ons.

- heb jij een netwerk dat ons verder kan helpen in welk opzicht dan ook. Laat het ons weten.

- we zijn op zoek naar mogelijke locatie ideeën. Weet jij een locatie die geschikt zou zijn voor een pumptrack. Deel het met ons! We geven geen garantie, maar het helpt ons in deze brainstorm fase.Vele handen maken licht werk, en alleen actie zorgt voor resultaat! 💪254882559_124836209947313_2646062675143112827_n.jpg


Ilona Dieleman

1e gesprek met de gemeente

2021-10-18 12:11:51

Vandaag hebben wij ons eerste gesprek gehad met de gemeente.

Dit gesprek was op ons verzoek. Wat verwacht de gemeente van ons, wat kan de gemeente betekenen, hoe moeten we zaken aanpakken?

Nadat we uitgebreid ons initiatief hebben mogen toelichten werd er enthousiast gereageerd op ons burgerinitiatief. We kregen zelfs complimenten over de aanpak! 

De gemeente staat dus heel positief tegenover ons voorstel. Wij gaan nu een volgend gesprek aan met de gemeente om de verschillende aspecten in kaart te brengen en vorm te geven. Hier zal de wethouder met een medewerker van de gemeente bij betrokken zijn. 

Op 10 november hebben wij een afspraak met een partij die burgerinitiatieven ondersteunt. Vanuit Cadzand, Nieuwvliet én Groede sluiten alle partijen aan om dit vlot te trekken en om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Terwijl wij door gaan met het verzamelen van handtekeningen gaan we voorzichtig ook op zoek naar geldschieters. Want een pumptrack is zeker een grote investering, maar wij zijn er van overtuigd dat het onze kinderen een nog veel groter plezier zal doen!
WhatsApp_Image_2021-10-18_at_14.05_.40_.jpeg


Ilona DielemanDeel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

 • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
 • Neem contact op met uw vrienden
  1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
  2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
  3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...