Zelfstandig kunnen stemmen: dat is wat wij willen!

  • De invoering van het stemmen met het rode potlood is een ramp voor blinden en slechtzienden. Dit zeg ik uit eigen ervaring. Het zelfstandig stemmen is geen gunst, maar een recht.
  • Als zeer slechtziende heb het zelf ervaren hoe ontzettend lastig het is om te stemmen met het rode potlood. Het is niet alleen lastig, maar het is ook vernederend.
  • Tot een paar jaar geleden was het mogelijk om bij de verkiezingen te stemmen met de computer. Dat was heel gunstig voor blinden en slechtzienden. Zij konden zo zelfstandig hun stem uitbrengen; zoals het hoort bij de verkiezingen.
  • In Nederland wonen ruim 300.000 personen met een visuele beperking, die problemen ondervinden bij het stemmen met rode potlood. Dit aantal zal in de komende jaren toenemen vanwege de vergrijzing.
  • De overheid roept steeds iedereen op om vooral te gaan stemmen, en dus gebruik te maken van hun stemrecht. Maar dit moet ook wel voor iedereen daadwerkelijk mogelijk zijn. De politiek moet dus snel met een oplossing komen.
  • In diverse Europese landen, zoals Zweden en Duitsland kunnen blinden en slechtzienden zelfstandig stemmen. De formule is dus al uitgevonden. Het is dan ook onbegrijpelijk dat dit in Nederland nog steeds niet kan.
  • Het toegankelijk maken van het stemmen door blinden en slechtzienden is niet alleen een juridische verplichting, maar het is vooral een morele plicht; het getuigt van beschaving en het getuigt van een inclusieve samenleving.
  • Ik zet mij lange tijd in om het zelfstandig stemmen voor blinden en slechtszienden mogelijk te maken. Uw steun is hard nodig. Met voldoende steun kunnen wij de politiek bewegen om hier serieus werk te maken. Teken daarom deze petitie!

Voor meer informatie klik op deze link.

http://www.sanderterphuis.nl/2017/03/stem-blijft-verkiezingen-op-15-maart-weer-onzichtbaar/

Hartelijk dank voor uw steun, mede namens duizenden blinden en slechtzienden.

 

stemmenroodpotlood1.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Sander Terphuis toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...