Verkeersveiligheid Claes de Vrieselaan

Burgers Middelland nemen initiatief om de verkeersveiligheid Claes de Vrieselaan aan te pakken.

Steun jij dit initiatief, kom dan vrijdagavond 16 augustus tussen 18:00-20:00 uur naar Het Wijkpaleis. De plek om het te maken. om jouw handtekening te zetten, deel dit bericht en/of onderteken de petitie.

“Woensdagavond 13 augustus is één van onze buurtgenoten doodgereden op de Claes de Vrieselaan. In de stromende regen hebben de hulpverleners hem geprobeerd te reanimeren, maar het was tevergeefs. Hij was nog maar 39 jaar.
Een noodlottig ongeval, zo praten we over dit soort verschrikkelijke gebeurtenissen. Maar dit is niet het noodlot.

 De afgelopen jaren is er ontzetten veel geïnvesteerd in de buurt en dat waarderen we. Er is geld voor Mooi Mooier Middelland, voor het wijkpaleis, voor buurtfeesten, voor Singeldingen, voor kamperen op het Brancopark en het Dierenlandje. Het Middellandplein en de Middellandstraat zien er prachtig uit. We merken hoe de gemeente de leefbaarheid en veiligheid serieus neemt. Maar de verkeersveiligheid? Ondanks de tientallen meldingen en alle ongelukken is er helemaal niets veranderd. Er zijn onderzoeken gepleegd, er hebben gesprekken met de gemeente plaatsgevonden, maar allemaal tevergeefs. Niet eens een extra bordje. Geen “Wij gaan weer naar school”. En gewoon de weg oversteken op een zomerse avond blijft een bijna-dood ervaring. Dit noodlottige ongeval was helemaal geen pech. Het is het resultaat van willens en wetens de veiligheid verwaarlozen. Als er niets verandert weten we zeker dat er binnen afzienbare tijd weer iemand met zijn hoofd op het asfalt ligt.

Wij, bewoners van Middelland vragen met klem aan de gemeenteraad om de Claes de Vrieselaan veiliger te maken door:
• De maximale snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur,
• snelheidsbulten en andere snelheidsbeperkende maatregelen,
• de oversteekplaatsen duidelijker zichtbaar te maken,
• en andere slimme verkeersmaatregelen inzetten om de Claes de Vrieselaan veiliger te maken.
Het is nu echt echt echt genoeg geweest!”

#verkeersveiligheid #claesdevrieselaan #middelland #rotterdamwest#eenwijkvooriedereen #samenstadswijkmaken

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Mooi, Mooier Middelland toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...