Tweedeverblijvers Sonnevijver uitgezet !

Wij,  

Nederlandse en Belgische tweedeverblijvers in  het grensgebied Lanaken / Maastricht,   constateren dat:  

- wij al vele jaren wonen en werken in Nederland en België. Ons leven speelt zich af in twee buurlanden die nauw met elkaar verbonden zijn. Vandaar dat ook onze ouders, kinderen, familie, vrienden en andere contacten in dit grensgebied nauw met elkaar verbonden zijn. Kortom wij pendelen dagelijks de grens over voor allerlei sociale bezoeken en verplichtingen. Ons tweede verblijf in België is dan ook niet een recreatiewoning waar wij vakantie vieren. Het is een tweede thuis waar een groot deel van ons leven plaatsvindt.  

-onze vaste kosten zoals water, elektra, gas, internet, erfpachtkosten, parkkosten en onroerend goed belastingen doorlopen, zonder dat wij in ons tweede thuis mogen verblijven.  

- door de huidige maatregelen van de coronacrisis een belangrijk deel van ons leven in België van ons is afgenomen. Wij zouden onze woning moeten verlaten omdat het onder andere ziekenhuizen zou belasten bij besmettingen. Dit terwijl Nederland op slechts 5,5 km afstand van Belgisch grondgebied ligt en het Maastricht UMC en andere corona opvangcentra in Nederland vanwege de korte afstand goed bereikbaar zijn.  

-de Belgische overheid ons aan onnodige gezondheidsrisico’s blootstelt, door ons onder druk te zetten ons tweede verblijf te verlaten.  

- dat wij in Nederland niet zomaar kunnen terugkeren naar ons eerste verblijf. Dit vanwege de angst op besmettingen. De hoofdbewoners van ons eerste verblijf hebben laten weten dat we onder deze omstandigheden niet terug kunnen keren naar ons eerste verblijf. Het risico op besmettingen is te groot als wij verplicht worden om met meerdere mensen onder een dak te gaan wonen.  

-het coronavirus niet discrimineert, geen onderscheid maakt tussen Nederlanders of Belgen, en zich niet houdt aan grenzen die gesloten zijn.  

- dat het virus bestrijden samenwerking vraagt en geen verdeeldheid waarbij personen uit bevriende landen elkaar behandelen als zondebokken die verantwoordelijk zijn voor besmettingen.  

-dat wij ons verder aan de regels houden van social distancing, zoveel mogelijk thuis blijven en ons alleen verplaatsen als dit essentieel is.  

Wij verzoeken:  

het nationale crisisteam van België om rekening te houden met bovenstaande ingrijpende persoonlijke omstandigheden en ons toegang te verlenen tot ons tweede thuis inclusief het oversteken van de grens zolang de coronacrisis duurt.

veilgheidsraad.jpg

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Annelies Hintjes toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...