Voorkom in actie tegen neerslaan protesten in Turkije!

geweld bij protesten turkije

Petitie voorkom in actie tegen neerslaan protesten in Turkije!

 

 

Geachte voorzitter,

Geachte volksvertegenwoordigers,

Het gewelddadige optreden van de Turkse politie tegen vreedzame demonstranten is een ernstige schending van het recht op demonstratie en de vrijheid van meningsuiting. Kom in actie en teken de petitie aan premier Erdogan!

Op 31 mei groeide vreedzaam verzet voor het behoud van een park in Istanbul uit tot massaal protest tegen het hardhandige politieoptreden in het park. Sindsdien sloten tienduizenden demonstranten zich aan bij de protesten, die zich verspreidden naar Ankara, Izmir en tientallen andere Turkse steden. Als reactie zet de politie massaal traangas, waterkanonnen en wapenstokken in.

Wij maken ons ernstige zorgen over dit excessieve geweld tegen demonstranten. De Turkse Vereniging van Artsen rapporteerde inmiddels ruim 4.700 gewonden, van wie enkele tientallen ernstig of zeer ernstig. In Antakya viel een dode als direct gevolg van het geweld. Volgens berichten zouden politieagenten gewonde demonstranten hebben belemmerd om een ziekenhuis te bereiken.

  • Wij veroordelen het gewelddadige optreden van de Turkse politie en roept de Turkse autoriteiten op onmiddellijk een einde te maken aan het politiegeweld.
  • Wij roepen de Turkse autoriteiten op het recht op vreedzame demonstratie en de vrijheid van meningsuiting te waarborgen, conform de internationale mensenrechtennormen.
  • Wij roepen de Turkse autoriteiten op om openheid van zaken geven over de aantallen gewonden en gearresteerden. De Turkse overheid moet tevens een onafhankelijk, onpartijdig onderzoek instellen naar geweldsmisbruik door de politie en ervoor zorgen dat de verantwoordelijken worden vervolgd.

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Capulcu toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Leer meer...