Neen tegen windmolens in dichtbevolkte gebieden

PETITIE

NEEN AAN WIND TURBINES IN NABIJHEID VAN WONINGEN! (huidige norm 250!!)

"In een zo dichtbevolkte regio als Vlaanderen horen geen windmolens thuis" Marc Goethals Cardioloog OLV Ziekenhuis Aalst.

DRINGEND VERZOEK UW STEM TE LATEN HOREN! OPROEP AAN DE BURGERS TEKEND DEZE PETITIE

VERDEEL DEZE LINK -> www.petities24.com/tegenwind . ALVAST BEDANKT.

Geachte,

We starten met deze petitie voor de burgers in dit land, onze vrienden  van het Brusselse Gewest, onze Waalse vrienden, Europese vrienden, ...

Uw handtekening is belangrijk !

Onder het voorwendsel voor het halen van de aanbevelingen van de Europese energiedoelstellingen besloten de politiekers tot de oprichting van een ontwikkelingsplan voor wind op land dat veel wetenschappers , economen en burgers inadequaat vinden, duur en onrealistisch.

voorbeeld enkel in oost-vlaanderen: 300 windturbines tegen 2020 !

Nu de Provincieraad een voorkeursbeslissing heeft genomen kan voor de zone 'Eeklo-Maldegem' en de zone 'E40 van Aalter tot Aalst'  de formele procedure van het plan - milieu­effectenrapport opgestart worden. Zowel de methodiek als de resultaten worden ter inzage gelegd in het gemeentehuis van de betrokken gemeenten in de volgende periode: Voor de zone Eeklo-Maldegem zijn de volgende gemeenten betrokken: Aalter, Assenede, Beernem, Damme, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Sint-Laureins, Sluis (Nederland), Waarschoot en Zomergem. Voor de zone E40 van Aalter tot Aalst zijn de volgende gemeenten betrokken: Aalst, Aalter, Affligem, Asse, Assenede, Beernem, Berlare, Brugge, Buggenhout, Damme, De Pinte, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Dentergem, Destelbergen, Dilbeek, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Gooik, Haaltert, Herzele, Kaprijke, Knesselare, Kruishoutem, Laarne, Lebbeke, Lede, Lennik, Liedekerke, Lochristi, Lokeren, Lovendegem, Maldegem, Melle, Merchtem, Merelbeke, Nazareth, Nevele, Ninove, Oosterzele, Oostkamp, Opwijk, Pittem, Roosdaal, Ruiselede, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Martens-Latem, Ternat, Tielt, Waarschoot, Wetteren, Wichelen, Wingene, Zele, Zingem, Zomergem, Zottegem, Zulte en Zwalm.

Bepaalde politiek partijen willen er boven op nog eens Vlaanderen klaar maken voor integrale afhandeling minnelijke onteigeningen (oa: 'complexe projecten' onder andere wind turbines!

Het is niet een kwestie van twijfel aan de noodzaak om schoner te ontwikkelen er zijn genoeg mogelijkheden zoals offshore parken bouwen die de burgers niet storen in hun integriteit van leven en rust.

Evenals basisonderzoek slimmer alternatieve systemen voor energieopslag . Maar dit impliceert ook gebiedend redelijke oplossingen , evenwichtig , economisch en ecologisch duurzame (bv passiefhuizen subsidies voor de burgers ipv een paar exploitanten-> , afgestemd op de realiteit op het terrein in onze omgeving en het belangrijkst , met respect voor de kwaliteit van WORK/LIFE en de mening van de meerderheid van de mensen die direct getroffen zijn door de nederzettingen te stellen .

Momenteel zijn +- 17 %  van hun projecten gerealiseerd -> dus we moeten jullie geen tekening maken dat er in de toekomst nog meer bewoners van België hier de dupe van zullen zijn! Deze exploitanten hebben een deur aan deur mentaliteit en proberen overal waar er genoeg ruimte is en grond de eigenaars hiervan te betalen voor opstal rechten van windturbines.

ziekmakende windturbines!

Deze petitie zal overhandigd worden aan de voorzitter van de Kamercommissie Infrastructuur & Milieu. Momenteel zijn er plannen om diverse windturbines te plaatsen in de directe omgeving van woonzones nabij industrieparken. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen zonder overleg met inwoners, organisaties, bedrijven.

Tegenwind EREMBODEGEM (Aalst) doet een dringend verzoek uw stem te laten horen!

Er is geen draagvlak voor windturbines op de  industrieterreinen waar er  op 250m! mensen wonen, om maar te zwijgen over de overlast  van de mensen die er moeten werken! (En nog minder met de mensen die er moeten wonen EN werken)
-specialisten zoals Dr.  Marc Goethals Cardioloog verbonden aan O.L.V.-Aalst bevestigen dat deze effecten van windturbines op de volksgezondheid ernstige gevolgen kunnen hebben. Hierbij gaat het o.a. om laag frequent geluid, slagschaduw en geluidsoverlast. Gesprekken en interviews wereldwijd met ervaringsdeskundigen en medische wetenschappers leren dat er diverse medische klachten ontstaan.

Lawaai doet ook stressniveau, angstgevoel en vermoeidheid van de zenuwen toenemen
bron: Leefmilieu Brussel

Fysiologische gevolgen

Lawaai verstoort de slaap en daardoor ook de goede fysiologische en geestelijke gezondheid. Een aangetaste slaapkwaliteit veroorzaakt een verandering van de bloeddruk en het hartritme, hartritmestoornissen en een verandering van de ademhaling.
Voor een goede slaap adviseert de WGO een geluidsomgeving waarvan het gemiddelde niveau niet boven 30 dB(A) komt.
Lawaai doet ook het stressniveau, het angstgevoel en de vermoeidheid van de zenuwen toenemen. Dit kan onder andere leiden tot een aantasting van de immuun- en endocriene functies.
Stress leidt tot de afscheiding van stresshormonen: adrenaline en noradrenaline. Een verhoging van de concentratie van deze hormonen leidt tot een stijging van het hartritme en de bloeddruk. Bij kinderen kan een aanhoudend hoog stressniveau leiden tot een verslechtering van het cognitieve vermogen om dingen te onthouden of complexe taken uit te voeren.

Effecten op het gedrag en de prestaties

Studies in de schoolomgeving tonen aan dat hoge geluidsniveaus een rem zijn op het verwerven van taalkennis en het leren lezen bij kinderen.
Voor een goede verstaanbaarheid van de boodschap, moeten twee parameters in aanmerking worden genomen: het achtergrondgeluid van een klas zou niet hoger mogen zijn dan 35 dB(A) en de klankweerkaatsing in het lokaal – of de 'nagalmtijd' – zou korter moeten zijn dan 1 seconde.
Overlast door lawaai leidt vaak tot veranderingen van het sociale gedragvermindert het solidaire gedrag, bevordert agressief gedrag en draagt bij tot een gevoel van verwaarlozing.
Lawaai vermindert ook de alertheid. Studies tonen aan dat in lawaaierige fabrieken 4-maal zoveel ongevallen gebeuren.

 

Bovendien zijn weinig mensen zich  bewust van deze openbare onderzoeken!

 

WIJ

 

Bewoners en werknemers van gebieden die bedreigd worden door de plaatsing van grote windturbines.

 

CONSTATEREN

Dat het plaatsen van windturbines ernstige gevolgen heeft voor onze leefbaarheid, onze gezondheid, de lokale economie, onze financiën, de natuur en onze veiligheid.

 

EN VERZOEKEN

Het Ministerie van Volkgezondheid, Ministerie van Infrastructuur en milieu, gemeentebestuur en Provinciaal bestuur de realisatie van windturbines in onze directe woonomgeving onmiddellijk te stoppen.