Vunzige Deuntjes Festival moet doorgaan in het Amsterdamse Bos

20645430_1440725176047006_2388392661867614952_o.jpg

Tot onze grote verbazing bereikte ons het nieuws omtrent de afwijzing van de vergunningsaanvraag van het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos. Het is voor ons een raadsel waarom de gemeente hiertoe besloten heeft. Vunzige Deuntjes is door middel van een pitch van het Amsterdamse Bos (bestaande uit meerdere selectieronden) uitgekozen als winnaar om het festival in het desbetreffende bos te mogen organiseren. De belangrijkste reden daarvoor is het unieke karakter van ons evenement en ons bijzondere en diverse publiek. Ons evenement past verder naadloos in het beleid van de gemeente Amstelveen.

 
Amstelveen weigert nu de vergunning, omdat het evenement naar hun zeggen niet divers genoeg is. Dit is nota bene de reden waarom wij de pitch van het Amsterdamse Bos juist hebben gewonnen. Het besluit van de gemeente Amstelveen komt er feitelijk op neer dat ze specifiek ons evenement en onze doelgroep niet in hun gemeente willen hebben. Precies het tegenovergestelde van wat het Amsterdamse Bos wilt.
De uitleg en de beweegredenen van de gemeente vinden wij dan ook erg discutabel.
 
Wat zijn de gevolgen van deze situatie voor jullie, onze bezoekers? Voorlopig zijn die er niet. Wij vragen aan jullie om te geloven in ons. Om te geloven in datgene waar Vunzige Deuntjes voor staat. Om te geloven in het samenbrengen van diverse groepen mensen met als doel elkaar en de wereld een beetje beter te leren kennen. Dit zal ook in 2019 gewoon het geval zijn. Want wat er ook gebeurt, lieve bezoekers, het Vunzige Deuntjes Festival 2019 gaat zonder meer plaatsvinden. Wij zullen het besluit aan de rechter voorleggen en hebben vertrouwen in de uitkomst van die procedure. We zullen vechten voor onze plek in het Bos!
 
Hierbij kunnen jullie ons een handje helpen door middel van deze petitie. Vind je ook dat het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos thuishoort? Laat dan je stem horen! Iedere stem telt en wordt gehoord!
 
We houden jullie op de hoogte van de situatie voor het Vunzige Deuntjes Festival 2019. Wij hopen dat eenieder ondanks dit vervelende nieuws ook dit weekend geniet van het leven en van elkaar.
 
Veel liefs en alvast bedankt, team Vunzige Deuntjes! <3