Red het Wertheimpark

 

Het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam heeft vergevorderde plannen om in het kleine Wertheimpark een nieuw, groot holocaust-monument te plaatsen, naast dat van Jan Wolkers.

Het karakteristieke parkje, het oudste van Amsterdam, zou hierdoor niet alleen een groot deel van zijn bomen, struiken en planten verliezen, maar ook zijn recreatieve functie. De grote stroom bezoekers die het namenmonument van de beroemde architect Libeskind zal trekken, zou de Plantagebuurt onherkenbaar veranderen.

 

PETITIE AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN AMSTERDAM

Ondergetekenden verzoeken u de plannen voor een namenmonument in het Wertheimpark in te trekken en om te zien naar een andere locatie. Het park is te klein voor zo’n groot monument, het zou ten koste gaan van veel groen en het Auschwitz-monument van Jan Wolkers zou erdoor in de verdrukking komen.

 


Vrienden van het Wertheimpark    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Vrienden van het Wertheimpark toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...