GEEN NEGENTIEN VERDIEPINGEN OP HET SINT-BERNARDUSPLEIN

Neem contact op met de schrijver van de petitie

KLACHT

2021-11-15 11:02:47

Wij hadden klacht ingediend wegens het niet conform zijn van de bekendmaking van het beroep aan de regelementering terzake.

Onze klacht werd aanvvard en men heeft opdracht gegeven om het onderzoek herop te starten.

De aanvrager van de omgevingsvergunning moet dus opnieuw beginnen.

We zijn voorlopig dus nog wel een tijdje gerust.

Wij houden jullie verder op de hoogte en hopen dat jullie met ons verdere stappen willen ondernemen om dit project de kop in te drukken.

Wij willen geen verdere hoogbouw in Nieuwpoort !

Wij zullen zelfs alles in het werk stellen om van deze locatie een groene oase te maken ! Daarvoor hebben we natuurlijk jullie hulp en van nog veel méér anderen nodig !

Het is dus van het allergrootste belang dat jullie mee actief verzet blijven aantekenen tegen dit project en ook Uw vrienden, kenissen, familie en alle betrokkenen vragen om dit ook te doen.


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Nieuwe petitie

2021-10-19 12:19:02

Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Hoe dien je een goed bezwaarschrift in !

2021-10-19 11:21:26

Adresseer  je gemotiveerd bezwaarschrift aan het college van Burgemeester en Schepenen van de stad Nieuwpoort, Marktplein 7, 8620 Nieuwpoort

Vermeld volgende referenties :

Projectnaam : Nieuwpoort: Franslaan Meergezinswoning met handelsruimte-ondergrondse parking

Locatie : 38402D0414/00_000

Aanleg : Behandeling in laatste aanleg

Aanvrager : Civitas Projects NV

Ligging : Franslaan – Sint Bernardusplein 2de afdeling sectie D nrs 0414, 0415A, 0416, 0417A, 0418, 0419

Stuur uw bezwaarschrift of per aangetekende zending of per mail aan Kelly.maene@nieuwpoort.be

Indien U Uw bezwaarschrift persoonlijk gaat afgeven vraag dan een bewijs van ontvangst

Tracht vrienden en kennissen te motiveren om ook een bezwaarschrift in te dienen, hoe méér bezwaarschriften hoe méér kans we maken om het project te laten afkeuren.

Dien Uw bezwaarschrift in voor 6 november 2021 , de sluitingsdatum van het onderzoek is 11/11/2021

SAMEN VOOR EEN GROENER NIEUWPOORT !  


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Beroep van de bouwpromotor

2021-10-19 06:33:15

Zoals jullie al weten heeft de nouwpromotor beroep aangetekend tegen de weigering van het stadsbestuur. Het dossier is dus verder doorverwezen naar de bestendige deputatie die nu een beslissing zal moeten nemen. De bouwpromotor tracht natuurlijk zijn zaak binnen te halen en hefft een wijziging aan zijn aanvraag aangebracht. Dit betekent dat de stad een nieuw onderzoek moet opstarten. HET IS DUS VAN HET ALLERGROOTSTE BELANG OM TERUG ZO VEEL MOGELIJK BEZWAARSCHRIFTEN IN TE DIENEN BIJ NET LOKET. De stad heeft hier nu geen enkel beslissingsrecht meer en moet enkel de NIEUWE bezwaarschriften verzamelen en die dan overmaken aan de deputatie. Omdat de aanvrager een wijziging in zijn verzoek heeft aangebracht zal er een nieuwe hoorzitting zijn bij de deputatie op 21 december en zal de uiteindelijk beslissing door de deputatie genoem worden op 20 januari 2022.

Hou er rekening mee dat bezwaarschriften waarin als reden wordt opgegeven dat je dat niet mooi vindt, of dat er al genoeg appartementen in de buurt zijn, of dat UW eigendom hierdoor in waarde zou verminderen, weinig effect hebben.

Goede bezwaarschriften geven als reden iets op in verband met het milieu of met de leefomgeving of in verband met het algemeen belang.

KRUIP DUS IJ PEN EN DIEN EEN NIEUW BEZWAARSCHRIFT IN ! MEN ZEGGE HET VOORT ! 


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

DE AANVRAGERS GAAN IN BEROEP

2021-09-26 23:07:52

De aanvragers van deze omgevingsvergunning gaan in beroep zoals we erwacht hadden. Het dossier gaat nu naar de bestendige deputatie die nu op hun beurt dit dossier moeten goed- of afkeuren. Wij hebben een goed gevoel hiervoor en verwachten dat ook de bestendige deputatie geen goedkeuring zal geven voor de bouw van dit gedrocht.

We zijn dus alleszins nog gerust tot 2024

In 2024 zijn het echter nieuwe plaatselijke verkiezingen. Zij kunnen dan ook een nieuwe aanvraag indienen. Wij volgen dit echter nauwkeurig op en zullen bij een nieuwe aanvraag opnieuw alle ons beschikbare middelen inzetten om deze onzin te blokkeren.

Wij zijn er van overtuigd dat we in voorkomend geval beroep kunnen doen op Uw medewerking.


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Een nieuwe bestemming voor het Sont-Bernardusplein

2021-03-30 04:30:41

Zoals iedereen ondertussen wel zal weten zijn we VOORLOPIG gerust en geeft het stadsbestuur geen vergunning voor het bouwen van dat gedrocht.

De bouwpromotor zal zich hier echter niet bij neerleggen en zal waarschijnlijk trachten om daar toch een gebouw neer te poten van 9 verdiepingen zoals in de omgeving. Ook dat zou het Sint-Bernardusplen afsluiten en lijkt ons niet wenselijk.

We willen de stad er toe bewegen om een andere bestemming aan het plein te geven en er een groene oase van te maken.

m dit bereiken lanceren we een andere petitie en verzoeken wij U om ook deze petitie te ondertekenen. Geef zo veel mogelijk ruchtbaarheid aan dit onderwerp want we zullen méér handtekeningen nodig hebben dan dat we met deze petitie hebben bereikt.

U vindt de petitie hier :

https://www.petities.com/een_groene_oase_met_een_kunstwerk_op_het_sint-bernardusplein_in_plaats_van_een_woontoren_van_19_verdiepingen_64_meter_hoog 


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Bevestiging beslissing van de burgemeester

2021-03-26 02:53:22

Beste allemaal

We hebben deze petitie gisteren bezorgd aan Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort.

Hij heeft kennis genomen van onze bezwaren en heeft ons verklaard dat hij zijn verkiezingsbelofte zal nakomen en geen toelating zal geven om het Sint Bernardusplein te ontsieren met een gedrocht ( twee zelfs ) van 64 meter hoog. Wij hebben de burgemeester daar dan ook onze oprechte dank voor betuigd.

DUS , ER KOMT GEEN TOREN VAN 19 VERDIEPINGEN OP HET SINT BERNARDUSPLEIN !

Het is nu afwachten hoe de reactie van de bouwpromotor zal zijn.

Wij blijven alleszins dit dossier van kortbij opvolgen en houden U op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.


Herman Lenaers , Voorzitter Open VLD Nieuwpoort, voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort

Reactie Burgemeester

2021-03-09 10:35:30

Gisteren heeft onze burgemeester zijn standpunt bekendgemaakt in een interview in Het Laatste Nieuws.

Is dit een resultaat van onze actie ? Misschien wel, maar in het intervieuw zegt hij dat hij zijn verkiezingsbelofte nakomt en dat hij dit project te grootschalig vindt voor Neiuwpoort en zich er tegen zal verzetten.

Het onderzoek loopt tot 27 maart e.k Na die datum krijgt het stadsbestuur tijd tot 1 juni 2021 om een beslissing te nemen waarvan we dus nu wel mogen verwachten dat die beslissing negatief zal zijn en dat de bouwpromotor geen toelating van het stadsbestuur zal krijgen.

Wij zijn onze burgemeester oprecht dankbaar dat hij zijn standpunt nu reeds kenbaar maakt. Wij hadden ook niet anders verwacht.

Met deze petitie voeren we echter geen actie tegen de burgemeester en het stadsbestuur, we voeren actie tegen de bouwpromotoren die met diverse projecten van hoogbouw met méér dan 19 verdiepingen proberen Nieuwpoort-Bad te ontsieren met alle gevolgen vandien. We mogen niet vergeten dat dezelfde groep nog steeds bezig is met een project op de zeedijk, een woontoren van 24 verdiepingen, waartegen wij ons ook met klem verzetten.

De bouwheren kunnen, indien het stadsbestuur hun omgevingsaanvraag verwerpt, steeds in beroep gaan tegen dergelijke beslissing met als gevolg dat het dossier verder ter beoordeling wordt doorverwezen naar de bestendige deputatie, die dan op hun beurt weer een beslissing moeten nemen.

Het is dus van het allergrootste belang dat we onze actie voortzetten tot wanneer er een definitieve beslssing valt en dergelijke projecten voor goed van de baan zullen zijn.

Het is trouwens ook onze bedoeling de stad te sensibiliseren om op die plek in de toekomst een mini-park te voorzien met eventueel enkele speeltuigen voor de kinderen en/of een petanquebaan en alleszins aangename aanplantingen met enkele rustbanken voor de wandelaars. En waarom ook niet het hele terrein herinrichten als park met een ondergrondse parking. Het zou voor de toekomst een prachtige oplossing zijn voor de parkeerproblemen in Nieuwpoort om op Het Sint-Bernardus plein een ondergondse parking te voorzien. Beter nog zou dan zijn dat men dergelijk ondergrondse parking zou verbinden met een doorgang onder de Elisalaan naar de ondergrondse parking van het Nieuwlandplein. Men zou dan een ingang van deze parking kunnen voorzien op het Sint-Bernardusplein en een uitgang op het Nieuwlandplein.(of omgekeerd) Dit zou een galante oplossing zijn voor de mobiliteit in Nieuwpoort-Bad.

We danken U allen voor Uw bereidwillige medewerking.

Herman Lenaers

Voorzitter Open VLD Nieuwpoort

Voorzitter seniorenvereniging VIEF Nieuwpoort


Herman Lenaers , Open VLD Nieuwpoort

De aanvragers

2021-03-07 14:14:13

Blijkbaar zijn de aanvragers van deze omgevingsvergunning dezelfde, maar in een andere constructie, dan de groep die vroeger aankondigden een woontoren van 24 verdiepingen te willen neerpoten op de zeedijk van Nieuwpoort-Bad (omgeving Chagall) Voor het project op de zeedijk is tot op heden zelfs nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. We riskeren dus nog altijd dat ze er een aanvraag voor indienen. Zij hebben toen hun bezigheden daar stopgezet omdat er toen ook een petitie met méér dan duizend handtekeningen aan het stadsbestuur is ingediend. Hopelijk tekenen alle mensen die toen getekend hebben nu ook. We mogen niet dulden dat dergelijke wangedrochten de mooiste badplaats van de Belgische kust, ons aller Nieuwpoort -Bad, ontsieren. Nieuwpoort-Bad is aangenaam om te wonen en / of een vakantie door te brengen in de toestand zoals het nu is. We hoeven geen tweede Knokke te worden..Projecten zoals er nu vorm krijgen op het Nieuwlandplein en later op het Hendrikaplein.worden door de bewoners met enthousiasme onthaald. We zouden het dus op prijs stellen dat het Sint-Bernardusplein ook een groene oase in Nieuwpoort-Bad zou worden, een groene oase die niet ontsiert wordt door gedrochten van 64 meter hoog.


Herman Lenaers , Open VLD Nieuwpoort

POGING TOT VISUELE VOORSTELLING

2021-03-06 12:12:56

Visuele voorstelling bouwproject 19 verdiepingen Sint-Bernardusplein Met deze wil ik trachten U een beeld te geven van wat men zinnens is neer te zetten op het Sint-Bernardusplein in Nieuwpoort-Bad. Het plein bestaat uit een aantal percelen. Twee naast elkaar liggende percelen met daarachter nog eens twee percelen tegen de Fanslaan zijn privé eigendom en zijn nu begroeid met een paar bomen en wat struikgewas. Het geeft een onverzorgde indruk. De andere percelen daarachter zijn eigendom van de stad en worden nu gebruikt als bewonersparking. Op de vier percelen tegen de Franslaan wil men nu een woontoren neerpoten van 19 verdiepingen, in totaal 64 meter hoog. Stel je voor dat je aan de Sint-Bernarduskerk staat langs de kant van de Franslaan met je rug naar de kerk gekeerd. Dan kijk je naar het Plein tegenover de kerk over de Franslaan, waar nu de bewonersparking is en achter die parking de halte Nieuwpoort Zonnebloem van de kusttram. Dit plein is dertig meter breed Op de 15 meter van de rechterhelft zou de toren van 64 meter hoogte komen waarvan de terrassen uitkijken op de residentie Apollo Op de 15 meter van de linkerkant, vast palend aan de toren zou een gebouw komen van zeven hoog waarvan de terrassen uitkijken op de residentie Ysera Het gelijkvloers en de eerste verdieping van dit gebouw van zeven hoog zou men leeg laten, een (wind)gat dus. Men past deze constructie toe met de bedoeling om, volgens hen, de omgeving niet af te sluiten en een zicht op de kerk en de zee te behouden vanaf het Nieuwlandplein in de richting van het Leopoldplein. Wij hebben kunnen vaststellen dat het de bedoeling van de bouwpromotor is om in een latere fase de achterliggende grond (parking) te kopen van de stad en daar een zelfde constructie op neer te poten (ook met dat open gat onderaan) zodat men daar twee dezelfde gedrochten achter elkaar krijgt. In een aan hun aanvraag toegevoegde nota formuleren zij dat de stad hier dan een park kan van maken en dat dit dan een meerwaarde voor de stad zou zijn. Probeer je even voor te stellen dat je aan de tramhalte staat en dat je dan in de richting van de kerk en de zee zou kunnen kijken door die twee onderste onbebouwde verdiepingen van die lagere gebouwen, dat is gewoon nonsens en wordt door de bouwpromotor gebruikt als een doekje voor het bloeden. Volgens ons is dergelijk bouwsel gewoon een gedrocht en willen wij ook de aandacht vestigen op de turbulentie die daar zou ontstaan. Dergelijke hoge gebouwen zijn windvangers en veroorzaken op de begane grand valwinden die fietsers en voetgangers van de straat blazen.


Herman Lenaers , Open VLD Nieuwpoort



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...