Vrijeschool Meander Nijmegen moet snel een tweede locatie krijgen!

Vrijebasisschool Meander kan de grote vraag naar vrijeschool onderwijs al jaren niet aan. Dit schooljaar moest de helft van de nieuwe aanmeldingen worden afgewezen. De huidige locatie is vol en biedt geen ruimte tot uitbreiding.  

Vrijheid van onderwijs
In onze samenleving bestaat een toenemende behoefte aan onderwijs dat naast de cognitieve ontwikkeling ook aandacht geeft aan creatieve, kunstzinnige, socialiserende en persoonsvormende aspecten. Zo krijgen kinderen de kans om uit te groeien tot evenwichtige, ruimdenkende volwassenen die de uitdagingen van de toekomst aangaan. Het vrijeschoolonderwijs groeit in het hele land.  Het is teleurstellend dat in de regio Nijmegen een grote groep ouders hun kinderen niet naar een school kunnen laten gaan, die aansluit bij hun visie op onderwijs en opvoeding. De gemeente Nijmegen heeft de plicht om de vrijheid van onderwijs te borgen. De stad heeft hierin niet alleen zorgplicht voor haar eigen inwoners, maar ook voor inwoners uit de regio.  

Regie van gemeente 
Vrijeschool Meander is vanwege haar groei al jaren bezig om een tweede locatie van de grond te krijgen. De gemeente neemt hierin onvoldoende regie en hakt geen knopen door. Bovendien ontbreekt een plan voor realisatie van uitbreiding. Op 17 november 2022 gaan de directeur van Meander en bestuurder van Stichting Pallas in gesprek met wethouder Grete Visser (onderwijs) om aan te dringen op besluiten. Wij willen dit gesprek kracht bij zetten door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Wil jij dit initiatief voor een tweede locatie steunen? Teken dan deze petitie!


Esther Angeneind, Leo Hofman, Coco Jilesen    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Esther Angeneind, Leo Hofman, Coco Jilesen alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 1000 mensen.

Leer meer...