Stem TEGEN150 flexwoningen aan de Laan van Magisch Realisme.

De gemeente heeft laten weten van plan te zijn 150 flex (container achtige) woningen te willen plaatsen op de groenstrook tussen het begin van de Laan van Magisch Realisme en het industrieterrein.

Omwonenden maken zich grote zorgen. Iedereen begrijpt dat er een woningtekort is en er meer gebouwd moet worden. Echter zijn er veel twijfels of dit de juiste plek is.

Naast het feit dat er geen bestemmingsplan ligt voor woningen op een industrieterrein, mogen er officieel ook geen woningen worden gebouwd op zo'n korte afstand van de A20.

De infrastructuur binnen Nesselande is zeker in de spits al overbelast. De drukte in de straten zal fors toenemen. Parkeerproblemen in de wijk zullen nog groter worden.

Het toevoegen van zo veel flexwoningen zal een enorme impact hebben op de leefbaarheid van de wijk gezien de doelgroep die er komt te wonen. In het nieuws is al veel aan bod gekomen dat de overheid gemeenten wil dwingen statushouders te plaatsen. Dit betekent dat deze huizen voor een groot deel waarschijnlijk niet voor onze kinderen bedoeld zijn.

Voorzieningen zijn niet in de buurt. Hetgeen betekent dat de honderden nieuwe bewoners hun weg zullen moeten vinden naar het winkelcentrum en metrostation. Omwonenden vrezen voor overlast en onveiligheid in de wijk en openbaar vervoer. Bovendien mogen deze bewoners er slechts 2 tot max 3 jaar wonen. Dus de betrokkenheid van de bewoners bij de wijk zal gering zijn. Al met al zijn er waarschijnlijk betere plekken te bedenken.

Het plaatsen van deze flex woningen zou al voor het eind van het jaar op de agenda van de gemeente Rotterdam staan. Het is dus uiterst noodzakelijk dat we snel handelen om dit tegen te gaan. 

Omwonenden zijn een initiatief gestart om de bouw van deze woningen tegen te gaan. Als u wilt kunt u zich aansluiten door u aan te melden via bijgaande flyer en deze petitie te ondertekenen.

Vergeet niet uw handtekening te bevestigen via de e-mail die u krijgt na ondertekening! Geen mail ontvangen? Check uw spambox.

StartR.jpg

 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Wijk collectief StartR om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...