teken hier voor de dance parade

ROTTERDAM - Enkele initiatiefnemers zijn een online petitie gestart om de Dance Parade terug te krijgen naar Rotterdam. Sinds drie jaar kan de Dance Parade niet meer bestaan door overdreven veiligheidseisen die aan het evenement gesteld werden. Ondanks dat er nooit grote gewelddadige incidenten tijdens een Dance Parade hebben plaatsgevonden, besloten de PvdA, VVD en het CDA in 2010 om het festijn geen doorgang te laten vinden.

Rotterdam subsidieert veel muziekgenres met onder andere het Zomercarnaval. Maar danceliefhebbers kunnen in Rotterdam niet meer genieten van een gratis evenement. Leefbaar Rotterdam-raadslid Robert Simons: ‘Het is voor mij niet uit te leggen waarom de Dance Parade in Rotterdam is verboden en het Zomercarnaval niet.’

'In de leeftijdscategorie van 20 - 35 jaar is er zeer veel onbegrip over het cancelen van dit prachtige evenement. Wij zijn er mee aan de gang gegaan en hebben zó veel positieve reacties gekregen dat wij niet anders kunnen dan dit weer op de politieke kaart van Rotterdam te brengen. Rotterdammers beschouwen de Danceparade als hun feestje en vinden dat burgemeester Aboutaleb onterecht heeft gehandeld een aantal jaar geleden. Het is de hoogste tijd voor een frisse blik op dit gapende gat op de evenementenkalender,' aldus de initiatiefnemers.

 

 

Het ooit meest gevierde feest van Rotterdam is al een tijdje afgeschaft door onze geliefde burgemeester.

Na de rellen in Hoek van Holland was de maat klaarblijkelijk vol en was het klaar met die uit de hand gelopen polonaise.

Wil jij dat de Dance Parade weer terugkomt naar Rotterdam? Onderteken dan nu deze petitie