Verkoop en afsteken van vuurwerk wordt beperkt!

Er is nog geen vuurwerkverbod, maar zowel de verkoop als het afsteken van consumentenvuurwerk zal per direct worden beperkt. (als het voorstel word goedgekeurd)
Vanaf dit jaar wil het Kabinet dat het vuurwerk alleen nog maar verkocht gaat worden op 30 en 31 December. Dit mocht altijd op 29,30 en 31 December.

Het afsteken van vuurwerk mag niet meer van 10.00uur 's ochtends tot 02.00uur in de nacht. Helaas mag dit nu nog maar van 18.00uur in de avond tot 02.00uur in de nacht.

Het vervelende is dat ieder weldenkend mens weet dat de overlast en de gevaren niet liggen bij het consumenten vuurwerk en de oud en nieuw traditie. Ook de mensen in de politiek weten dit. Ze worden "daar mogen wij vanuit gaan" door de juiste mensen geïnformeerd en geadviseerd. Maar mijn vermoeden is dat de druk die vooral uit de media kwam (onjuiste berichtgeving) en de daardoor de druk vanuit de gemeenschap ervoor heeft gezorgd dat de politiek deze beslissing MOEST nemen. Want als het echt allemaal zo gevaarlijk was geweest en als mensen er echt zoveel overlast zou zijn dan is het voor de politiek heel makkelijk om een vuurwerkverbod in te stellen.

( bron: freakpyromaniacs.com )

Teken deze petitie en laat ziet dat ook u dit een onverstandig en ondoordacht plan vindt van het kabinet! Het is immers ook het illegale vuurwerk wat het legale consumentenvuurwerk de das om doet. Middels het doorvoeren van deze plannen lost men niks op! Laat uw mening horen en teken de petitie.