VerpleegkundigeZonderBIGmoetblijven!

Graag stel ik eerst Marijke even aan jullie voor. Marijke is verpleegkundige NIV 4. Marijke heeft een prachtig gezin met 5 kinderen.  2 jaar geleden solliciteerde ze bij ons. Bewust op de functie Verzorgende IG en niet op de functie verpleegkundige Niv 4. Ze heeft bewust haar BIG registratie laten vallen. Ze heeft de keuze gemaakt omdat ze minder  werkdruk wilde  en wat voor haar heel belangrijk was; meer tijd wil voor haar gezin. Binnen de organisatie mocht zij aan het werk als Verzorgende IG, wetende dat zij haar BIG registratie in Januari 2020 op orde zou moeten hebben.  Onze organisatie heeft de keuze gemaakt om een eigen kader hierin te voeren. Namelijk dat verpleegkundigen niet aan het werk mogen zonder dat ze BIG geregistreerd zijn.   

Al gauw bleek dat Marijke wel van werken wist. Ze heeft veel kennis, is erg flexibel, staat voor iedereen klaar en zorgt voor kwaliteit zorg. Marijke is erg lief en zorgzaam voor onze bewoners en werkt met erg veel plezier.  Ruim 1 jaar geleden kreeg zij de mededeling kreeg dat ze haar BIG registratie moest gaan halen. Wanneer zij dit niet deed, zou haar contract ontbonden worden. Ze had haar ontslagbrief al in de brievenbus gehad. Marijke gaat ervoor. Ze zet alles op alles om de opleiding te halen die zij zelf moet bekostigen. Ze studeert en laat alles om zich heen voor wat het is zodat ze de opleiding haalt. Ze gaat een stressvolle periode tegemoet.  Helaas zakt Marijke voor haar eerste examen. Hierna mag zij een herkansing doen welke zij ook weer zelf moet betalen. Ook voor dit examen zakt zij helaas..   

Maar waar gaat dit heen met de wereld?? We lachen met elkaar, maar we huilen ook met elkaar. We willen kwaliteit van zorg  geven, we willen liefde geven, we willen een goed welzijn geven en bovenal, willen we goede zorg geven voor de cliënt maar ook voor hun naasten. En dat lukt ons niet met dienstlijsten met vele gaten! Collega’s die al maanden op hun tenen lopen door de vele tekorten. Terwijl dat we met zijn allen ontzettend veel collega’s zoeken.. Van helpende tot verpleegkundige tot welke functie dan ook, laten wij zomaar een collega gaan.. een topper.. 1 die een hart heeft voor de zorg en voor haar collega’s! Mensen.. Dit kan zo niet langer!! Laten we er met z’n allen voor vechten dat iemand mag werken in een functie die bij haar past. Iedereen heeft zijn/ haar eigen kwaliteiten en wanneer je de functie van jou diploma momenteel niet uit kunt voeren, moet het mogelijk kunnen zijn om een functie te zakken zodat de kwaliteit van zorg hier niet onder lijdt!!   

Woensdagavond 30 oktober werkte Marijke haar laatste dienst bij ons. Donderdag 31 oktober stuurde wij als team een noodmail naar de directeur omdat we de gaten in onze dienstlijst niet opgelost krijgen. Het Flexbureau is genoodzaakt een blik met personeel los te trekken, maar wie wil er nog werken in de zorg, als er zo met het personeel wordt omgegaan?  

Laten we met z’n allen deze petitie tekenen zodat we aan Marijke laten zien dat we achter haar staan!!   

NL9110_5.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Stadskwartier toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...